Die chaos schiep tot mensenland (33ste zondag C)

785 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de viering van woord en brood op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem) op de 33ste zondag door het jaar C. De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
785
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
359
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Die chaos schiep tot mensenland (33ste zondag C)

 1. 1. 1. Die chaos schiep tot mensenland die mensen riep tot zinsverband Hij schreef, ons tot bescherming, zijn handvest van ontferming, Hij schreef ons vrij, met eigen hand. Schrift die mensenoorsprong schrijft. Woord dat trouw blijft. 2. Dat boek waarin getekend staan gezichten, zielen, naam voor naam, hun overslaande liefde hun overgaande liefde hun weeën die niet overgaan. Schrift dat mensendagen schrijft. Licht dat aanblijft. 3. Zijn onverganklijk testament: dat Hij ons in de dood nog kent de dagen van ons leven ten dode opgeschreven ten eeuwig leven omgewend. Schrift die mensentoekomst schrijft. Naam die trouw blijft.
 2. 2. (Bruynooghe M / Taizé, Berthier Jacques) Draag mij, God in barmhartigheid. Til mij op uit al mijn kleinheid. Koester mij in barmhartigheid: Vader, Moeder, God met ons.
 3. 3. Laudate Dominum Laudate Dominum (Taizé) omnes gentes. Alleluia!
 4. 4. Wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gewaagd te horen, wat ons vaderen niet durfden dromen, zijn wij...dia di dia... geworden: deze wereld. Doden onbegraven, één woestenij uw stad. Opgejaagd, prijsgeschoten, als kleinwild afgeslacht dia di dia... uw allerliefste mensen. Door stormen van geweld, voortgejaagden, zijn wij. Aan molenstenen vastgeklonken, als verdoemden zijn wij: Dia di dia... zijn wij: deze wereld.
 5. 5. Wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gewaagd te horen, wat ons vaderen niet durfden dromen, zijn wij...dia di dia... geworden: deze wereld. Doden onbegraven, één woestenij uw stad. Opgejaagd, prijsgeschoten, als kleinwild afgeslacht dia di dia... uw allerliefste mensen. Door stormen van geweld, voortgejaagden, zijn wij. Aan molenstenen vastgeklonken, als verdoemden zijn wij: Dia di dia... zijn wij: deze wereld.
 6. 6. Wat geen oog heeft gezien, geen oor heeft gewaagd te horen, wat ons vaderen niet durfden dromen, zijn wij...dia di dia... geworden: deze wereld. Doden onbegraven, één woestenij uw stad. Opgejaagd, prijsgeschoten, als kleinwild afgeslacht dia di dia... uw allerliefste mensen. Door stormen van geweld, voortgejaagden, zijn wij. Aan molenstenen vastgeklonken, als verdoemden zijn wij: Dia di dia... zijn wij: deze wereld.
 7. 7. Geloofsbelevenis Vg. Ik geloof dat God de aarde voor de mensen heeft geschapen om er een leefbare wereld van te maken, waar gerechtigheid, gelijkwaardigheid en vrede alom aanwezig zijn.
 8. 8. Al. Ik geloof niet in een wereld die beheerst wordt door eindeloos streven naar bezit en macht, die roofbouw pleegt op onze aarde, die onderdrukking en discriminatie voortbrengt, die mensen gevangen zet omdat ze naar de waarheid zoeken die angst oproept om het zwijgen op te leggen, en die zegt dat wapens nodig zijn om onze vrijheden en privileges te verdedigen.
 9. 9. Vg. Ik geloof in een omgekeerde weg, de weg van profeten die Gods toekomst zien, de weg die Jezus ons voorging in woord en daad de weg die zovelen inspireerde tot op vandaag.
 10. 10. Al. Zo roept Jezus ons op tot navolging en opstandigheid. Zo zet Hij ons aan het dromen van een menswaardige toekomst voor iedereen blank of zwart, rijk of arm,… allemaal Jouw kinderen. En met die droom maken wij Gods Rijk werkelijk. Amen.
 11. 11. Vg Eeuwige, geheimvolle Nabijheid, dragende Grond voor ons kwetsbare bestaan, met namen van geloof - ons doorgegeven – noemen wij Jou: Vader. Zo leerden wij Jou immers kennen door de profeten en bovenal door Jezus van Nazareth. Rond Hem verzameld zijn wij hier samengekomen
 12. 12. Al. Niemand heeft Jou ooit gezien, maar elke dag opnieuw wordt duidelijk hoe Je werkzaam aanwezig bent daar waar mensen elkaar vinden en ontmoeten en van elkander gaan houden.
