Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Baba yetu, Yetu uliye
Mbinguni yetu, Yetu amina!
Baba yetu Yetu uliye
Jina lako e litukuzwe.
Utupe leo chakula chetu
Tunac...
(Oosterhuis Huub / Huijbers Bernard)

Dan nog, dan nog klamp ik mij
klamp ik mij vast aan jou,
of je wil of niet,
op ongen...
We lopen
in het licht van de Heer
Siyahamb'ekukhanyen'
kwen khos, (4x)
Siyahamba, Oooo
Siyahamb'ekukhanyen'
kwen khos,
Siy...
Godsnaam die veelbelovend is,
weerlicht in de geschiedenis:
Jouw woord klinkt uit de hoogte.
En toch is daar Jouw woning n...
Jij bent een ver een vreemd gezicht,
de toekomst in een ander licht
van hogerhand gegeven.
Wees, weduwe en vreemdeling
als...
Geloofsbelevenis

Vg. Ik geloof in God, mijn ongeziene Vader,
mijn ongekende Moeder.

Al. Voor alle mensen
heeft Hij deze ...
Vg. Ik geloof in God, die mij niet toestaat zijn kinderen
te behandelen als knechten.

Al. Ik geloof in Jezus Messias.
All...
Pr. Ik geloof in Jezus Messias,
die ons is voorgegaan in het bevrijden van elkaar
en zo te bouwen aan Gods komend rijk.

A...
Hariy’ amahoro kwa Yesu.
Aleluya. Alleluja.

Er is vrede bij Jezus.

Hariy’ urukundo kwa Yesu.
Aleluya. Alleluja.

Er is l...
Nkosi sikeleli Afrika.

God, zegen Afrika
geprezen is zijn naam.
Hoor onze smeekbede.
God, zegen ons.
Kom, Geest, kom, hei...
Rond de tafel

Vg. God en Vader,
Wij voelen ons vandaag dankbaar
want we geloven
dat Jij de bron van alle leven bent.
Als ...
Al.
Wij zijn hier samen rond Jouw tafel
als vrienden die met elkaar begaan zijn,
als zoekende gelovigen,
en we danken Jou
...
Vg. God en Vader, Jij bent het ritme
waarop wij onze levensmelodie mogen
schrijven, het ritme waarop we mogen
dansen en wi...
Al.
Jouw krachtig ritme
zet soms ook alles op zijn kop.
Vooral doorheen de woorden
van die profeet uit Nazareth:
Jezus, de...
Vg. Hij werd waarheid en leven voor ons,
de weg die moed en vergeving schenkt.
Wij danken Jou om Hem,
hij boeit ons tot op...
Al. God, Zijn adem geeft ons vaart.
In Zijn woorden
hebben we Jouw stem gehoord,
en zijn liefde toonde ons,
hoe wij boven ...
Vg. God en Vader, zegen daarom dit brood
en deze wijn en vervul deze gaven met
Jouw kracht. Ze brengen ons naar die
laatst...
Al.
In goede en kwade dagen,
in lief en leed
brengen wij het leven van Jezus ter sprake.
Wij vieren zijn gedachtenis
want ...
Vg. Zoals Je ooit de apostelen
hebt gezegend met Jouw Geest,
zo willen ook wij doordrongen worden
van Jouw Geest.
Al. Doordrongen van die Geest
willen wij nieuwe wegen gaan,
vrede bewerken, elkaar zijn toegewijd.
Dan zal Jouw rijk
van v...
(Tom Löwenthal)
Baba yetu, Yetu uliye
Mbinguni yetu, Yetu amina!
Baba yetu Yetu uliye
Jina lako e litukuzwe.
Utupe leo chakula chetu
Tunac...
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Baba Yetu (Missiezondag 2013)
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Baba Yetu (Missiezondag 2013)

785 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de missieviering 2013 op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Baba Yetu (Missiezondag 2013)

