C007 2013 doop_jordaan

386 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de viering van het doopsel van Jezus in de Jordaan 2013 op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
386
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
87
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

C007 2013 doop_jordaan

 1. 1. Aan wat op aarde leeft, geeft Gij hetzelfde brood. En wie er U om smeekt,wordt met de Geest gedoopt. Geef ons dezelfde taal om uw woord te verstaan. Bewaar ons in uw hand, bewaar ons in uw Naam! Wie in uw vlees gelooft, geeft Gij uw eeuwig woord. Omdat Gij zijt gedood, bestaan wij altijd voort. Leid al wie leven wil, uw woning tegemoet, omwille van uw dood, omwille van uw bloed. O Geest die levend maakt en voegt het al aaneen. Wij zijn verstrooid geraakt, maar Gij houdt ons bijeen.Weersta toch aan de macht, die onze harten scheidt, o alvermogend Woord, o Licht van eeuwigheid!
 2. 2. Aan wat op aarde leeft, geeft Gij hetzelfde brood. En wie er U om smeekt,wordt met de Geest gedoopt. Geef ons dezelfde taal om uw woord te verstaan. Bewaar ons in uw hand, bewaar ons in uw Naam! Wie in uw vlees gelooft, geeft Gij uw eeuwig woord. Omdat Gij zijt gedood, bestaan wij altijd voort. Leid al wie leven wil, uw woning tegemoet, omwille van uw dood, omwille van uw bloed. O Geest die levend maakt en voegt het al aaneen. Wij zijn verstrooid geraakt, maar Gij houdt ons bijeen.Weersta toch aan de macht, die onze harten scheidt, o alvermogend Woord, o Licht van eeuwigheid!
 3. 3. O Geest die levend maakten voegt het al aaneen.Wij zijn verstrooid geraakt,maar Gij houdt ons bijeen.Weersta toch aan de macht,die onze harten scheidt, (Oosterhuis H. /“Gelukkig is het land”)o alvermogend Woord,o Licht van eeuwigheid!
 4. 4. Gij hart, Gij bron van leven,ontferm U over ons.Gij adem, ziel in mensen,ontferm U over ons. (Taizé)
 5. 5. Diep in ons hart weerklinkt er een stem die zingt: Eer aan God de Vader. Gloria!Zoon van de mensen, door Uw groot lijden zijn wij dichter bij U. Gloria!Geest van hoop en liefde, Geest van licht en leven, Geest van echte vrede. Gloria! (Wyllin José)
 6. 6. Toen Jezus was gekomenten doop bij de Jordaan,heeft Hij een stem vernomen,hoog uit de wolk vandaan.Een duif boven het water,een man diep in de stroom. (Barnard Willem / “Geef vrede”)De stem roept Hem bij name:"mijn welbeminde Zoon."
 7. 7. Geloofsbelevenis[Voorganger]Ik geloof in God,schepper van hemel en aarde.
 8. 8. [Allen]Ik geloof ook dat God zijn scheppingaan ons, mensen, heeft toevertrouwdopdat wij zijn werk zouden voortzettenen deze aarde voor alle mensenbewoonbaar zouden maken..
 9. 9. [Vg]Ik geloof in Jezus Christus,de verlosser van de wereld.
 10. 10. [Al]Ik geloof dat wij uitgenodigd wordenom mee te werkenaan de bevrijding van de mens,aan de opbouw van een betere wereld,door ons in te zettenvoor meer levenskansen voor iedereenen om Jezus werk verder te zetten.
 11. 11. [Vg]Ik geloof in de Heilige Geestdie de mensentot eenheid wil brengenin één grote gemeenschap.
 12. 12. [Al]Ik geloof ookdat ik persoonlijk word aangesprokenom aan deze gemeenschapmee te werken,samen met alle mensen van goede wil.Amen.
 13. 13. Hier wordt een huis voor God gebouwd waar mensen samenkomen en waar Hij zelf aanwezig is om onder ons te wonen.
 14. 14. Hier wordt een tafel aangericht om Jezus te gedenken die voor ons leven en gelukzich weg heeft willen schenken.
 15. 15. Hier delen wij het levensbrood en worden nieuwe mensen:de aarde wordt een vredeshuis, vervuld van oude wensen.
 16. 16. [Voorganger] Rond de tafelWij danken Jou, God,voor mensen die kunnen delenom andereneen menswaardig bestaan te geven,voor hendie hun huis gastvrij openstellen.
 17. 17. [Allen]Wij danken Jou, God,voor mensen die kunnen luisterennaar het leed van anderen,die wonden genezendoor de pijn te helpen dragen.Voor mensen die kunnen troosten.
 18. 18. [Vg]Wij danken Jou, God,voor mensendie rust en stilte brengen,die oog hebben voor kleine dingen,die zich verheugenin de grootheid van anderen.
 19. 19. [Al]Wij danken Jou, God,voor mensendie mild zijn in hun oordeel,die eerbied hebben voor het leven,die hun hart openenvoor vergeving en verzoening,die zich spiegelen aande levenswijze van Jezus.
 20. 20. [Vg]Geen andere zekerheid is onsgegeven, Heer God, dan op weg te zijnnaar Jou.Ons zoeken naar Joumaakt ons tot mensen onderweg.Mensen die worden toegesprokendoor Jezus, Jouw zoon,die de Weg, [rechtstaan]
 21. 21. [Vg]Toen Jezus die laatste avond met zijn vriendenaan tafel zat,...Wij bidden Jou, Heer God, stuur ons op wegin de geest van Jezus, Jouw zoon:dat wij nieuwe wegen van goedheidbanen, wegen van onderlinge vredeen gerechtigheid; dat wij het leven leefbaarmaken en het puin ruimen van ons egoïsme..
 22. 22. [Al]Dat wij mensen zijndie het vuur van Jouw goedheidbrandend houden,en Jouw licht laten stralenook in de donkere momentenvan ons leven.Amen.
 23. 23. Heer, God van vrede, liefdeen gerechtigheid,U zij onze lof en eretot in eeuwigheid.Hij, die kwam als mens op aarde,vriend tot in de dood,die zichzelf om ons niet spaarde,ons zijn leven bood.
 24. 24. Heer, God van vrede, liefdeen gerechtigheid,U zij onze lof en eretot in eeuwigheid.Leid ons aan uw hand door (Smeele / “U zij de Glorie” G.F. Handel)t.leven, breek voor ons uw brood,wil uw liefde aan ons geven,sterk ons in alle nood.

×