Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Eikö olisikin
mukavaa tietää,
miksi jokin
markkinointi toimii,
ja toinen taas ei?
Tuloksekas markkinointi
alkaa ihmisymmärryksestä.
Markkinointi boksin ulkopuolelta on kirja
ihmislähtöisestä markkinoinnista.
Kirja avaa
markkinoinnin
tehokkuutta
selittäviä
ilmiöitä...
...sekä digitaalisuuden ja sosiaalisen median
luomia haasteita ja mahdollisuuksia avoimesta
ja läpinäkyvästä viestinnästä.
Ihminen näyttäytyy meille ennen kaikkea
sosiaalisena ja kulttuurisena olentona, joka on
vääjäämättä sidoksissa omiin yhtei...
Biologisen, sosiologisen ja psykologisen
tiedon mahdollisuudet yrityksille:
• Täysin uusi tapa rakentaa onnistunut
markkin...
Nyrkkisääntö vaikuttavuuteen:
1.Onko viestillä vastaanottajalle merkitystä,
ymmärretäänkö merkitys välittömästi.
2. Pystyy...
Somen mahdollisuuksia yrityksille:
•Yritys-ja työnantajamielikuvaan vaikuttaminen
•Kiinnostavuuden kasvattaminen
•Erottaut...
Some-toimijan muistilista:
1.Tavoitteiden määrittäminen
2.Resursointi kuntoon
3.Varautuminen ja ennakointi
4.Aitous ja avo...
Asiakaskokemus
Henkilöbrändit
Sosiaalinen media
Kuluttajaheimot
Tarinallisuus
Tunteet
Ihmisymmärrys
Kaupallistaminen
Markk...
Näe ja koe markkinointi uusin silmin!
Laura:
laura.e.ahonen@gmail.com
www.lauraahonen.com
fi.linkedin.com/in/lauraahonen/
@lauraahonen
Sampo:
Sampo.luoto@gmail....
Markkinointi boksin ulkopuolelta
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Markkinointi boksin ulkopuolelta

748 views

Published on

Olisiko mukavaa tietää, miksi jokin markkinointi toimii ja toinen taas ei?

Ihmisen käyttäytymiseen ja ajatteluun vaikuttavat monet psykologiset vakiot. Samat perussäännöt ja vaikuttamisen mekanismit, jotka purivat jo luolamieheen, pätevät myös digitaalisessa ympäristössä ja sosiaalisessa mediassa; niiden ymmärtäminen antaa selvän edun kovenevassa kilpailussa kuluttajien sydämistä.

Markkinointi boksin ulkopuolelta on kirja ihmislähtöisestä markkinoinnista. Se avaa markkinoinnin tehokkuutta selittävät ilmiöt ja paljastaa, mitä sosiaalisen median vaateet avoimesta ja läpinäkyvästä viestinnästä oikein tarkoittavat. Käsittelyssä ovat niin henkilöbrändit, tarinallisuus kuin kuluttajaheimotkin.

FT Laura Ahonen ja sosiaalipsykologi Sampo Luoto kirjoittavat oivaltavasti ja konkreettisin esimerkein markkinoinnin maailmasta. Teos sopii kaikille markkinoijille aina yhden miehen hakeyrityksestä monikansalliseen toimijaan.

Näe markkinointi uusin silmin!

Published in: Marketing
 • Be the first to comment

Markkinointi boksin ulkopuolelta

 1. 1. Eikö olisikin mukavaa tietää, miksi jokin markkinointi toimii, ja toinen taas ei?
 2. 2. Tuloksekas markkinointi alkaa ihmisymmärryksestä.
 3. 3. Markkinointi boksin ulkopuolelta on kirja ihmislähtöisestä markkinoinnista.
 4. 4. Kirja avaa markkinoinnin tehokkuutta selittäviä ilmiöitä...
 5. 5. ...sekä digitaalisuuden ja sosiaalisen median luomia haasteita ja mahdollisuuksia avoimesta ja läpinäkyvästä viestinnästä.
 6. 6. Ihminen näyttäytyy meille ennen kaikkea sosiaalisena ja kulttuurisena olentona, joka on vääjäämättä sidoksissa omiin yhteisöihinsä, kulttuuriinsa ja ympäristöönsä. Tavoitteenamme on saada markkinoinnin tekijät ymmärtämään markkinointi ihmistieteenä ja ihmisten välisenä viestintänä. Onnistunut some-strategia vaatii selkeiden tavoitteiden asettamista, mittareiden laatimista ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Menestyksekäs some-tekeminen ei ole irrallinen palikka vaan osa yrityksen kulttuuria ja muuta liiketoimintaa. Kulutuspäätökset ovat aina sosiaalisesti motivoituneita ja perusteltuja. Päätökset, jotka ensivilkaisulta näyttävät yksilöllisesti perustelluilta, paljastuvat pintaa raaputtamalla läpeensä sosiaalisiksi. Monikanavainen toimintaympäristö edellyttää markkinoijalta kykyä kokonaisvaltaisen asiakaskokemuksen suunnitteluun.
 7. 7. Biologisen, sosiologisen ja psykologisen tiedon mahdollisuudet yrityksille: • Täysin uusi tapa rakentaa onnistunut markkinointistrategia • Pysyviä rakennuspalikoita vaikuttamisen mekanismeista, jotka eivät vanhene koskaan.
 8. 8. Nyrkkisääntö vaikuttavuuteen: 1.Onko viestillä vastaanottajalle merkitystä, ymmärretäänkö merkitys välittömästi. 2. Pystyykö vastaanottaja samaistumaan viestiin, resonoiko se arkeen tunnistettavasti. 3. Herättääkö viesti tunteita, onko sillä vastaanottajalle emotionaalista merkitystä.
 9. 9. Somen mahdollisuuksia yrityksille: •Yritys-ja työnantajamielikuvaan vaikuttaminen •Kiinnostavuuden kasvattaminen •Erottautuminen •Kuluttajaymmärryksen lisääminen •Osallistaminen
 10. 10. Some-toimijan muistilista: 1.Tavoitteiden määrittäminen 2.Resursointi kuntoon 3.Varautuminen ja ennakointi 4.Aitous ja avoimuus 5.Jatkuva oppiminen
 11. 11. Asiakaskokemus Henkilöbrändit Sosiaalinen media Kuluttajaheimot Tarinallisuus Tunteet Ihmisymmärrys Kaupallistaminen Markkinointi Tuotebrändit Palvelubrändit Vaikuttavuus Muistettavuus
 12. 12. Näe ja koe markkinointi uusin silmin!
 13. 13. Laura: laura.e.ahonen@gmail.com www.lauraahonen.com fi.linkedin.com/in/lauraahonen/ @lauraahonen Sampo: Sampo.luoto@gmail.com www.sampoluoto.com https://www.linkedin.com/pub/sampo-luoto/1/a87/a72 @LuotoSampo

×