Maria Poort van Gods genade (O.L.V. Hemelvaart)

570 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden op Ten Bos tijdens op het hoogfeest van O.L.V.-Hemelvaart (Sint Amanduskerk Erembodegem). De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
570
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maria Poort van Gods genade (O.L.V. Hemelvaart)

 1. 1. Maria, poort van Gods genade, Gij hebt gedragen en gevoed dien hemel en aarde niet omvatten. Gij dienstmaagd des Heren, wees gegroet.
 2. 2. Leer ons in deemoed met U waken in aandacht bij Gods heilig Woord, dat wij het aanhoren en bewaren, o Zetel der Wijsheid, zoals Gij.
 3. 3. Gegroet, Gij moeder van genade, U prijzen alle volken groot. Gezegend zijt Gij onder de vrouwen. Gezegend, die Gods Woord hebt geloofd.
 4. 4. O Vrouw, in glorie opgenomen, beeld en belofte van ons heil, gezegende, bid opdat wij groeien in Christus de Heer tot volkomenheid.
 5. 5. Jouw hand helpt mij op te staan Jouw voet helpt mij verder gaan En in jou klopt het hart van mijn bestaan.
 6. 6. Pr. Eer aan God in den hoge Al. En vrede op aarde aan de mensen die Hij liefheeft.
 7. 7. Pr. Wij loven U. Wij prijzen en aanbidden U. Al. Wij verheerlijken U en zeggen U dank voor uw grote heerlijkheid.
 8. 8. Pr. Heer God, Hemelse Koning, God, almachtige Vader. Al. Heer, eniggeboren Zoon, Jezus Christus;
 9. 9. Pr. Gij die wegneemt de zonder der wereld, aanvaard ons gebed; Al. Gij die zit aan de rechterhand van de Vader, ontferm U over ons.
 10. 10. Pr. Want Gij alleen zijt de Heilige Al. Gij alleen de Heer,
 11. 11. Pr. Gij alleen de Allerhoogste : Jezus Christus, met de Heilige Geest Al. In de heerlijkheid van God de Vader. Amen
 12. 12. Lief Vrouwke, ik kom niet om te bidden, maar om een poos bij U te zijn, ik heb U niets te geven, niets te vragen deze dag; ik bezit alléén de grote vreugde dat ik U bekijken mag !
 13. 13. Geloofsbelevenis Pr. Ik geloof in God, de God van Abraham en die van Noach, de God van Mozes en die van Jezus, telkens anders, telkens nieuw, maar wel de God, die ook met ons een Verbond heeft.
 14. 14. Al. Hij is ons dichterbij, dan wij onszelf zijn. Ik geloof in Jezus, kind van het Verbond, Zoon van Jozef en Maria, Zoon van God, ook dat, zeker! In Hem is God Vader geworden en Moeder, door Zijn liefde straalt Gods liefde, in Zijn trouw is Gods trouw, verbonden met ons.
 15. 15. Pr. Ik geloof in de Geest, de band tussen God en Jezus, onze drijfkracht, durf en moed, om op te staan, te spreken en te zwijgen, als Gods verbond dat in liefde vraagt.
 16. 16. Al. Ik geloof in de mensen die samen kerk willen zijn, die met handen vol twijfels blijven geloven dat God er is en met hen meetrekt.
 17. 17. Pr. Ik geloof in het Leven dat het wint van de dood, dat niet ophoudt bij welke grenzen ook, omdat Gods Verbond eeuwig duurt.
 18. 18. Al. Aan dat Verbond wil ik mij binden. Amen.
 19. 19. Wij bidden dat wij licht voor elkaar mogen zijn en Jij God olie in de lamp.
 20. 20. Nu looft en prijst mijn ziel de Heer, van vreugde jubelt heel mijn hart, in God, die mijn verlosser werd. Magnificat ! Jubelt allen in de Heer, jubelt om uw heil !
 21. 21. Want welgevallig zal Hij neer op mij die door mijn nietigheid niet anders dan zijn dienstmaagd ben. Magnificat ! Jubelt allen in de Heer, jubelt om uw heil !
 22. 22. Zie ! Aangebroken is de dag, dat elk geslacht aan ‘t jub’len gaat, elk volk mij zalig prijzen zal. Magnificat ! Jubelt allen in de Heer, jubelt om uw heil !
