Bruiloft te Kana (Tweede zondag door het jaar C)

847 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens tweede zondag door het jaar C (de bruiloft van Kana) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
847
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
200
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bruiloft te Kana (Tweede zondag door het jaar C)

 1. 1. God, die ons aan elkaar als wijn te drinken geeft, zendt op het feest die daar het zoet geheim van heeft: Hem die geheel ons zijnherschept, en zie, „t is goed, die water maakt tot wijn, vreugde in overvloed.
 2. 2. O Geest van God, bewaar ons altijd bij de Heer. Bewaar ons bij elkaar,verbindt ons meer en meer, opdat wij vrolijk zijn, gezond van ziel en bloed, en bij uw bruiloftswijn leven in overvloed. (den Besten Ad / God die ons heeft voorzien)
 3. 3. (Huub Oosterhuis / B. Huijbers)
 4. 4. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 5. 5. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam.Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis Huub /16de eeuw)
 6. 6. Als gij naar de woorden luistert die hier tot u zijn gezegd zullen zij een licht ontsteken, wijzen zij de goede weg. ( ZJ 739)
 7. 7. Als gij naar de woorden luistert die van mij geschreven staan zullen zij van vrede sprekendie er schuilgaat in mijn naam. ( ZJ 739)
 8. 8. Als gij naar mijn woorden luistert, ze van harte wilt verstaan zullen zij de Vader tonen, zult gij niet verloren gaan. ( ZJ 739)
 9. 9. Geloofsbelevenis [Voorganger]Ik geloof in God, mijn Schepper,die man en vrouw gemaakt heeft naar zijn beeld;
 10. 10. [Allen] die mij liefheeft als een vader en voor mij zorgt als een moeder; die mij troost en vergeeften die mij altijd de mogelijkheid geeft opnieuw te beginnen.
 11. 11. [Vg]Ik geloof in Jezus Christus, die, door God gezonden, mens is geworden,
 12. 12. [Al] om ons nabij te zijn; die, helend en genezend,ons de liefde heeft voorgeleefd.
 13. 13. [Vg] Ik geloof in de heilige Geest,die bezielt en vreugde brengt,
 14. 14. [Al] die de mensen hoop geeft, die de bron is van mijn geloof.Ik geloof dat mensen elkaar nodig hebben om samen God te vinden, om de schepping voor iedereen leefbaar te maken door samen te delen en in eenvoud te leven, en zo te werken aan de komst van Gods rijk. Amen
 15. 15. Desoete Carlos
 16. 16. Wat kon in Kana kan opnieuw en wereldwijd gebeuren: dat water brak en smakeloos, als goede wijn gaat geuren; dat leegte en eenzaamheidverdwijnen door gemeenzaamheid; dat zoveel éénkennigheid tot samenspel gaat kleuren.
 17. 17. Doe alles wat hij heeft gezegd en ga zijn weg ten leven:maak vrede door gerechtigheid, wil om de naaste geven; behandel in eigen kring de minste als de eersteling en laat niet de vluchteling steeds verder zijn verdreven.
 18. 18. Zal toekomst als een bruiloftsfeest voor mensen ooit ontluiken ? Zal iedereen daartoe zijn hart en rede gaan gebruiken ? Dit wonder, het komt er aan door wie de weg ten leven gaan, zij dragen de wijn al aan in kannen en in kruiken ! ( jan van Opbergen / “uit vuur en ijzer” pools-joodse melodie)
 19. 19. [Voorganger] God, wij danken Jouomdat Jij een God van liefde bent, een God die oog en hart heeft voor ons, zoekende mensen.
 20. 20. [Allen] Wij danken Jou omdat Je de naam van elke mensgeschreven hebt in de palm van Jouw hand. Wij danken Jou omdat Je herkenbaar bent in elke goede mens, in ogen vol mildheid, in een teder gebaar.
 21. 21. [Vg]Overduidelijk heb Jij dat getoond in Jezus, Jouw mensgeworden Zoon. Als geen ander gaf Hij gestalte aan Jouw goedheid en Jouw liefde voor de mensen.
 22. 22. [Al] Jij bent de hand op onze schouder, de stem die ons moed inspreekt.In alle mensen die om ons bekommerd zijn, die ons vergeven en aanmoedigen, mogen wij de warmte van Jouw hart vermoeden. Als liefde ook ons hart beroert, onthullen wij iets van Jouw gelaat.
 23. 23. [Vg] Wij danken Jou heel bijzonder voor Jezus, de Christus, de man uit Nazareth,die Jou „Abba‟, zijn lieve Vader noemde. Nooit was er van Jou zoveel te zien en te ervaren als toen Hij op onze aarde was.
 24. 24. [Al] Gedreven door gerechtigheid en goedheidopenbaarde Hij Jouw naam in deze wereld.Door zijn woorden van begrip en vergeving, door zijn attentie voor gekwetste mensen, door blinden uitzicht te geven en lammen veerkracht, toonde Hij Jouw menslievendheid. [RECHTSTAAN]
 25. 25. Hij was met mensen begaan, deelde hun vreugde, maar ook hun verdriet. Hij veroordeelde niet, maar gaf mensen nieuwe kansen. Vooral in de nacht, … Vader, wij zijn Jou dankbaaromdat wij in deze tekenen van brood en beker Jezus van Nazareth mogen gedenken.
 26. 26. [Al] Zend ons zijn Geestopdat ook wij voor elkaar genade zouden zijn, hoe onvolkomen ook. Geef dat wij elkaar waarderen,dat we niet blind zijn voor de mens naast ons of doof en onverschillig voor zijn nood.
 27. 27. [Vg]Dan zal er vreugde zijn op aarde liefde, vrijheid en vriendschap in Jezus‟ naam.
 28. 28. [Al] Door Hem en met Hem en in Hem zal uw naam geprezen zijn, Heer onze God,in de eenheid van de heilige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid. Amen.
 29. 29. Vader die in de hemel zijt,verhaast in ons uw koninkrijk,dat recht en vrede komen.Maak ons vandaag nog bondgenoottot vriend van hen die zijn in nood,wie alles is ontnomen.Verlos ons heden van het kwaad,van waanzin die voor brood doorgaat,dat wij ons voor U schamen,en nieuwe wegen leren gaandie leiden tot een nieuw bestaanvan recht en vrede. Amen.
 30. 30. (Peter Biesbrouck)
 31. 31. Ga dan op weg, deel je dromen, je hoop, je verhalen. Geef elkaar krachtom, op zoek naar nieuw land, niet te falen. Als wij dat doen, blijft onderweg ‟t visioen liefde en warmte uitstralen. (Roelofs - van der Linden Jacqueline / mel: “Dit is de dag”)

×