 1. 1. Baba yetu, Yetu uliye Mbinguni yetu, Yetu amina! Baba yetu Yetu uliye Jina lako e litukuzwe. Utupe leo chakula chetu Tunachohitaji utusamehe Makosa yetu, hey! Kama nasi tunavyowasamehe Waliotukosea usitutie Katika majaribu, lakini Utuokoe, na yule, muovu e milele! Ufalme wako ufike utakalo Lifanyike duniani kama mbinguni. Amina
 2. 2. (Oosterhuis Huub / Huijbers Bernard) Dan nog, dan nog klamp ik mij klamp ik mij vast aan jou, of je wil of niet, op ongenade of genade, Ik zal red mij, red mij roepen of zoiets als heb mij lief.
 3. 3. We lopen in het licht van de Heer Siyahamb'ekukhanyen' kwen khos, (4x) Siyahamba, Oooo Siyahamb'ekukhanyen' kwen khos, Siyahamba, Oooo Siyahamb'ekukhanyen' kwen khos.
 4. 4. Godsnaam die veelbelovend is, weerlicht in de geschiedenis: Jouw woord klinkt uit de hoogte. En toch is daar Jouw woning niet, de sterren en het diep verschiet zijn niet wat Jij beoogde. Het ongehoorde krijgt zijn stem, wie niet gezien is hoort bij Hem, mag sprekend op hem lijken
 5. 5. Jij bent een ver een vreemd gezicht, de toekomst in een ander licht van hogerhand gegeven. Wees, weduwe en vreemdeling als streep door onze rekening, Gij tekent voor het leven. Het ongehoorde krijgt zijn stem Wie niet gezien is hoort bij Hem, mag sprekend op Hem lijken.
 6. 6. Geloofsbelevenis Vg. Ik geloof in God, mijn ongeziene Vader, mijn ongekende Moeder. Al. Voor alle mensen heeft Hij deze wereld geschapen. Daarom neem ik geen genoegen met verdeling van mensen in rijken en armen, in wetenden en onwetenden, in machthebbers en verdrukten.
 7. 7. Vg. Ik geloof in God, die mij niet toestaat zijn kinderen te behandelen als knechten. Al. Ik geloof in Jezus Messias. Alle mensen zijn Zijn broers en zusters. Daarom neem ik geen genoegen met de verdeling van mensen in eersterangs en tweederangs burgers. Zijn dood heeft alle mensen dezelfde vrijheid gebracht.
 8. 8. Pr. Ik geloof in Jezus Messias, die ons is voorgegaan in het bevrijden van elkaar en zo te bouwen aan Gods komend rijk. Al. Ik geloof in de heilige Geest. Zij vuurt ons aan tot durf en fantasie. Daarom leg ik mij niet neer bij wat in kerk en maatschappij ‘bestaande orde’ heet. Die Geest brengt vijanden ertoe elkaar te vergeven en vrede te sluiten. Hij geeft ons oog voor al wie zwak, verstoten en gebroken zijn.
 9. 9. Hariy’ amahoro kwa Yesu. Aleluya. Alleluja. Er is vrede bij Jezus. Hariy’ urukundo kwa Yesu. Aleluya. Alleluja. Er is liefde bij Jezus. Hariy’ ibyishimo kwa Yesu. Aleluya. Alleluja. Er is vreugde bij Jezus. Hariy’ umugisha kwa Yesu. Aleluya. Alleluja. Er is de zegening bij Jezus. Hariy’ gutsinda kwa Yesu. Aleluya. Alleluia. Er is geluk bij Jezus.
 10. 10. Nkosi sikeleli Afrika. God, zegen Afrika geprezen is zijn naam. Hoor onze smeekbede. God, zegen ons. Kom, Geest, kom, heilige Geest, en zegen ons, haar kinderen Heer, bescherm uw volk. Stop oorlog en rampspoed. Bescherm het: uw volk, Jezus, uw volk, Afrika.
 11. 11. Rond de tafel Vg. God en Vader, Wij voelen ons vandaag dankbaar want we geloven dat Jij de bron van alle leven bent. Als wij Jou toelaten, dan wil Je dicht bij ons zijn als het ritme van ons eigen hart, als de adem die ons leven stuurt.
 12. 12. Al. Wij zijn hier samen rond Jouw tafel als vrienden die met elkaar begaan zijn, als zoekende gelovigen, en we danken Jou omdat Je ons bijeen hebt gebracht, in liefde en vriendschap, met een warme zorg voor elkaar.
 13. 13. Vg. God en Vader, Jij bent het ritme waarop wij onze levensmelodie mogen schrijven, het ritme waarop we mogen dansen en wiegen in Jouw armen. Maar Jij bent ook de stem die ons vraagt om hetzelfde voor elkaar te zijn: dragend, troostend, wiegend, … ten volle aanwezig.
 14. 14. Al. Jouw krachtig ritme zet soms ook alles op zijn kop. Vooral doorheen de woorden van die profeet uit Nazareth: Jezus, de zoon van Jozef en Maria. Wij danken Jou om de onrust die Hij bracht, om zijn verrassende inzichten en goddelijke gedachten.
 15. 15. Vg. Hij werd waarheid en leven voor ons, de weg die moed en vergeving schenkt. Wij danken Jou om Hem, hij boeit ons tot op vandaag.
 16. 16. Al. God, Zijn adem geeft ons vaart. In Zijn woorden hebben we Jouw stem gehoord, en zijn liefde toonde ons, hoe wij boven onszelf kunnen uitstijgen. [rechtstaan]
 17. 17. Vg. God en Vader, zegen daarom dit brood en deze wijn en vervul deze gaven met Jouw kracht. Ze brengen ons naar die laatste avond … Telkens al wij zo samenkomen rond brood en wijn doen wij dat om hem te gedenken. Wij zijn jou eeuwig dankbaar voor Hem, God.
 18. 18. Al. In goede en kwade dagen, in lief en leed brengen wij het leven van Jezus ter sprake. Wij vieren zijn gedachtenis want wij geloven dat Jij, God, ten volle zichtbaar bent geworden, in Hem.
 19. 19. Vg. Zoals Je ooit de apostelen hebt gezegend met Jouw Geest, zo willen ook wij doordrongen worden van Jouw Geest.
 20. 20. Al. Doordrongen van die Geest willen wij nieuwe wegen gaan, vrede bewerken, elkaar zijn toegewijd. Dan zal Jouw rijk van vrede en gerechtigheid verder groeien, midden onder ons. Beziel ons daarom met die Geest, vandaag en hopelijk alle dagen van ons leven.
 21. 21. (Tom Löwenthal)
 22. 22. Baba yetu, Yetu uliye Mbinguni yetu, Yetu amina! Baba yetu Yetu uliye Jina lako e litukuzwe. Utupe leo chakula chetu Tunachohitaji utusamehe Makosa yetu, hey! Kama nasi tunavyowasamehe Waliotukosea usitutie Katika majaribu, lakini Utuokoe, na yule, muovu e milele! Ufalme wako ufike utakalo Lifanyike duniani kama mbinguni. Amina

×