 23. 23. Groot Dankgebed Pr. Vader van alle mensen, jouw aarde is een bonte wemeling van hoop en wanhoop, angst en vrijheid. Aantrekkelijk, maar soms ook schrikbarend.
 24. 24. Al. Jouw wereld is gevuld met mensen gedragen door zorgende handen van anderen of met een blik, vragend om aandacht.
 25. 25. Pr. Jouw schepping draagt in zich de ongrijpbare spanning van recht en rechteloosheid, van breken en helen, van doden en tot leven brengen.
 26. 26. Al. Maar één ding weten we : waar Jij voor kiest. Je gaf je Zoon de opdracht om ons dat duidelijk te maken. Zijn droom was het te bouwen aan een gemeenschap die kiest voor het leven, voor hoop, voor vrijheid en verbondenheid. (RECHTSTAAN)
 27. 27. Pr. Zijn dagen waren gevuld met daden van liefde, met tekenen ten leven, zelfs toen het moeilijk werd. Ook die avond waarop het afscheid voorbereid werd stelde Hij een teken van leven. Na een gebaar van respect voor elkeen, op dat innigste moment, nam Jezus brood in zijn handen, en gaf het de betekenis van volheid, voedsel voor een leven lang, kracht voor elke mens. Hij brak het brood en deelde het met zijn vrienden, zoals Hij met hen zijn leven gedeeld had.
 28. 28. Pr. Toen zei Hij : neem en eet, dit is meer dan brood, dit is ‘mijn leven, liefde, een leven lang’. En evenzo nam Hij de beker met wijn, gevuld als teken van vriendschap. Hij gaf hem rond en zei : neem en drink, dit is meer dan wijn, dit is ‘mijn leven, liefde, een leven lang’. Sluit met Mij dit verbond, met Mij en al de Mijnen.
 29. 29. Al. Meer dan het ons te herinneren putten we kracht uit dat wonder gebeuren van het laatst samen tafelen. Steeds weer, Vader van alle mensen, daag Je ons uit tot delen, zoals Jezus deed. Je vraagt eenvoudigweg goedheid en liefde. Je roept op tot verbondenheid met ieder die onze levensweg kruist. Je zegt ons niet eng te zijn, kortzichtig of krampachtig.
 30. 30. Pr. Liever heb je open mensen, betrokken op de wereld en al haar mensen. Je dwingt ons tot respect voor de kleinen, de door anderen gekwetsten, de door noodlot getekenden.
 31. 31. Al. Jouw boodschap is er een van solidariteit, zoals je Zoon die voorleefde. Naar zijn voorbeeld en in zijn geest wagen we ons op weg naar jouw mensen, naar Jou. Geef kracht en sterkte en moed om stand te houden. Amen
 32. 32. Ik wens je vrede van God ik wens je vrede van God ik wens je vrede van God ik wens je vrede, vrede, vrede van de Heer. Ik wens je liefde van God ik wens je liefde van God ik wens je liefde van God ik wens je liefde, liefde, liefde van de Heer. Ik wens je vrede van God ik wens je vrede van God ik wens je vrede van God ik wens je vrede, vrede, vrede van de Heer.
 33. 33. Lieve Vrouwe van ons land, met uw kroon of sleep van kant en getorst door ruwe hand langs de vlakke wegen. Lieve Vrouw langs beemd en gaard, Lieve Vrouwke bij de haard, door geslachten vroom bewaard, schenk ons volk uw zegen. Ave Maria, ave Maria, ave Maria !
 34. 34. Moeder die op Vlaanderen waakt, van zover ons heugnis raakt, al wat Vlaandrens grootheid maakt, hebt Gij ons gegeven : eenvoud, adel van gemoed, moederweelde, minnegloed, reinheid en de stille moed voor uw Zoon te leven. Ave Maria, ave Maria, ave Maria !
 35. 35. Gij hebt ons de vree gebracht, na zo meen’ ge bange nacht. Bij U vond ons volk de kracht ‘t eigen huis te bouwen; Lieve Vrouwe ‘t allen tijd, blijve Vlaanderen U gewijd, in de zeg’ als in de strijd, in al vreugd en rouwen. Ave Maria, ave Maria, ave Maria !
 36. 36. Zalige hoogdag Deze avond om 19u30 Rozenkrans en om 20 uur Slotviering aan de kapel van Ter Muren ‘Kapellekensdagen’

×