Viering met Sint Maarten (32ste zondag door het jaar C)

382 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de Sint Maartenviering op de 32ste zondag door het jaar C op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
382
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Viering met Sint Maarten (32ste zondag door het jaar C)

 1. 1. Sint Maarten reed door weer en wind, zijn vurig paard droeg hem gezwind, Sint Maarten reed met volle moed, zijn mantel dekt hem warm en goed.
 2. 2. Een oude man stond aan de baan, hij keek de ridder smekend aan, "Och help mij toch uit deze nood, ik vond hier in de kou de dood?"
 3. 3. Sint-Maarten was zeer aanged aan, hij bleef voor d'arme bed’laar staan, hij trok zijn slagzwaard uit de schee, en sneed zijn mantel vlug in twee.
 4. 4. De oude man kwam s'nachts weerom, hij had de halve mantel om, hij sprak tot Maarten zonder spot, en zei: "Ik ben de lieve God".
 5. 5. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed. Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 6. 6. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam. Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis Huub /16
 7. 7. Wat brengt een mens het zwoegen op? Een hand gevuld met lucht. Niets kan hij doen, dat blijvend is. en nooit komt hij tot rust. God heeft de tijden vastgesteld, en alles heeft zijn uur. Hij zoekt geluk maar vindt gemis en nooit komt hij tot rust.
 8. 8. (Naar Sytze De Vries / ‘Hier staat tot afscheid’) Gods gang lijkt ondoorgrondelijk, een duister zinsverband. Al blijven duizend vragen staan wij leven uit zijn hand. God heeft de tijden vastgesteld, en alles heeft zijn uur. Al klagen wij de hemel aan, wij leven uit zijn hand.
 9. 9. Geloofsbelevenis Pr. Ik geloof in de goede bedoelingen van elke mens.
 10. 10. Al. Ik geloof in elke mens die eerlijk zijn weg zoekt in het leven, die openstaat voor anderen en niet bekommerd is om zichzelf alleen.
 11. 11. Pr. Ik geloof dat ik pas ten volle kan groeien als mens als ik kan afstappen van mijn eigen gelijk en durf openstaan voor andere volkeren en culturen, voor andere visies en overtuigingen.
 12. 12. Al. Ondanks alle andere meningen en tegenslagen die ieder mensenleven kunnen tekenen, wil ik blijven geloven in de goede bedoelingen van alle mensen.
 13. 13. Pr. Ik geloof dat wij meer moeten zoeken naar wat ons samenbindt, dan naar wat ons scheidt. En dat geloof verenigt ons.
 14. 14. Al. Ik weiger te geloven dat onze inzet slechts een druppel op een hete plaat is, maar ik ben ervan overtuigd dat die vele druppels water zelfs de hardste steen doen splijten.
 15. 15. Maaltijd van vreugde, licht overgoten. Stralend staat alles voor ons klaar, zegenend groeten wij elkaar, cirkel van mensen, tafelgenoten.
 16. 16. Maaltijd van liefde, hier zijn we samen, eten van wat de aarde geeft, voelen de goedheid die hier leeft, lichaam en geest, zij komen op adem.
 17. 17. Maaltijd van delen, laten we geven, aandacht en warmte aan elkaar, tijd en geduld, een stil gebaar, woorden waarmee je voort kunt in 't leven.
 18. 18. Vg. Wij danken Jou, Vader, dat Jij een God van mensen bent, dat Je Je niet geschaamd hebt onze God genoemd te worden. Dat Jij ons kent bij onze naam, dat Jij de wereld in Jouw handen houdt. Al. Want daarom heb Je ons geschapen en daartoe ons geroepen in dit leven, dat wij met Jou verbonden zouden zijn, Jouw mensenvolk op deze aarde.
 19. 19. Vg. Gezegend ben Je om het licht van onze ogen en om de lucht die wij ademen. Wij danken Jou voor heel de schepping, voor alles wat Je gedaan hebt in ons midden door Jezus, Jouw zoon. Al. Want waar hij was, die mens Jezus, gingen doven de oren open en vielen blinden de schellen van de ogen.
 20. 20. Vg. Waar hij was werd de besmette melaatse in de kring opgenomen en werden zieken de straffende vinger van God uit het hoofd gepraat. Al. Waar hij was werd brood en vis van harte gedeeld en groeide uit ‘amper iets voor één’ : ‘overvloed voor allen’.
 21. 21. Vg. Hij vertelde over het dagelijkse leven: over een zaadje zo klein en de boom zo groot, over een man met schuren vol en zo arm als wat, over een kind dat wegliep en terugkwam. Duidelijke taal voor wie horen kan. Al. Onvergetelijk wat hij zei over vrije vogels die zaaien noch maaien en niet opslaan in schuren maar geen gebrek lijden. Over bloemen in ‘t wild: ze zetten geen stap, ze spinnen geen draad en er is geen mens die gekleed gaat als zij.
 22. 22. Vg. In dit vertrouwen heeft Hij van het leven afscheid genomen… Zo heeft Hij de hoop op leven in het hart van de mensen neergelegd…
 23. 23. Al. … zijn geloof dat alles zich uiteindelijk ten goede keert. Wat Hij heeft gezegd en gedaan, die mens Jezus, het kan ons niet meer worden ontvreemd, in geen graf voorgoed begraven worden.
 24. 24. Vg. Steeds weer zal het tot leven komen, en uit de dood opstaan, Al. zal God zijn rijk doen komen op aarde. om steeds weer hetzelfde: vrede en gerechtigheid, op aarde als in de hemel, Jouw naam geheiligd, Jouw wil gedaan.
 25. 25. Vader van alle mensen onzichtbaar, toch dichtbij. Jouw naam is heel bijzonder: "Je bent er steeds voor mij" Doe Jouw dromen komen, Jouw hemels mooie plan. Die vrede wil ik brengen en helpen waar ik kan. Leer ons wat er nodig is, brood voor elke dag Leer ons te vergeven zodat Je weer lacht. Maak ons sterk en zeker en toon de juiste weg. Ik wil er echt voor gaan. Ik geloof wat ik nu zeg.
 26. 26. Peter Biesbrouck
 27. 27. Speciaal voor Sint Maarten: Zie ginds komt Gods droom al, weer iets dichterbij, in woorden en klank maar daar blijft het niet bij. Straks zie je ons wroeten, we pogen steeds weer die droom waar te maken, en ‘t lukt min of meer.
 28. 28. (Peter Biesbrouck / ‘Zie ginds komt de stoomboot)) De Sint komt weer bij ons hij roept ons weer toe: blijf samen geloven, hou stand, word niet moe, Durf delen je mantel, en warm je bij mij, dan rijdt God niet stilletjes ons hartje voorbij.

×