Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

10 tips-uri usor de implementat pentru a obtine vizibilitate pe YouTube

5,289 views

Published on

Care sunt beneficiile promovării pe platforma YouTube? Cum ne îndeplinim obiectivele de promovare pe YouTube? Cum generăm mai multe view-uri și conversii? Ce unelte pune la dispoziție YouTube?

Prezentare susținută de Denis Murărescu - Google România, pe 29 iunie 2017, în cadrul Școlii Digitale pentru ONG-uri: ONG Online.

Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajați și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training profesionist și la îndemână online în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor. Mai multe pe https://ongonline.techsoup.ro/.

Published in: Technology
 • Sex in your area is here: ♥♥♥ http://bit.ly/39mQKz3 ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating direct: ❤❤❤ http://bit.ly/39mQKz3 ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Be the first to like this

10 tips-uri usor de implementat pentru a obtine vizibilitate pe YouTube

 1. 1. Confidential & Proprietary Confidential & Proprietary 10 tips-uri ușor de implementat pentru a obține vizibilitate pe YouTube Google România - Asociația Techsoup
 2. 2. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Denis Murărescu Student, Voluntar, Googler
 3. 3. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Our mission is to give everyone a voice and show them the world.
 4. 4. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Cât de mare este YouTube? Facts and Figures
 5. 5. Confidential & Proprietary The team Answer the question, “Why are we the ones to solve the problem we identified?” Utilizatori YouTube are peste 1 miliard de utilizatori. Aproape o treime din toți oamenii de pe Internet. Content Creatori 400 ore de video sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut. Peste 1000 de canale ating 1000 de abonați în fiecare zi. Creștere Numărul de canale care au atins 1 milion de abonați a crescut cu 75% în ultimele 12 luni. Câteva cifre
 6. 6. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Vizibilitate Acționabilitate Content
 7. 7. Confidential & Proprietary De ce e important să avem abonați pe YouTube? Abonații consumă mai mult content decât ne-abonații. Formează o comunitate cu care putem interacționa și colabora. Sunt brand-ambassadori pentru canalul nostru și share-uiesc din contentul nostru. Toate variantele de răspuns sunt valabile.
 8. 8. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Vizibilitate Cum devenim mai ușor de găsit?
 9. 9. Confidential & Proprietary Tip No. 1 Titlul și descrierea videoclipului Cum captăm atenția cu un titlu unic și concis? Ce roluri îndeplinește descrierea videoclipului nostru?
 10. 10. Confidential & Proprietary What: Titlul video-ului trebuie să fie unic, concis și să atragă atenția. ● Fă-l ușor de citit și să se potrivească cu thumbnail-ul videoclipului. ● Până la 45 de caractere, pentru search. ● Include brandul sau numele seriei în titlu. ● Identifică tipul de content ( „how to”, „tutorial” „daily vlog” etc.) Why: Videoclipul va fi mai ușor de descoperit atunci când căutăm pe YouTube. Va apărea mai sus în rezultate. How: Help Center
 11. 11. Confidential & Proprietary Descrierea videoclipului What: Cum arată un template standard de descriere? ● Descriere scurtă care răspunde la întrebarea: „La ce mă uit?” ● Întrebare inserată pentru a încuraja interacțiunea cu publicul. ● Linkuri importante/Direcții pentru următorii pași. ( tip: folosește un short URL) ● Afișează mai mult: Orice alt lucru care poate fi inclus, poate un set standard de linkuri către paginile de social media. („dă-ne like pe FB”, „Abonează-te”) Why: O discuție directă și imediată cu brandul tău duce la afinitate și loialitate din partea publicului How: Help Center
 12. 12. Confidential & Proprietary Tip No. 2 Pregătește un thumbnail atractiv O poză face cât o mie de cuvinte, mai ales pe YouTube. Cum arată un thumbnail care atrage clickuri? Ce includem în el?
 13. 13. Confidential & Proprietary What: Pentru thumbnail-ul videoclipului, folosiți o imagine care este unică, atrage clickuri și descrie cu acuratețe subiectul videoclipului ● Fii consistent cu brandingul pentru fiecare video ● Stilul grafic al thumbnail-ului trebuie să fie ușor de identificat și de reținut. Why: Thumbnail-urile customizate atrag mult mai mulți utilizatori. (Insight: 90% din cele mai performante videoclipuri pe YouTube au thumbnail customizat) How: Help Center Tip: Încarcă imagini la rezoluție maximă Thumbnail-ul videoclipului
 14. 14. Confidential & Proprietary Tip No. 3 Organizează-ți canalul Cum aducem contentul important în fața următorilor abonați? Cum organizăm video-urile pentru a putea fi ușor descoperite?
