2007 11 08 Korf Enige Eigen Woning

2,539 views

Published on

Sessie "Haal fiscaal voordeel uit uw hyporhecaire woning"

Published in: Economy & Finance
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,539
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
61
Actions
Shares
0
Downloads
21
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2007 11 08 Korf Enige Eigen Woning

 1. 1. Fiscaliteit van de Enige Eigen Woning - Spraakmakers – Boekenbeurs 8 november 2007 - Maurice De Mey
 2. 2. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Nieuwe korf “enige & eigen” woning </li></ul></ul><ul><ul><li>Gewone intrestaftrek </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Complementaire intrestaftrek </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Hypothecaire leningen afgesloten voor 1 januari 2005 </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling </li></ul></ul></ul><ul><ul><li>Premies van individuele levensverzekeringen </li></ul></ul>
 3. 3. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Nieuwe korf “enige & eigen” woning </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Intresten </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Betalingen voor aflossing of wedersamenstelling </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Premies individuele levensverzekering uitsluitend gesloten tot dekking/wedersamenstelling hypothecaire lening </li></ul></ul></ul>
 4. 4. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Doel van het krediet </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Bouwen van een woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Aankoop van een woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Verbouwing van een woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Niet als verbouwing aan te merken vernieuwing van een woning of omvorming van een onroerend goed tot een woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Binnen- en buitenschilderwerken </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Behangen </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Schuren parket </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Gevelreiniging </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Ontmossen van daken </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 5. 5. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Doel van het krediet </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Betaling van successierechten </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Successierechten </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Schenkingsrechten </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Lasten bij een schenking </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Vergoeding inkorting bij successie </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Herfinanciering van een voor bovenvermelde doeleinden aangegane hypothecaire lening </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Woning gelegen in de Europese Economische Ruimte (EER) </li></ul></ul></ul></ul>
 6. 6. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>EER (Europese Economische Ruimte) </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>27 landen van de Europese Unie </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Liechtenstein, Noorwegen, IJsland </li></ul></ul></ul>
 7. 7. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>EER (Europese Economische Ruimte) </li></ul></ul><ul><ul><li>België Bulgarije Cyprus Denemarken </li></ul></ul><ul><ul><li>Duitsland Estland Finland Frankrijk </li></ul></ul><ul><ul><li>Griekenland Hongarije Ierland Italië </li></ul></ul><ul><ul><li>IJsland Letland Litouwen Liechtenstein </li></ul></ul><ul><ul><li>Luxemburg Malta Nederland Noorwegen </li></ul></ul><ul><ul><li>Oostenrijk Polen Portugal Roemenië </li></ul></ul><ul><ul><li>Slovenië Slowakije Spanje Tsjechië </li></ul></ul><ul><ul><li>Verenigd Koninkrijk Zweden </li></ul></ul>
 8. 8. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Enige woning op 31/12/jaar van verlijden leningsakte </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Uitzonderingen : </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Permanent: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Niet-enige woning indien ingevolge erfenis mede-eigenaar, naakte eigenaar, vruchtgebruiker </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Tijdelijk: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Een andere woning bezitten die op die datum te koop is aangeboden op de vastgoedmarkt en daadwerkelijk verkocht is op 31/12/jaar van verlijden leningsakte +1 </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 9. 9. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Eigen woning op 31/12/jaar van verlijden leningsakte </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>De eigen woning is de woning die de belastingplichtige zelf betrekt en waarvan hij eigenaar, bezitter, erfpachthouder, opstalhouder of vruchtgebruiker is. </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Uitzonderingen : </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Permanent: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Woning die om beroeps- of sociale redenen door de belastingplichtige niet zelf bewoond wordt </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Tijdelijk: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Wettelijke / contractuele belemmeringen </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Stand van de (ver)bouw(ings)werkzaamheden </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Tot 31/12/ tweede jaar volgend op jaar verlijden leningsakte </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 10. 10. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Voorwaarden krediet </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Hypothecaire lening </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Inschrijving verplicht, mandaat / belofte onvoldoende ! </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Voorziene minimumlooptijd: 10 jaar </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Aangegaan bij een instelling gevestigd in de Europese Economische Ruimte (EER) </li></ul></ul></ul></ul>
