Emmaüs (derde zondag na Pasen C) 2014

592 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de derde zondag na Pasen (C) 2014, een viering rond woord en brood op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem). De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
592
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
135
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Emmaüs (derde zondag na Pasen C) 2014

 1. 1. Gebroken gaan ze weer naar huis, hoe is hun hoop vervlogen, men sloeg hun meester aan het kruis, niets kan de mannen troosten.
 2. 2. Terwijl ze spreken met elkaar komt iemand naast hen lopen, ze zien hem niet, ze praten maar, hun wereld is gesloten.
 3. 3. En zij vertellen van de dood die Jezus is gestorven, hoe hadden zij in Hem geloofd, zou Hij geen koning worden ?
 4. 4. En hij legt alles aan hen uit, de wet en de profeten, al pratend zijn ze bijna thuis, wil hij niet blijven eten:
 5. 5. Aan tafel deelt de gast het brood en hij wordt zienderogen de lang beloofde mensenzoon, de mannen - zij geloven. (Bouma Hans / van de Velde Jan-Willem)
 6. 6. (J. Hofland / JW van de velde)
 7. 7. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed. Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 8. 8. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam. Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis / 16de Eeuw)
 9. 9. De Heer is onze reisgenoot, Hij die ons zijn gezelschap bood en sprekend over kruis en graf geduldig tekst en uitleg gaf.
 10. 10. Zo valt een lange weg ons licht, de schrift opent een vergezicht en brengt verdwaalden dicht bij huis, verloren zonen komen thuis.
 11. 11. De avond daalt, blijf bij ons Heer! Hij zet zich aan de tafel neer en breekt het brood en schenkt de wijn, die gast, het moet de gastheer zijn!
 12. 12. Wij keren naar Jeruzalem, ons brandend hart verneemt zijn stem, Hij deelt met ons het daag'lijks brood, de Heer is onze reisgenoot. (ZijlstraJaap/BiesbrouckPeter)
 13. 13. [Voorganger] Ik geloof in Hem die heet ‘Ik zal er zijn voor U’. Hij is de kern, de Bron van alles wat bestaat. [Allen] Op hem wil ik mijn leven afstemmen en zijn Naam maken tot rode draad in mijn handelen.
 14. 14. [Voorganger] Ik geloof in Jezus, de levende belichaming van die Naam. In Hem heeft onze God handen en voeten gekregen.
 15. 15. [Allen] In Hem is zijn Naam werkelijkheid geworden. Ik geloof dat Hij niet vergeefs heeft geleefd en niet vergeefs gestorven is, maar dat Hij elke dag opnieuw verrijst in mensen, die vandaag zijn liefde belichamen.
 16. 16. [Voorganger] Ik geloof in zijn Geest, [Allen] die ook vandaag mensen bezielt en aanzet om zijn manier van leven tot de hunne te maken, en de weg te gaan van breken en delen, van goedheid en verbondenheid, van recht en vrede, en altijd weer ten bate van de minsten.
 17. 17. [Voorganger] Ik geloof in Hem die heet ‘Ik zal er zijn voor u’, [Allen] en ik weet : Hij is te doen.
 18. 18. Laat onze woorden stijgen voor uw aangezicht als wierook. Zie in ons het verlangen een mens te zijn van U. Kom, adem ons open, Kom, adem ons open, adem ons open (PrinsSieds/LöwenthalTom)
 19. 19. [Vg] Eén naam slechts, heb Jij ons gegeven, God, wel onherroepelijk, zoals een handvest dat ons wil doen hopen tegen al het dodelijke in. Dat woord, Jouw naam : ‘Ik zal er zijn’, mag gezegend zijn.
 20. 20. [allen] Omwille van Jouw naam keren wij ons naar Jou in uren van ontreddering en leegte. In de vragen ‘waarom ?’ en in de twijfel die ons mensenhart beklemt, keren wij ons naar Jou. Wie anders zou er zijn voor ons ? Jij, onze hoop, die zegt dat niets verloren gaat.
 21. 21. [Vg] Dat Jij zich met ons bestaan verbinden wil, heb Je getoond in Jezus van Nazareth, de menselijkste aller mensen. Hij die heeft liefgehad, die troostelozen en gekwetsten levensadem gaf. Maar zelf werd omgebracht om wat Hij deed en wie Hij was.
 22. 22. [allen] Na Zijn dood waren de leerlingen ontmoedigd en keerden terug naar huis. Ze mochten en konden bij elkaar thuiskomen met hun verdriet. Tot hun grote verwondering kwam Jij als een vreemdeling op hun weg, vroeg hen waarom zij droevig waren. Jij luisterde naar hun verhaal en toen de avond viel, nodigden ze Jou uit als gast.
 23. 23. [Vg] Ik zal er zijn, heb Je gezegd, God en daarom heb Je niet toegestaan dat Jouw Zoon vergeten werd, eeuwig verborgen in een graf. Jij hebt Hem opgericht, jouw eigen kracht in Hem gewekt, in ieder woord van Hem nieuw leven.
 24. 24. [allen] Aan tafel brak Jij het brood en aan dit teken herkenden de ontmoedigde leerlingen Jou. Hun hart ging van liefde branden en ze gingen terug naar hun vrienden.
 25. 25. [Vg] Ook voor ons wil Je in woord en brood aanwezig zijn opdat wij zouden weten dat ons bestaan niet willekeurig is of doelloos.
 26. 26. [allen] Uw goddelijke Geest is het, en die van Jezus, die ons, ook in dit uur, ertoe bewegen wil om op te staan uit dat wat ons vertwijfelt opdat wij doorheen grote kwetsbaarheid, de dagelijkse weg durven gaan van onmacht naar vertrouwen. Hij is nabij, Hij vuurt ons aan. Hij wil ons troosten. Hij verbindt ons met elkaar, zoals Jouw naam het ons voorzegt, altijd opnieuw : Ik zal er zijn.
 27. 27. Dona la pace Signore, a chi confida in te, Dona, dona la pace Signore, dona la pace Geef ons Uw vrede, geef vrede aan wie op U vertrouwt. Geef ons Uw vrede, geef vrede.
 28. 28. Ga dan op weg naar een toekomst van vreugde en vrede Zoek reisgenoten om samen die weg te betreden. En valt het zwaar, steun en bemoedig elkaar. Liefde verlicht dan je schreden
 29. 29. Ga dan op weg en schud af al je twijfels en zorgen, ga en ontdek wat vandaag nog voor jou is verborgen. Houd op het licht altijd je ogen gericht dat zal je kracht zijn voor morgen.

×