Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prezentare webinar Scratch Intensiv (2)

74 views

Published on

Prezentarea webinarului Scratch Intensiv (2) face parte din seria nouă de 3 webinarii Scratch prin care cadrele didactice care predau sau vor preda informatică sau TIC (învățători, profesori, profesori la cluburi de copii) vor aprofunda cunoștințele despre Scratch cu și mai multe exemple de proiecte și exerciții pe care să le propună elevilor.

Seria de 3 webinarii Scratch Intensiv continuă seria de webinarii Predau Viitor: Introducere în Scratch organizată la începutul anului, care a introdus învățători și profesori în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării, recomandat ca mijloc de învățare în noua programă pentru gimnaziu.

Trainerul seriei de webinarii Introducere în Scratch: Oana Șipoș, Ambasador Code Week România

Aceste resurse educaționale gratuite și deschise sunt oferite prin Programul Predau Viitor pentru a sprijini predarea informaticii și gândirii computaționale la orice nivel de învățământ.

Predau Viitor este primul accelerator in predarea informaticii in Romania, creat de Asociatia Techsoup cu sprijinul Romanian American Foundation. www.predauviitor.ro

Published in: Education
  • Be the first to comment

Prezentare webinar Scratch Intensiv (2)

  1. 1. Webinar 2 ”Scratch Intensiv” Oana Șipoș Ambasador Code Week România
  2. 2. Să trecem la treabă!
  3. 3. Agenda zilei de azi ● Creăm un joc labirint ● În 3 variațiuni ● La final, folosim și funcții
  4. 4. Cerințe #1 1. Alegeți un decor 2. Alegeți 4 caractere: personajul principal, aflat în pericol, arma lui, inamicul și ”focul” care va ieși din armă 3. Programați caracterul principal astfel încât să-și schimbe costumul la infinit 4. Programați arma astfel încât să urmărească mouse-ul și să nu se rotească 360 de grade, ci doar 90 (0-90) 5. Programați ”focul” astfel încât să: a. Iasă din armă b. Aibă aceeași orientare c. Se deplaseze către margini d. Dispară când atinge marginea
  5. 5. Cerințe #2 1. Adăugați un inamic 2. Creați diferite clone ale acestuia și deplasați-l către personajul principal 3. Atacați-l cu bagheta magică și fulgerele 4. Dacă fulgerele ating inamicii, aceștia mor
  6. 6. Cerințe #3 1. Creați un decor mai dinamic prin adăugarea de nori
  7. 7. Tema pentru acasă 1. Creați un nou joc similar cu acesta 2. Personajul principal are 3 vieți, de fiecare dată când îl atinge un inamic, își pierde una din ele 3. Numărați câte ”focuri de armă” au fost necesare pentru a omorî inamicii 4. OPȚIONAL: Pentru a mări dificultatea jocului, puteți crește viteza cu care se deplasează inamicii și chiar și poziția pe ecran în care apar (de exemplu, ar putea să apară de oriunde, adică ar fi mai mari șansele ca dinozaurul să aibă un timp mai mic de reacție și unul mai mare de a pierde jocul)

×