 11. 11. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Voorwaarden levensverzekering </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Verzekeringsnemer = verzekerde = belastingplichtige </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Afgesloten voor de leeftijd van 65 jaar </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Voorziene minimumlooptijd indien voordelen bij leven : 10 jaar </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Aangegaan bij een instelling gevestigd in de Europese Economische Ruimte </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Begunstigde: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Bij leven: belastingplichtige zelf vanaf 65 jaar </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Bij overlijden: personen die eigendom / vruchtgebruik verwerven van die woning </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 12. 12. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Aftrekbaar bedrag </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Basisbedrag: 1.950,00 EUR (*) </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>per belastingplichtige </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>niet : per woning </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>(*) bedrag voor aanslagjaar 2008, inkomsten van het jaar 2007, niet-geïndexeerd bedrag: 1.500,00 EUR </li></ul></ul>
 13. 13. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Aftrekbaar bedrag </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Verhogingen gedurende de eerste 10 jaar vanaf jaar verlijden leningsacte : </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>650,00 EUR (*) </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>70,00 EUR (**) indien 3 of meer kinderen ten laste op 01.01 jaar volgend op jaar verlijden leningsacte </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vervallen vanaf 1ste belastbaar tijdperk dat de belastingplichtige eigenaar, bezitter, erfpachter, opstalhouder of vruchtgebruiker wordt van een 2de woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>(*) bedrag voor aanslagjaar 2008, inkomsten van het jaar 2007, niet-geïndexeerd bedrag: 500,00 EUR </li></ul></ul><ul><ul><li>(**) bedrag voor aanslagjaar 2008, inkomsten van het jaar 2007, niet-geïndexeerd bedrag: 50,00 EUR </li></ul></ul>
 14. 15. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Voorbeeld </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Terugbetalingsbedrag (jaarbasis): 3.200,00 EUR </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Looptijd: 25 jaar </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Rentevoet (jaarbasis): 5% </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Ontleenbaar bedrag : 45.100,00 EUR </li></ul></ul></ul></ul>
 15. 16. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Verdeling aftrekbare sommen bij een gemeenschappelijke aanslag (*) </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vrije verdeling naar keuze van de belastingplichtigen : </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Binnen de hiervorenvermelde begrenzingen </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Minimumaanrekening bij één echtgenoot / wettelijk samenwonende: 15 % van de aftrekbare sommen </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>(*) een gemeenschappelijke aanslag wordt gevestigd in geval van huwelijk of wettelijke samenwoning </li></ul></ul>
 16. 17. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul>
 17. 18. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul>50% 32.270,00 € vanaf 12.213,00 € 6.597,00 € 45% 32.270,00 € 17.610,00 € 5.616,00 € 2.816,00 € 40% 17.610,00 € 10.570,00 € 2.800,00 € 945,00 € 30% 10.570,00 € 7.420,00 € 1.855,00 € 25% 7.420,00 € cumul bedrag % schijven belastingschijven
 18. 19. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Vraagstukken </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Meerdere leningen afgesloten vanaf 1 januari 2005 voor dezelfde woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor dezelfde woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor verschillende woningen en toch enige en eigen woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie korf enige en eigen woning en korf lange termijnsparen </li></ul></ul></ul></ul>
 19. 20. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Vraagstuk </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Meerdere leningen afgesloten vanaf 1 januari 2005 voor dezelfde woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>1 januari 2005 Hypothecaire lening aankoop Hypothecaire lening verbouwing </li></ul></ul><ul><ul><li> 2005 2007 </li></ul></ul>
 20. 21. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Vraagstuk </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor dezelfde woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>Hypothecaire lening aankoop 1 januari 2005 Hypothecaire lening verbouwing </li></ul></ul><ul><ul><li> 2002 2007 </li></ul></ul>
