Dochtertje van Jaïrus (13de zondag dhj B)

517 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens 13de zondag door het jaar (B 2012) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
517
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
25
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Dochtertje van Jaïrus (13de zondag dhj B)

 1. 1. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. Woord zult Gij spreken, brood zult Gij delen, op dit uur zult Gij bij ons zijn:mensen bevrijden, mensen verblijden.Drink met ons samen de vreugdewijn. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. God in den hoge, licht voor onz ogen, feest voor ons hart dat nu sneller slaat. Gij hebt ons leven een zin gegeven.Gij zijt de Leidsman die met ons gaat. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht.
 2. 2. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. Woord zult Gij spreken, brood zult Gij delen, op dit uur zult Gij bij ons zijn:mensen bevrijden, mensen verblijden.Drink met ons samen de vreugdewijn. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. God in den hoge, licht voor onz ogen, feest voor ons hart dat nu sneller slaat. Gij hebt ons leven een zin gegeven.Gij zijt de Leidsman die met ons gaat. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht.
 3. 3. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. Woord zult Gij spreken, brood zult Gij delen, op dit uur zult Gij bij ons zijn:mensen bevrijden, mensen verblijden.Drink met ons samen de vreugdewijn. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht. God in den hoge, licht voor onz ogen, feest voor ons hart dat nu sneller slaat. Gij hebt ons leven een zin gegeven.Gij zijt de Leidsman die met ons gaat. Volk van God zijn wij hier samen, heel de wereld in ons hart. Gij roept ons bij onze namen. God, onze vreugde, onze kracht.
 4. 4. (Laridon E. / Malfait G.)
 5. 5. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 6. 6. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam.Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis Huub /16
 7. 7. Dat woord, waarin ons richting werd gegeven, dat onze gang bepaald heeft bij het leven, dat in ons zwijgt en waakt en weet, de wereld trouw in lief en leed, dat ons de dood doet tegengaan: dat was bij God, van meet af aan.
 8. 8. Alleen was God in stilte ongebroken,volmaakt zichzelf, onnoembaar, onweersproken. Toen heeft Hij in zijn hart gehoord de klank en aandrift van dat woord. Nog voor Hij enig mens gewoon, nog voor het opgaan van de zon.
 9. 9. [voorganger]Omdat wij geloven in Gods Goede Boodschap en wij ons aan Hem willen toevertrouwen, spreken wij dit geloof uit.
 10. 10. [Al] Ik geloof in God, onze Vader, die zijn schepping op handen draagten hoopt dat ieder van ons die meedraagt opdat onze aarde nieuw wordt door onderlinge liefde.
 11. 11. [Vg] Ik geloof in Jezus, zijn Zoon, die het als zijn belangrijkste opdracht zag om lief te hebbenen zo de pijn en het verdriet van mensen mee te dragen. Ik geloof ook dat Jezus hoopt dat wij doen zoals Hij deed.
 12. 12. [Al]Ik geloof in de heilige Geest door Jezus gezondenom ons tot dragers te maken van elkaars lief en leed. Amen.
 13. 13.  "De oogst is groot" en op dat woord, zijn velen opgestaan om U te volgen. Wij bidden U, zend in de tij, Uw Geest, die stuwkracht is.
 14. 14. 1.Maaltijd van vreugde, licht overgoten.Stralend staat alles voor ons klaar,zegenend groeten wij elkaar,cirkel van mensen, tafelgenoten.2.Maaltijd van liefde, hier zijn we samen,eten van wat de aarde geeft,voelen de goedheid die hier leeft,lichaam en geest, zij komen op adem.3.Maaltijd van rust, vertel je verhalen,luister naar wat je wordt verteld,spreek van je vreugden, wat je kwelt,zo kunnen wij Gods liefde vertalen.4.Maaltijd van delen, laten we geven,aandacht en warmte aan elkaar,tijd en geduld, een stil gebaar,woorden waarmee je voortkunt in t leven.5.Maaltijd van vrede, Gods Geest gaat komen.Op lichte voeten komt Zij aan,trek met ons mee door ons bestaanvan alledag, bezielt onze dromen.
 15. 15. Rond de tafel [Voorganger ] God van alle mensen,dit is het uur waarop wij samenkomen om Jouw grote daden te gedenken, om te vieren – in Jezus’ naam – wat Jij, God, voor mensen betekent.
 16. 16. [Al] In Jezus van Nazareth ben Jij één van de onzen geworden.Hij gunde elke mens een waardig bestaan, deed verschrompelde mensen opstaan,bracht ze vanuit de hoek naar het midden en riep ze op om opnieuw de waardige plaats in te nemen die zij verdienen.
 17. 17. [Vg] Barmhartige Vader,wij danken Jou voor Jezus Christus, die één van ons geworden is.
 18. 18. [Al] Na zijn dood hebben zijn leerlingen erkend dat zijn Geest aanwezig is overal waar liefde woont, overal waar mensen in elkaar durven geloven,overal waar mensen vergeving schenken en elkaar de hand reiken.
 19. 19. [Vg] Zij hebben begrepen dat Jezus met hen meegingals zij met elkaar dezelfde weg gingen.
 20. 20. [Al]Zij hebben Hem herkend, Vader, bij het breken van het brood toen zij maaltijd hielden om Jezus liefdeonder elkaar levend te houden. [rechtstaan]
 21. 21. [Vg] In de nacht waarin Hij werd overgeleverd…. … Trouw aan Jezus woord, Vader, breken wij hier dit brood en danken Jou voor deze beker. Wij gedenken al wat Jezus ons heeft voorgeleefden maken zijn voorbeeld tot het onze.
 22. 22. [Al] Gedenk in Jouw goedheidallen die ons zijn voorgegaan. Zij leven in onze gedachten, maar, meer nog, zijn zij levend bij Jou.
 23. 23. [Vg]Laat Jouw Geest rusten op deze gaven. Dat deze tekenen van brood en wijn ons mogen spreken van Jezus dood die tot leven wekt, dat wij mogen openstaanvoor alles wat Jezus ons geleerd heeft, dat wij vervuld mogen worden van zijn liefde. Dan zal er vreugde zijn op aarde, vrijheid en vrede in Jezus naam.
 24. 24. [Al] Door Hem en met Hem en in Hem zal Jouw naam geprezen zijn, Heer onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de Heilige Geest, hier en nu, en tot in eeuwigheid. Amen.
 25. 25. (Taizé)
 26. 26. Wij gaan weer verder, vol van hoopop ongebaande wegenmet onze droom op hinderloopde meeste feiten tegen.De onrust houdt ons op de beenen doet ons verder reizen,een stem die klinkt door alles heeneen God niet weg te prijzen.
 27. 27. Zijn woord houdt aan in ons gemisdat alles kan verkeren,dat vrede hier bestaanbaar isen onrecht om te kerenHij doet ons kiezen voor de mensbedreigd, verarmd, vergeten.Hij voert ons naar de laatste grensom van elkaar te weten.
 28. 28. Sjaloom, geluk op deze reis.Het duurt misschien nog eeuwenmaar twijfel niet meer aan de wijs:het lam huist bij de leeuwen ! (van Opbergen Jan / Jan Willem van de Velde )

×