Tweede zondag na Pasen (B)

635 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de tweede zondag na Pasen 2012 (B) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
635
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
78
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Tweede zondag na Pasen (B)

 1. 1. Donker zijn soms mensendagenals de onmacht hoop weerspreekt. Nergens sporen van een teken dat de ban de wanhoop breekt.
 2. 2. In de diepte het verlangen om die stem weer te verstaan,aangeraakt, gewenkt te worden en opnieuw op weg te gaan.
 3. 3. Uitgezworven, vastgelopen,een vaag heimwee naar het licht.Speurend naar het kleinste teken van een droom, een vergezicht.
 4. 4. Uit het dode hout geboren al aanwezig in de nachtgroeit een twijg de angst te boven, groene bron van levenskracht. Spoelstra Margreet
 5. 5. (Hofland Jan / van de Velde Jan-Willem)
 6. 6. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed.Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 7. 7. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam.Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, (Oosterhuisa a s t i g t o t/ o n s weeuw) k o m h Huub 16° e e r .
 8. 8. Uit de graven en spelonken, uit de diepste doodsvallei, roept Gods stem tot jou en mij,wordt de Geest aan ons geschonken.
 9. 9. Onder uitgewiste sporen, uit het verste ballingsoord,klinkt haar levenwekkend woord en Zij hoopt dat wij haar horen.
 10. 10. Oude liefde, nieuw verrezen; stille dromen, luid vertaald;wie gekruisigd werd, onthaald, en de diepste wond genezen.
 11. 11. En de mens zal durven leven zonder angst voor eindigheid en de dood raakt uit de tijd,zal zich voegen naar het leven. (van Opbergen Jan / van der Putt Floris)
 12. 12. [Vg] Ik geloof in God die de wereld heeft bestemd voor het geluk van de mensen. Hij nodigt ons uitom deel te hebben aan zijn liefde.
 13. 13. [Al]Ik geloof in Jezus Christus, die aan de liefde van God gestalte heeft gegeven.
 14. 14. [Vg] Hij heeft zich ingezet om mensen te bevrijden. Hij is hierin zo ver gegaan datHij er zijn leven voor heeft gegeven.
 15. 15. [Al]Ik geloof dat zijn Geest nog steedsmensen blijft bezielen en oproepen om de weg van de liefde te gaan.
 16. 16. [Vg] Ik geloof in mensen die in zijn voetsporen treden en die hun daden richtennaar wat Hij heeft voorgeleefd. Zij zijn het zout der aarde. Zij zijn het licht der wereld.
 17. 17. [Al] Tot die gemeenschap van mensen wil ik behoren want ik wil meebouwen aan Gods eigen droom: Een nieuwe hemel en een nieuwe aarde,waar het goed is om te leven voor allen. Amen.
 18. 18. 1.Maaltijd van vreugde, licht overgoten.Stralend staat alles voor ons klaar,zegenend groeten wij elkaar,cirkel van mensen, tafelgenoten.2.Maaltijd van liefde, hier zijn we samen,eten van wat de aarde geeft,voelen de goedheid die hier leeft,lichaam en geest, zij komen op adem.3.Maaltijd van rust, vertel je verhalen,luister naar wat je wordt verteld,spreek van je vreugden, wat je kwelt,zo kunnen wij Gods liefde vertalen.4.
 19. 19. [Vg] Ja, wij willen onze hemelse Vader danken, nu de steen die op het leven lag, is weggerold. Van alle dagen is elk nieuwe morgen de mooiste , van alle plaatsen dromen wij van deze bloeiende tuin, van alle gaven hopen wij op dit brood en deze beker, van alle mensen blijven wij Jouw mensen, hier samen.[Al] Wij danken Jou om het licht en het lied van de morgen, de geur van de lente, de smaak van het leven, om de stem die ons van liefde doet zingen
 20. 20. [Vg] Gezegend is Hij die mensen tot zegen was, Jezus de Christus, onze verlosser.[Al] Hij heeft het land doorkruist en ons geroepen, om met Hem mee te gaan en mensen te helpen. Onderweg heeft Hij onze ogen en oren geopend, kinderen gezegend en duizend verhalen verteld van zijn Vader, die mateloos goed is en heel dichtbij. Hij beurde ons op en gaf ons weer hoop; Hij leerde ons bidden, en kiezen en delen. [rechtstaan]
 21. 21. [Vg]Zo heeft het voorgedaan met zijn manier van leven, en op die laatste avond in het bijzonder: ...... Geest van God, help ons te leven in het teken van dit brood, in het teken van zijn leven.
 22. 22. [Al] Roep ons weguit de woestijn van onze twijfel en ongeloof. Neem ons mee over onze grenzen heen, liefst vandaag nog, naar dat land waarvan Jij droomt, waar wij vrij en voor elkaar zijn, en met Jou en met elkaar in vrede zijn.
 23. 23. [Vg] Bescherm alle leiders en gelovigen van Jouw kerk doe hen de tekenen van deze tijd verstaan en maak hen trouw in de beleving van uw evangelie.[Al] Maak ons herbergzaam van hart voor alle mensen rondom ons; dat wij, delend in hun vragen en hun pijn, in hun vreugden en hun hoop, hen de weg tonen die naar Jouw liefde leidt.
 24. 24. [Vg] Erbarm Je, Vader, over onze broeders en zusters die in de vrede van Christus naar Jou zijn teruggekeerd, en over alle gestorvenen waarvan Gij alleen het geloof hebt gekend. Breng hen tot het licht van de verrijzenis.[Al] En als ook onze weg ten einde loopt, neem ons dan op in uw huis, waar plaats is voor velen. Schenk ons de vervulling van onze levenslange hoop: overvloedig leven in Jouw heerlijkheid.
 25. 25. [Vg] Laat ons toe in de gemeenschap van de heiligen; dat wij met Maria, met Jouw apostelen en martelaren en al de anderen die Jou genegen zijn, dankbaar Jouw naam aanbidden en Jou prijzen door Jezus Christus, onze Heer.[Al] Door Hem en met Hem en in Hem zal Jouw naam geprezen zijn, Heer, onze God, almachtige Vader, in de eenheid van de Heilige Geest, hier en nu en tot in eeuwigheid. Amen.
 26. 26. (Paul Scholla
 27. 27. Hevenu shalom aleichem,hevenu shalom aleichem,hevenu shalom aleichem,hevenu shalom, shalomshalom aleichem.
 28. 28. Wij gaan weer verder, vol van hoop op ongebaande wegen met onze droom op hinderloop de meeste feiten tegen. De onrust houdt ons op de been en doet ons verder reizen,een stem die klinkt door alles heen een God niet weg te prijzen.
 29. 29. Zijn woord houdt aan in ons gemis dat alles kan verkeren, dat vrede hier bestaanbaar is en onrecht om te keren Hij doet ons kiezen voor de mens bedreigd, verarmd, vergeten.Hij voert ons naar de laatste grens om van elkaar te weten.
 30. 30. (van Opbergen Jan / van de Velde Jan-Willem)/ van Opbergen Jan

×