 15. 15. Confidential & Proprietary Organizarea canalului - Home Tab & Sections What: Setează trailer-ul canalului - acesta este văzut doar de către cei care nu s-au abonat încă. Cei care au făcut-o vor vedea „What to watch next” și sections. Why: Este important să scoatem în față contentul nou și relevant, pentru a-i convinge pe vizitatori să se aboneze încă din prima pagină a canalului. How: Creează secțiuni pentru a ajuta la descoperirea contentului de pe canal. Activează un trailer de canal pentru a promova cel mai recent content sau o introducere în brandul tău.
 16. 16. Confidential & Proprietary Organizarea canalului - Playlists What: Optimizează thumbnail-urile pentru ca fiecare videoclip să fie atractiv și relevant. Creează playlist-uri pentru a organiza contentul în jurul unor categorii alese, precum produs, activitate, serie, etc. Why: Contentul nostru devine mai ușor de descoperit atât pe canal cât și în rezultatele căutărilor pe YouTube. How: Folosește thumbnail-uri customizate și pentru playlist-uri. Help Center.
 17. 17. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Acționabilitate Cum direcționăm publicul către următorii pași?
 18. 18. Confidential & Proprietary Tip No. 4 Folosește Cards Cum facem ca video-urile noastre să fie interactive? Care e următorul pas în traseul publicului nostru și cum îl oferim?
 19. 19. Confidential & Proprietary De ce Cards? What: Un format intuitiv și ușor de utilizat, capabil de afișaj pe mai multe tipuri de ecrane care permite brandurilor să facă video-urile mai acționabile. Posibilitatea de a alege din mai multe variante de cards. Why: Este o metodă ușoară de a converti utilizatorul către următorul pas și de a-l conduce prin pâlnia de marketing. Câteva exemple ar fi: „Află mai multe”, „Descarcă aplicația”, „Vizionează mai multe”, „Înscrie-te pe site”. How: Help Center
 20. 20. Confidential & Proprietary Tipurile de cards Associated Website Cu acest card poți trimite utilizatorii către site-ul tău pentru a afla mai multe despre organizație. Ex. Google Nest Playlist/Video Card Link către un video sau playlist de pe YouTube care le permite utilizatorilor să urmărească alt conținut. Ex. Nat & Lo 20% Project Acest card este folosit pentru a promova produsele licențiate sau diferite articole de merchandise ale brand-ului. Ex. Google Play Merchandise Card Link către un canal pe care ți-ai dori să-l menționezi către vizitatori, cum ar fi al unui canal cu care colaborezi. Ex. Music Video Channel Card Acest card le permite creatorilor să adreseze publicului întrebări cu până la 5 opțiuni de votat. Example Poll Card
 21. 21. Confidential & Proprietary Tip No. 5 End Screen și Branded Watermark De ce e important să-i spunem utilizatorului ce trebuie să facă? Despre brand și cum transformăm un vizitator în potențial abonat.
 22. 22. Confidential & Proprietary Despre End Screens What: End Screens sunt ca niște carduri care apar în ultimele 5-20 secunde ale videoclipului nostru. Poți adăuga până la 4 elemente pentru a-ți promova canalul, conținutul sau website-ul. Aceste elemente pot fi extinse pentru a arăta mai multe informații și sunt compatibile cu toate ecranele. Why: Sporești engagementul: Adună vizualizări și engagement câștigat prin promovarea altor videoclipuri și playlisturi. ● Conectare: Linkul către site direcționează traficul din zona de YouTube. ● Abonări: Invită abonați la canalul tău. ● Canale: Promovează alte canale relevante. How: Help Center Branduri Google care folosesc End Screens: Google Arts & Culture Google Translate Google Translate Everyone speaks food Nat & Lo
 23. 23. Confidential & Proprietary Tipurile de End Screens Video sau playlist: Selectează să apară tot timpul cel mai recent încărcat videoclip al tău; dă-i voie YouTube-ului să aleagă un video de pe canalul tău pe care-l consideră relevant pentru vizitator; ori alege orice video de pe canalul tău. Abonare: Încurajează abonările pe canalul tău. Site-uri aprobate: Link către site-ul tău asociat cu canalul sau către site-uri de produse ori platforme de crowdfunding. Încarcă o imagine customizată, scre un titlu și un Call-to-Action. Canal: Promovează un alt canal și scrie un mesaj special.
 24. 24. Confidential & Proprietary Ce trebuie să includem în descrierea videoclipului? Un link lung în care să trimitem către un alt video. O poveste despre cum s-a desfășurat filmarea videoclipului nostru. O descriere care să răspundă la întrebarea: ”La ce mă uit?” O glumă scurtă care să scoată un zâmbet din partea celor care urmăresc videoclipul.
 25. 25. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Content Câteva sfaturi pentru a livra lucrul potrivit la momentul potrivit, pentru cei potriviți.