 21. 22. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Vraagstuk </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor dezelfde woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>KEUZE MAKEN ! </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Fiscale voordelen oud stelsel (voor beide leningen) of fiscale voordelen nieuw stelsel (enkel voor de lening afgesloten vanaf 01/01/2005) </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Jaar van afsluiten van de lening afgesloten vanaf 01/01/2005 </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Keuze is voor de belastingplichtige: </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>- definitief </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>- onherroepelijk </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>- bindend </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 22. 23. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><ul><li>Vraagstuk </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor verschillende woningen en toch enige en eigen woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><li>Hypothecaire lening aankoop Hypothecaire lening aankoop </li></ul></ul><ul><ul><li>Woning 1 1 januari 2005 Woning 2 </li></ul></ul><ul><ul><li> 2002 2007 </li></ul></ul>
 23. 24. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Vraagstuk </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Combinatie korf enige en eigen woning en korf lange termijnsparen </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Leningen afgesloten vanaf 1 januari 2005 voor de enige en eigen woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Combinatie van leningen afgesloten voor en vanaf 1 januari 2005 voor verschillende woningen en toch enige en eigen woning </li></ul></ul></ul></ul>
 24. 25. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Gewone intrestaftrek </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Basisprincipes ongewijzigd </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Kredieten voor onroerende goederen die geen belastbare inkomsten opleveren: </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Intresten betaald op een krediet voor de eigen woning die niet kan genieten van de nieuwe korf “enige & eigen” woning </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Hof van Beroep – Antwerpen: 03/02/2004 </li></ul></ul></ul></ul>
 25. 26. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Gewone intrestaftrek </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling (artikel 526 WIB1992) </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Leningen afgesloten voor die woning: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vanaf 1 januari 2005, maar: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Betreft een herfinancieringslening van een lening van voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Samenloop met een al dan niet geherfinancierde lening van voor 1 januari 2005 waarvan de intrest aftrekbaar is </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 26. 27. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Complementaire intrestaftrek </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling (artikel 526 WIB1992) </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Leningen afgesloten voor die woning: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vanaf 1 januari 2005, maar: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Betreft een herfinancieringslening van een lening van voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Samenloop met een al dan niet geherfinancierde lening van voor 1 januari 2005 waarvan de intrest aftrekbaar is </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 27. 28. PB - Aanslagjaar 2006 <ul><li>Vak VIII – intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Bouwsparen </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsbepaling (artikel 526 WIB1992) </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Leningen afgesloten voor die woning: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Vanaf 1 januari 2005, maar: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Betreft een herfinancieringslening van een lening van voor 1 januari 2005 </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Samenloop met een al dan niet geherfinancierde lening van voor 1 januari 2005 waarvan de kapitaalaflossingen of levensverzekeringspremies recht geven op de belastingvermindering voor het bouwsparen </li></ul></ul></ul></ul></ul>
 28. 29. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Individuele levensverzekeringen </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Begunstigingsclausule </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Levensverzekering ter dekking / wedersamenstelling hypothecaire lening voor een woning: </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Personen die bij overlijden van de verzekerde de volle eigendom of het vruchtgebruik verwerven </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Andere gevallen </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Echtgenoot / wettelijk samenwonende </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><ul><li>Bloedverwanten tot de 2 de graad </li></ul></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Overgangsperiode tot 31 december 2008 </li></ul></ul></ul>
 29. 30. Fiscaliteit: korf « enige eigen woning » <ul><li>Intresten, kapitaalaflossingen en individuele levensverzekeringen </li></ul><ul><ul><li>Kapitaalsaflossingen van hypothecaire leningen </li></ul></ul><ul><ul><ul><li>Afgesloten bij een instelling gelegen in een lidstaat van de EER (Europese Economische Ruimte) </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Voor een woning gelegen in een lidstaat van de EER </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><li>Voorbeeld: </li></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Hypothecaire lening afgesloten bij een instelling gelegen in Liechtenstein </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Woning gelegen in Polen </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Schuldsaldoverzekering afgesloten in Litouwen </li></ul></ul></ul></ul><ul><ul><ul><ul><li>Belastingvermindering in België ! </li></ul></ul></ul></ul>
 30. 31. Dank u

×