Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sms voor bedrijven

405 views

Published on

Zakelijke SMS voor MKB. Voorbeelden:
- Marketing campagnes
- Extra service
- Coupons (korting)
- Betalings herinnering
- QR Codes
- Kaartjes
- Wedstrijden
- (afspraak) Herinneringen

Published in: Marketing
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sms voor bedrijven

 1. 1. SMS voor Bedrijven Mobiele communicatie voor MKB-bedrijven
 2. 2. Two Opposite Issues Slide. 1-op-1 contact met de doelgroep Zakelijke oplossingen - Marketing campagnes Extra service Coupons (korting) Factuur QR Codes Kaartjes Wedstrijden Herinneringen Behoeften klant txt connect - Blijf op de hoogte Klanten korting Mobiele Services Coupons QR Codes Kaartjes Win acties Herinneringen  SMS levert uw boodschap snel af, is goedkoop, eenvoudig in gebruik en zeer effectief!
 3. 3. Mobiele (kortings) Coupons Hoe werkt het? Uw klanten gebruiken hun mobiele telefoon voor het vinden van deals, promoties en kortingen om geld te besparen. Het TXTconnect platform biedt een snelle en gemakkelijke oplossing voor het versturen van (kortings) coupons naar uw klanten. Door gebruik te maken van mobiele coupons kunt u uw klanten op een door u gekozen moment bereiken. Daarnaast is het vele malen goedkoper dan het laten drukken van coupons. Een ander voordeel van mobiele coupons is dat je duidelijk resultaat kunt meten en kunt zien hoeveel mensen de coupon hebben ontvangen, hoeveel deze (via verkorte URL) hebben bekeken en hoeveel de coupon daadwerkelijk hebben gebruikt. Zo kunt u zien welke campagnes het best aanslaan bij u klanten. 1. Adverteer en bouw een database op door klanten te vragen uw ‘keyword’ te SMS-en in ruil voor een kortingscoupon. 2. Maak een coupon Bijv. d.m.v. QR code • Lancheer uw campagne met een verkorte URL link. Voorbeeld, een restaurant dat een rustige dag heeft (weinig reserveringen) stuurt een coupon naar de database om ervoor te zorgen dat ze die avond toch vol zijn. Retailers kunnen vaste klanten een speciale aanbiding sturen “buy-1-get-1 free”, 20% korting, gratis producten etc. Dit soort promoties helpt klanten trouw te maken en te houden aan uw bedrijf. Met mobiele coupons kunt u: • Grote aantallen van uw doelgroep bereiken op het door u gewenste moment. • Het resultaat van een campagne meten. • Hoger inlever percentage verwachten, omdat men de mobiele telefoon en dus de coupons altijd bij zich heeft. • De inpact van uw campagne op het milieu beperken door geen papier te gebuiken. 3. Verstuur de verkorte URL via SMS • Mobiele database • Vraag om aanmedling 4. Meet de resultaten!
 4. 4. SMS & Win Hoe werkt het? 1. Doelgroep stuurt SMS naar uw ‘Shortcode’ (4 cijferig tel. nr.) om kans te maken op een prijs Het TXTconnect online platform maakt het mogelijk om op een makkelijke manier een SMS & Win campagne te starten. Uw doelgroep meld zich aan door een SMS te sturen en maakt kans op een prijs. De winnaar(s) worden bepaald aan de hand van door u geselcteerde criterea, zoals: • Één of meerdere winnaars. • Iedereen wint. • Automatische winnaar selectie. • Genummerde Winner (bij 100ste sms) • Meerdere winners op nummer. (bij iedere 100ste sms) • Eerste (nummer) personen dat smst. SMS & win acties zijn populair voor het opbouwen van een database met mobiele nummers. Met SMS & win acties kunt u: • Snelle interactie met uw doelgroep bewerkstelligen. • Binnen de winkel promoties en prijs acties doen. • Snel uw database uitbreiden voor toekomstige marketing campagnes. Winner 2. Laat het systeem een winaar kiezen 3. Systeem stuurt automatisch een bericht naar de winnaar.
 5. 5. QR Codes Hoe werkt het? Quick response codes, beter bekend als QR codes, zijn afgelopen jaren in populariteit toegenomen als snelle en doeltreffende tool om offline en online marketing uitingen samen te voegen. QR codes worden op maat gemaakt om mensen met een smartphone op een makkelijke en snelle manier van meer informatie te kunnen voorzien. De QR code is een link naar een website met meer informatie. Ze worden met name veel gebruikt in gedrukte advertenties en magasines. De code dient gescand te worden met de camera van uw samrtphone, de link stuurt u naar digitale content op het internet. QR code scanners zijn gratis te downloaden via de app markt op uw smartphone. 1. Maak een QR-code aan. Voorbeeld: Scan Code voor meer info op onze website QR codes werken het best wanneer er een actie van klant gewenst is, zoals bijvoorbeeld een aanmelding of aankoop. U kunt bijvoorbeeld een QR code maken die linkt naar de acties of aanbiedingen op uw website. QR codes kunnen gebruikt worden op/voor: Kranten, Magazines, Flyers, Posters, T-shirts, Mokken etc. 2. Test the QR code om te zien of deze naar de juiste pagina gaat en deze goed leesbaar is op een mobiel toestel. QR CODES helpen u: • Offline klanten online te krijgen. • Coupons en andere promotie materialen te verspreiden. • Brengt potenciële klanten naar bijv. uw website. 3. Download, Print en verspreid de QR code
