Mediazondag (26ste zondag A)

432 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 26ste zondag door het jaar (A) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
432
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mediazondag (26ste zondag A)

 1. 1. (van Opbergen Jan / van de Velde Jan-Willem)
 2. 2. Gij hart, Gij bron van leven, ontferm U over ons. Gij adem, ziel in mensen, ontferm U over ons.µ (Taizé
 3. 3. (Wyllin Jos
 4. 4. (van Opbergen Jan / ‘Lied aan het licht’ Oomen)
 5. 5. Vieringen tot 2005
 6. 6. Elektronische nieuwsbrief ontvangen1. Email doorgeven  zie kaartjeOp zoek naar …2. Iemand die oude foto’s (inscannen) en nieuwe foto’s wil aanvullen op de site.3. Ideeën en suggesties liefst door mensen die het zelf kunnen realiseren!
 7. 7. Geloofsbelevenis Pr. Ik geloof dat God bij ons is zoals een vader die opkomt voor zijn kinderen, zoals een moeder die liefdevol zorgten wil dat niemand te kort komt.
 8. 8. Al. Ik geloofdat God iedere mens nabij is vooral de zwakke en kwetsbare mens, de mens die lijdt en achtergesteld wordt.
 9. 9. Pr. Ik geloof dat God is als een herder die om ons geeft, die ons blijft zoeken, die bekommerd isom het heil van elke mens.
 10. 10. Al. Ik geloof dat God ons hoop geeft, dat Hij toekomst isen dat zijn liefde sterker is dan onrecht en dood.
 11. 11. Pr. Ik geloof dankzij Jezus Christus, Zoon van God,die mens met de mensen geworden is.
 12. 12. Al.Hij kwam om leven te geven aan ieder die dood leek.Zo is Hij zelf ook opgestaan, en heeft zijn Geest gegeven in wie hij ons nabij wil zijn. Zijn vurige woorden zijn de onze geworden: de belofte van Gods liefde tot over de dood heen.
 13. 13. (Taizé)
 14. 14. (Koijek-de Bruijne Marijke / Silcocks Eileen)
 15. 15. Rond de tafel Pr.Gezegend ben Jij, God, begin en einde, bron van liefde en vreugde.
 16. 16. Al. Wij danken Jou omdat Je altijd weer bij ons bent door de werken van Jouw handen. Je geeft ons brood om van te leven, bewogen mensen om ons heen,en een wereld waarin wij voor elkaar liefde en vreugde mogen zijn.
 17. 17. Pr.Jij geeft ons ook Jouw Zoon, Jezus Christus. Midden onder ons heeft Hij geleefd. Hij was mens voor anderen: ten volle een bewogen mens.
 18. 18. Al. Hij nodigde ons uit om in beweging te komen en naar mensen toe te gaan zoals Hij dat zelf heeft gedaan: door aan blinden te laten zien wat goed en hoopvol is, door aan stommen een woord van goedheid te spreken,en aan armen een rijker hart te geven. [rechtstaan]
 19. 19. Pr. De laatste avond van zijn leven was zijn verlangen om blijvend mens bij demensen te zijn, zo sterk dat Hij brood in zijn handen genomen … Vader, zo is Jouw Zoon nog steeds in ons midden aanwezig waar we etenvan zijn brood en drinken uit zijn beker .
 20. 20. Al. Zijn Geest blijft onder ons wonen.Daarom bidden wij vandaag tot Jou: blijf bij ons, Jouw Kerk van bewogen mensen, onderweg in deze wereld. Draag zorg voor allen, en laat geen mens verloren gaandie Jou met een oprecht hart zoekt.
 21. 21. Pr. Denk ook aan hen die gestorven zijn. Ontvang henmet liefde in Jouw huis.
 22. 22. Al. Help ons Jouw Zoon voor elkaar aanwezig te stellen in het breken en delen van onze tijd en ons bezit, van onze aandacht en betrokkenheid rijkelijk en mild voor iedereen. Geef dat wij niemand uitsluitenen menswaardige levensruimte scheppen voor elke mens.
 23. 23. Pr. Dan zullen wij kunnen geloven en getuigendat Jezus in ons midden leeft.
 24. 24. Al. Door Hem en met Hem en in Hem zal Jouw naam geprezen zijnHeer, onze God, almachtige Vader,in de eenheid van de heilige Geest hier en nu en tot in eeuwigheid.
 25. 25. (Peter Biesbrouck)
 26. 26. De Heer zij jou tot zegen, tot licht en stille bron;Hij vult je hart met vrede, hij die het al begon.
 27. 27. Hij zij je tot genade,tot warmte en tot kracht, opdat de vreugde groeie die Hij aan allen bracht;
 28. 28. opdat je steeds zou weten: zijn Naam is tederheid, Hij zal je nooit vergeten, Hij draagt je voor altijd.

×