1
Assimilation is indicated by the letter(s) _____.
a. A
b. B
c. C
d. C and D
e. D and E
2
Nitrogen-fixing bacteria is(are) indicated by the
letter(s) _____.
a. A
b. A and B
c. B and C
d. C and D
e. D and E
3
Nitrification is indicated by the letter(s) _____.
a. A
b. B
c. B and C
d. B and E
e. D and E
4
Denitrifying bacteria convert _____ to _____.
a. ammonium ... nitrogen gas
b. nitrates ... nitrogen gas
c. nitrogen gas ...
5
Nitrifying bacteria convert _____ to _____.
a. nitrogen gas ... ammonium
b. nitrogen gas ... nitrates
c. ammonium ... ni...
6
_____ removes nitrogen from the atmosphere.
a. Denitrification
b. Nitrification
c. Mineralization
d. Nitrogen fixation
e...
7
Which one of these is a nitrate?
a. NO2–
b. NH4–
c. NH2
d. SH
e. NO3–
8
Which one of these is a nitrite?
a. NO2–
b. NH4–
c. NH2
d. PO4–
e. NO3–
9
Most plants acquire their nitrogen mainly in the
form of ...
a. NH3
b. N2
c. CN2H2
d. NO3
-
e. amino acids absorbed from...
10
The enzyme nitrogenase is inhibited by oxygen.
Which one of the following has evolved
specifically to avoid such inhibi...
KUNCI JAWABAN
1. A
2. E
3. B
4. B
5. C
6. D
7. E
8. A
9. D
10. A
Biokim quiz --nitrogen
Biokim quiz --nitrogen
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Biokim quiz --nitrogen

2,301 views

Published on

hh

Published in: Technology, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,301
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Biokim quiz --nitrogen

  1. 1. 1 Assimilation is indicated by the letter(s) _____. a. A b. B c. C d. C and D e. D and E
  2. 2. 2 Nitrogen-fixing bacteria is(are) indicated by the letter(s) _____. a. A b. A and B c. B and C d. C and D e. D and E
  3. 3. 3 Nitrification is indicated by the letter(s) _____. a. A b. B c. B and C d. B and E e. D and E
  4. 4. 4 Denitrifying bacteria convert _____ to _____. a. ammonium ... nitrogen gas b. nitrates ... nitrogen gas c. nitrogen gas ... ammonium d. nitrogen gas ... nitrates e. nitrogen gas ... nitrites
  5. 5. 5 Nitrifying bacteria convert _____ to _____. a. nitrogen gas ... ammonium b. nitrogen gas ... nitrates c. ammonium ... nitrites d. nitrates ... nitrogen gas e. ammonium ... nitrogen gas
  6. 6. 6 _____ removes nitrogen from the atmosphere. a. Denitrification b. Nitrification c. Mineralization d. Nitrogen fixation e. Assimilation
  7. 7. 7 Which one of these is a nitrate? a. NO2– b. NH4– c. NH2 d. SH e. NO3–
  8. 8. 8 Which one of these is a nitrite? a. NO2– b. NH4– c. NH2 d. PO4– e. NO3–
  9. 9. 9 Most plants acquire their nitrogen mainly in the form of ... a. NH3 b. N2 c. CN2H2 d. NO3 - e. amino acids absorbed from the soil.
  10. 10. 10 The enzyme nitrogenase is inhibited by oxygen. Which one of the following has evolved specifically to avoid such inhibition? a. leghemoglobin b. root nodules c. water ferns d. carbohydrate transfer from hosts e. bacteroids
  11. 11. KUNCI JAWABAN 1. A 2. E 3. B 4. B 5. C 6. D 7. E 8. A 9. D 10. A

×