 6. 6. Mobiel Onderzoek Hoe werkt het? SMS onderzoeken hebben een hoger participatie percentage dan onderzoeken die op alternatieve wijzen worden uitgevoerd omdat men deze op ieder gewenst moment met de mobiele telefoon kunnen uitvoeren. Omdat 85% van alle 15plussers altijd een mobiel bij zich heeft kan dan ook bijna iedereen aan een dergelijk onderzoek mee doen. Doordat deze manier van communicatie veel sneller is dan bijvoorbeeld email is de respons veel hoger en de responstijd veel lager. Resultaten zijn dus sneller beschikbaar en zijn gedurende het onderzoek inzichtlijk. SMS onderzoeken zijn met name geschikt voor korte klanttevredenheids onderzoeken, maar kunnen voor bijna ieder onderzoek worden ingezet. Ieder bedrijf, groot of klein, kan ons platform gebruiken om marktonderzoek te doen. 1. Adverteer en nodig uw doelgroep uit mee te doen door te SMS naar uw ‘Shortcode’ Mobiel onderzoeken helpen u: • Klanttevredenheids onderzoek te doen met maximale participatie. • Klantloyaliteit te verhogen. • Op een goedkope manier een ondezoek te doen omdat er geen extra personeel voor nodig is. • Resultaten direct inzichtlijk te maken zodat u snel hunt reageren op de uitkomst. 2. Creëer vragenlijst 3. Deelnemers beantwoorden de vragen per SMS. 4. Resultaten zijn zichtbaar in het systeem.
 7. 7. Mobiel Stemmen Hoe werkt het? TXTconnect is een gebruikers vriendelijk platform waarmee multiple choice vragen naar uw doelgroep gestuurt kunnen worden per sms. Stemmen per SMS is een tool die wereld wijd al door vele orgaisaties gebruik t wordt. Het is een snelle en makkelijke manier om erachter te komen wat de voorkeuren van uw doelgroep zijn zodat u uw bedrijfs beslissingen daarop kan aanpassen. O.a. event palnners, radio stations, Marktonderzoekers, Winkelketens en Restaurants gebruiken het momenteel al. 1. Start een stem campagne. Uw kunt nieuwe deelnemers uitnodigen door een SMS te laten sturen naar uw ‘Shortcode’ en uw bestaande datase een uitnodiging per SMS sturen om mee te doen aan een onderzoek . Vervolgens krijgt men de SMS met de verschillende opties waarna ze een stem kunnen uitbrengen. De resultaten zijn wederom direct inzichtelijk. SMS stemmen helpt u: • Snel en gemakkelijk aan feedback van klanten te kunnen komen. • Uw doelgroep beter de begrijpen en in te spelen op de behoeftes en voorkeuren van uw doelgroep. • Uw klanten op een eenvoudige manier hun mening te kunnen laten geven. • Direct in contact te komen met uw klanten. 2. Vraag database te stemmen via SMS. 3. Ontvang direct de uitslagen.
 8. 8. SMS Herinneringen Hoe werkt het? TXTconnect heeft een gebruikersvriendelijke herrinerings SMS interface welke het mogelijk maakt een SMS te versturen welke de ontvanger herinnert aan een gemaakte afspraak. Deze optie wordt onder andre veel gebruikt door tandartsen , kapsalons en andere dienstverlerners die werken op afspraakbasis. Uit onderzoek is gebleken dat gebruik maken van SMS herinneringen snel is terugverdient omdat er minder sprake is van klanten die niet komen opdagen, waardoor kostbare tijd verloren kan gaan. 1. Klanten melden zich aan voor de herinnerings SMS. SMS herinneringen helpen u: • Opkomst percentage verhogen • Uw klanttevrdenheid te verhogen. • Dervingskosten te beperken en bedrijfsresultaat te maximaliseren. 2. Maak een afspraak met uw klant/patiënt. 3. Klant/patiënt ontvangt een gherinnering per SMS. 4. Ontvanger komt op de gemaakte afspraak.
 9. 9. Interactieve SMS Hoe werkt het? Met interactieve SMS van Txtconnect is het mogelijk 2-weg communicatie met uw klanten te hebben. Dit is een ideale tool om de relatie met uw klanten te verbeteren door middel van één op één communicatie . Interactieve SMS is zeer waardevol voor bedrijven die het gat tussen het bedrijf en de consument wil verkleinen. Daar real-time interactie heeft u op persoonlijk niveau contact met uw klanten en leert u uw doelgroep beter kennen. 1. Doelgroep stuurt SMS naar uw Shortcode om zich aan te melden. 2. Creëer een automatisch antwoord dat verstuurd wordt als men zich aanmeld Interactieve SMS helpt u: • Real time te communiceren met uw doelgroep. • Door middel van één op één communicatie klanten aan uw bedrijf te verbinden. • SMS berichten te plannen , zowel individueel als per groep. 3. Communiceer real-time met uw doelgroep, heen en weer.
 10. 10. SMS Trivia Hoe het werkt? Het TXTconnect web platform heeft een functie voor het maken van Trivia (vragen) bestaande uit een of meerdere SMS berichten. Doormiddel van grappige/leuke vragen hebt u op een leuke manier contact met uw klanten en vergroot u uw databse voor toekomstige maketing campagnes. 1. Creeer en promoot uw keyword vraag mensen mee te doen met uw campagne. Trivia helpt u: • Een beter beeld te krijgen van de voorkeuren van uw klanten • Waardevolle informatie te verkrijgen voor nieuwe producte/diensten. • Interactie met uw klanten te verhogen op een leuke manier. 2. Begin bijvoorbeeld met een simpele meerkeuze vraag. 3. Stuur de Trivia campagne naar uw doelgroep. 3. Directe inzage in de antwoorden.
 11. 11. Voor hulp, contacteer ons support team@: support@txtconnect.nl Maak direct een gratis account aan met 30 credits: www.txtconnect.nl

×