Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

TK-liitto X TE-toimisto

507 views

Published on

Työstäkieltäytyjäliitto kävi yllätyskonsultoimassa Kampin TE-toimistoa – vaatii kaikkien karenssien kumoamista

Vasta perustetun Työstäkieltäytyjäliiton konsulttiyritys TKL Consulting teki perjantaina 9. helmikuuta tarveharkintaisen konsultaatioiskun Helsingin Kampin TE-toimistoon.

TKL Consulting tarjoili virkailijoille ja asiakkaille itse paistettuja vohveleita, kermavaahtoa, ilmapalloja ja vichyä. Kymmenen konsulttia koristeli toimiston julisteilla, post it -lapuilla ja flyereillä, joissa lukee “työstä kieltäytyminen on ympäristöteko” ja “vastikkeetonta rahaa kaikille”.

“TE-toimistot on muutettava avoimiksi kokoontumis- ja virkistäytymistiloiksi, joissa työttömät voivat tavata toisiaan keskinäisen avunannon hengessä”, konsultit suosittelivat.

Konsultit toivat mukanaan fläppitaulun ja äänentoiston, joiden avulla pidettiin presentaatio otsikolla “AFTER WORK 2018 – TE-toimiston tarkoituksen ja toiminnan uudelleenmäärittely muuttuvassa maailmassa”. Konsultit suosittelivat, että kaikki työttömiin kohdistuva syyllistäminen ja moralisointi lopetetaan ja kaikista karensseista luovutaan.

Esitystä ei pysäyttänyt edes TE-toimiston vartija, joka kävi takavarikoimassa konsulttien kaiuttimen. Toimiston virkailijat ottivat konsultoinnin vastaan innokkaasti – eikä ihme, sillä konsultit olivat virkailijoiden puolella ehdottaessaan, että virkailijat vapautetaan velvoitteesta valvoa ja patistaa työttömiä.

Nykyisin virkailijoiden resurssit kuluvat järjettömien selvitysten vaatimiseen ja tarkastamiseen. TE-toimisto on painostanut jopa kuolleita ihmisiä töihin.

“Aktiivimalli oli viimeinen pisara”, konsultit ilmoittavat. “Palkkatyöyhteiskunnan aika on ohi. Työstä kieltäytyminen parantaa elämänlaatua. Ympäristökin kiittää.”

Toimiston virkailijat kannustivat TKL Consultingia jatkamaan toimintaansa muissa työvoimahallinnon toimipisteissä. TKL Consulting aikookin toimia kunnes viimeinenkin karenssi on kumottu.

TKL Consultingin yleinen puhelin: 040 253 9758
Sähköposti tk.liitto@gmail.com

Published in: Leadership & Management
 • Be the first to like this

TK-liitto X TE-toimisto

 1. 1. CONSULTING X TE-TOIMISTO9.2.2018 www.tk-liitto.tumblr.com
 2. 2. TE-toimiston tarkoituksen ja toiminnan uudelleenmäärittely muuttuvassa maailmassa -seminaari AFTER WORK 2018
 3. 3. TEESIT 1 Kaikki työttömiin kohdistuva syyllistäminen ja moralisointi tulee lopettaa ja kaikista karensseista tulee välittömästi luopua. 2 Kaikki toisen palveluksessa tehtävä työ tulee lakkauttaa. 3 TE-toimistojen virkailijat tulee vapauttaa velvoitteesta valvoa ja patistaa työttömiä. 4 TE-toimistojen tulee keskittyä itsenäisen ja luovan työskentelyn edellytysten luomiseen. 5 Palkkatyöyhteiskunnan aika on ohi. Me vaadimme palkkaa ilman toisen palveluksessa tehtävää työtä.
 4. 4. NYKYTILA: KATASTROFAALINEN
 5. 5. TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOS TE-toimistot on muutettava avoimiksi kokoontumis- ja virkistäytymistiloiksi, joissa työttömät voivat tavata toisiaan keskinäisen avunannon hengessä.
 6. 6. VISIOTE-toimisto toimii aktiivisesti kaiken toisen palveluksessa tehtävän työn lakkauttamiseksi.
 7. 7. UNELMOINTI AVUNANTO EKONOMIA EKOLOGIA VAPAUS AUTONOMIA EDELLÄKÄVIJYYS ARVOT MISSIO
 8. 8. MYYTIT TYÖTTÖMÄT OVAT LAISKOJA TYÖTTÖMYYS ON AINA OMA VIKA RANKAISEMINEN MOTIVOI KAIKKI TYÖ ON TÄRKEÄÄ TYÖ=IDENTITEETTI TYÖ TEKIJÄÄNSÄ KIITTÄÄ
 9. 9. ASIAKASRAJAPINNASSA TAPAHTUNEET MUUTOKSET • Palkkatyöyhteiskunta on ajautunut kriisiin • Koska palkkatyötä ei ole saatavilla, ihmisiä “ohjataan” työhön työnantajan alaisuudessa, mutta ilman palkkaa • Työnteon sanotaan olevan ihmisen luonnon tai ainakin suomalaisten kansanluonteen mukaista, mutta ihmiset on pakotettava noudattamaan tätä luontoaan
 10. 10. MUUTOSTILANTEET JA RESURSSITARPEET • TE-toimiston työntekijät joutuvat samaan aikaan kontrolloimaan, että asiakkaat eivät tee mitään (opiskele, kirjoita, tee vapaaehtoistyötä), mutta myös että he tekevät palkkatyötä vähintään aktiivimallin edellyttämän määrän • Resurssit kuluvat järjettömien selvitysten vaatimiseen ja tarkastamiseen • Aikaresurssien puutteen vuoksi karenssipäätöksiä tehdään arbitraarisesti (esim. heittämällä lanttia)
 11. 11. YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTI • Työmatkojen pidentyminen ja keikkatöiden lisääntyminen kiihdyttää osaltaan ilmastonmuutosta • Kun työttömät laitetaan ensin kaivamaan ojia ja sitten täyttämään ne, luonnonvarojen tarkoitukseton kulutus kasvaa • Vittuuntuneet asiakkaat tuhoavat lähiympäristöä • Te-toimiston työntekijöiden hermotupakointi lisääntyy merkittävästi • Henkinen ympäristö saastuu kaikkien kilpaillessa toisiaan vastaan ja suhtautuessa epäluuloisesti toisiinsa
 12. 12. TYÖELÄMÄ

×