Doof zijn (23ste zondag door het jaar B)

452 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 23ste viering door het jaar B op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
452
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Doof zijn (23ste zondag door het jaar B)

 1. 1. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt en gegeven.Laat ons Hem loven en danken, verheugd dat wij leven.Diep in de nacht heeft Hij verlossing gebracht,heeft Hij het licht aangeheven.Waren wij dood door de zonde, verminkt en verloren,doven van harte, verhard om zijn woord niet te horen.Hij is zo groot, Hij overmande de dood.Wij zijn in Jezus herboren.Nu zend uw Geest als een vuur, als een stem in ons midden,dat wij van harte elkander verstaan en beminnen,en zo voortaan eren Gods heilige Naamen Hem in waarheid aanbidden.
 2. 2. Dit is de dag die de Heer heeft gemaakt en gegeven.Laat ons Hem loven en danken, verheugd dat wij leven.Diep in de nacht heeft Hij verlossing gebracht,heeft Hij het licht aangeheven.Waren wij dood door de zonde, verminkt en verloren,doven van harte, verhard om zijn woord niet te horen.Hij is zo groot, Hij overmande de dood.Wij zijn in Jezus herboren.Nu zend uw Geest als een vuur, als een stem in ons midden,dat wij van harte elkander verstaan en beminnen,en zo voortaan eren Gods heilige Naamen Hem in waarheid aanbidden.
 3. 3. Nada te turbe, nada te espante: quien a Dios tienne nada te falta Nada te turbe, nada te espante: só lo Dios basta. Laat niets je verontrusten, laat niets je beangstigen.Wie God heeft, ontbreekt niets, God alleen is genoeg (Taizé)
 4. 4. Diep in ons hart weerklinkt er een stem die zingt: Eer aan God de Vader. Gloria!Zoon van de mensen, door Uw groot lijden zijn wij dichter bij U. Gloria!Geest van hoop en liefde, Geest van licht en leven, Geest van echte vrede. Gloria!
 5. 5. Geloofsbelevenis
 6. 6. Kome over ons Uw Geest,Uw kracht tot vrede.Geef het kwaad geen macht, over ons.
 7. 7. Lieve hemel ooit van aarde, aarde is al wat wij zijn. En de mensen mogen leven tot ze mens en naaste zijn, tot ze ooit in vrede zijn,tot ze eens weldenkend zijn. Lieve hemel ooit van aarde,God zal mens geworden zijn.
 8. 8. Lieve hemel ooit van aarde, nu of nooit begint het hier: wie zijn brood breekt voor een ander, wie niet omziet, wie niet haat, die maakt God en hemel waar, die speelt hier de hemel klaar.(van Opbergen Jan / volkslied/Maria) Lieve hemel ooit van aarde, God zal mens geworden zijn.
 9. 9. Rond de tafel
 10. 10. [Rechtstaan]
 11. 11. Vader van alle mensenonzichtbaar, toch dichtbij.Jouw naam is heel bijzonder:"Je bent er steeds voor mij"Doe Jouw dromen komen,Jouw hemels mooie plan.Die vrede wil ik brengenen helpen waar ik kan.Leer ons wat er nodig is,brood voor elke dagLeer ons te vergevenzodat Je weer lacht.Maak ons sterk en zekeren toon de juiste weg.Ik wil er echt voor gaan. Ikgeloof wat ik nu zeg.
 12. 12. (Peter Biesbrouck)
 13. 13. Blinden zien en doven horen, stommen spreken, lammen gaan.Mens voor mens komt God ons tegen en Hij mag voorgoed bestaan. Niemand ziet zijn le – vens - einde als be - dreiging van het lot, ieder weet zich dood of levend onaantastbaar kind van God.
 14. 14. Wie zich met zijn eigen leven overgeeft aan deze droom,(van Opbergen Jan/ Beetloven L. :Alle menschen werden brüder‘) die zal mensen tegen - komen last en lijden, tegenstroom. Die zal leven, klein ver - borgen, soli - dair en zonder grens Die zal weerloos ooit nog worden: mensenbroeder, toekomstmens.

×