 13. 13. Vg. We zien Jou blijvend aan het werk in Jezus, Jouw Zoon: de woorden die Hij sprak waren Jouw woorden, en worden nu ook de onze. Zijn keuze voor de kleine mensen was Jouw keuze, en wordt nu ook de onze.
 14. 14. Al. In Hem heb Jij Jouw lot aan ons verbonden, Jouw droom in ons gelegd: dat lammen niet lam blijven en doven niet doof, dat er voor elke mens op aarde leven mogelijk is, leven in overvloed.
 15. 15. Vg. God onze Vader, Laat ons dan delen in Jouw Geest die Jezus bezielde, opdat wij Nieuwe Mens worden zoals Hij.
 16. 16. Al. Doe ons opstaan uit onmacht, ontmoediging en berusting. Breek ons open naar elkaar en naar onze medemensen: leer ons zien met uw ogen, luisteren met uw oren, en maak ons creatief in onze inzet.
 17. 17. Vg. Ga op weg met ons, jouw christengemeenschap hier en wereldwijd, en sterk ons voor onze zending in deze wereld.
 18. 18. Al. Leer ons de tekenen van deze tijd verstaan en er met moed op in gaan. Maak ons aandachtig voor de echte noden van vandaag, en solidair met de kleinsten en de minsten. Geef wijsheid, inzicht en moed aan hen die – in Jezus’ naam – voorgangers zijn voor uw kerk.
 19. 19. Vg. Ga met ons mee, en verzamel ons eens allemaal rond het grote feestmaal van uw Liefde, als eens Uw Rijk zijn voltooiing vindt. Dat vragen en dat bidden wij, als wij Jou samen noemen bij je liefste naam.
 20. 20. DonaGeef ons de vrede  la pace Signore, a chi confida in te, Dona, dona la pace Signore, dona la pace Geef ons Uw vrede, geef vrede, aan wie op U vertrouwt. Geef ons. Geef ons Uw vrede, geef vrede. Geef ons Uw vrede (Taizé
 21. 21. Heer, Jij bent mijn leven, de grond waar ik op sta. Heer, Jij bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Jouw Woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang Jij mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want Je bent bij mij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij. Heer, Jij bent mijn kracht, de Rots waarop ik bouw. Heer, Jij bent mijn waarheid, de vrede en de trouw. Ik beloof te zoeken, altijd weer naar Jou, Ik geloof dat Jij in mij leeft, dwars door brood en wijn. Zo zal Je bevrijden, dwars door de woestijn, zal Jij ooit mijn liefste bruid zijn. Vader van het leven, Jij die ons verbindt door Jezus onze Broeder, liefste mensenkind. Kom hier in ons midden, wees hier onze kracht Jij, de Geest en adem die ons hier tesamen bracht En op duizend wegen, zend Jij ons weer uit om het zaad te zijn van Godsrijk Heer, Jij bent mijn leven, de grond waar ik op sta. Heer, Jij bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Jouw Woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang Jij mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want Je bent bij mij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij.
 22. 22. Heer, Jij bent mijn leven, de grond waar ik op sta. Heer, Jij bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Jouw Woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang Jij mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want Je bent bij mij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij. Heer, Jij bent mijn kracht, de Rots waarop ik bouw. Heer, Jij bent mijn waarheid, de vrede en de trouw. Ik beloof te zoeken, altijd weer naar Jou, Ik geloof dat Jij in mij leeft, dwars door brood en wijn. Zo zal Je bevrijden, dwars door de woestijn, zal Jij ooit mijn liefste bruid zijn. Vader van het leven, Jij die ons verbindt door Jezus onze Broeder, liefste mensenkind. Kom hier in ons midden, wees hier onze kracht Jij, de Geest en adem die ons hier tesamen bracht En op duizend wegen, zend Jij ons weer uit om het zaad te zijn van Godsrijk Heer, Jij bent mijn leven, de grond waar ik op sta. Heer, Jij bent mijn weg, de waarheid die mij leidt. Jouw Woord is het pad, de weg waarop ik ga, zolang Jij mij adem geeft, zolang als ik besta. Ik zal niet meer vrezen, want Je bent bij mij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij. Heer, ik bid Jou: blijf mij nabij.

×