 26. 26. Confidential & Proprietary Tip No. 6 Planifică-ți Contentul Care este mix-ul ideal de content pentru canalul nostru? Cum ne folosim de împrejurări pentru a obține vizibilitate și conversii?
 27. 27. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Hero-Hub-Hygiene Un framework pentru campaniile de video marketing.
 28. 28. Confidential & Proprietary Hero Content la scară mare centrat pe evenimentele sau lansările de produs ale organizației, care atrage foarte mulți vizitatori. Acest content are ca scop creșterea brand-awareness-ului, prin: ● Apelul la o audiență foarte mare ● Atragerea unui număr mare de vizualizări ● Promovarea share-uirii videoclipului Contentul de tip Hero este de obicei: ● Disruptiv ● Engaging ● Entertaining ● Inspirațional În general, brandurile decid să lanseze 1-2 Hero videos pe an, datorită costurilor mari implicate în producție, dar și datorită faptului că un astfel de conținut lasă o impresie pe termen lung. Exemplu: RedBull - Felix Baumgartner’s Stratosphere jump
 29. 29. Confidential & Proprietary Hub Aceste video-uri le susțin pe cele de tip Hero, contentul fiind „împins” către vizitatori la un interval regulat. Conținutul de tip Hub este special făcut pentru a atinge interesele publicului țintă al canalului nostru. Astfel, pe baza acestor interese se livrează la un interval regulat și predictibil, pentru ca publicul să știe când să revină. Un exemplu de content ar fi o serie de vloguri, în care se abordează o temă specifică pentru fiecare săptămână, sau în care se discută propuneri ale abonaților. Exemplu: Seria „Real Stories” de la Team Red, White and Blue
 30. 30. Confidential & Proprietary Hygiene Contentul de tip Hygiene este livrat zilnic sau foarte frecvent și este făcut special pentru căutările grupului nostru țintă. Scopul acestui tip de content este de a atrage noi vizitatori, în special din zona de search engines. Prin oferirea acestui content de suport, organizația este percepută ca fiind de încredere și binevoitoare cu publicul ei. Câteva exemple de Hygiene content ar fi videourile „How-to”, „Workshop-urile”, „Trainingurile”, „What is…” etc. Exemplu: Explicațiile tehnice ale mecanicilor de la Volvo
 31. 31. Confidential & Proprietary Planificarea pe un an a contentului Un exemplu bazat pe framework-ul Hero-Hub-Hygiene Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec HUB HUB HUB HERO HERO HYGIENE
 32. 32. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Scoate Calendarul Cum îți planifici contentul pe baza unor zile importante?
 33. 33. Confidential & Proprietary
 34. 34. Confidential & Proprietary
 35. 35. Confidential & Proprietary Tip No. 7 Put the „You” in YouTube Cum purtăm o conversație cu cei care ne urmăresc? De ce e important să-i transformăm din simpli utilizatori în creatori de content?
 36. 36. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Consumatori > Creatori Despre cum cei care ne urmăresc sunt cei mai buni creatori de content. Pentru că ei știu ce vor.
 37. 37. Confidential & Proprietary Tip No. 8 Oamenii din spatele ecranului Despre interacțiunea cu oamenii din spatele organizației/brandului. Ce fel de povești generează interes și familiaritate?
 38. 38. Confidential & Proprietary
 39. 39. Confidential & Proprietary
 40. 40. Confidential & Proprietary Ce caracterizează contentul de tip Hero? Frecvența ridicată la care se postează un videoclip de acest tip. Apariția unei celebrități în videoclip. Impactul pe termen lung pe care îl are videoclipul. Numărul mediu de vizitatori pe care îl atrage.
 41. 41. Confidential & Proprietary Tip No. 9 Live. Se întâmplă acum. Oamenii vor să ia parte la ceea ce se întâmplă în jurul lor, în timp real. Cum interacțiunea cu publicul generează discuții și credibilitate.
 42. 42. Confidential & Proprietary
 43. 43. Confidential & Proprietary Tip No. 10 Unde-s doi, puterea crește. Despre cross-promotion și content comun. Cum o recomandare este mai relevantă dacă vine din partea celor pe care îi apreciem.
 44. 44. Confidential & Proprietary
 45. 45. Confidential & Proprietary Temă Încărcați un videoclip pe YouTube de tipul „Behind The Scenes in my NGO” în care să folosiți: 1. Sfaturile pentru Titlu, Descriere și Thumbnail. 2. Branded Watermark, Cards ( Associated Website ) și End Screens.
 46. 46. Confidential & Proprietary Tips 1. Videoclipul trebuie să aibă maxim 4 minute. Durata ideală pentru astfel de videoclipuri este de 1-2 minute. 2. Poate fi filmat și cu telefonul. 3. Poate fi filmat dintr-o bucată sau montat din mai multe părți (inclusiv din alte videoclipuri deja existente pe canal) în Movie Maker sau Video Editor (integrat în YouTube).
 47. 47. Confidential & ProprietaryConfidential & Proprietary Mulțumesc! Q&A Time!

×