Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Искуството на Трговски центар - сервис за е-трговија

1,101 views

Published on

Семинар за е-бизнис стопанска компра 17.11.2010

Published in: Technology
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Искуството на Трговски центар - сервис за е-трговија

 1. 1. ИСКУСТВОТО НА ТРГОВСКИ ЦЕНТАР – СЕРВИС ЗА Е-ТРГОВИЈА Александар Тасев, основач Интернет Трговија Семинар за Е-бизнис, Стопанска комора на Македонија 17.11.2010 1
 2. 2. Искуства од пазарот  Целна група постои  Потенцијал за развој  Клучни состојки за успех  Нови маркетинг алатки  Нов комплетен сервис за е-бизнис  Синергија меѓу онлајн и офлајн трговијата  Интернет трговијата е реалност 2
 3. 3. Бариери за бизнисите  Знаење за отпочнување  Знаење за ефикасно работење  Дигитализација  Синхронизација  Контрола на квалитет  Маркетинг  Управување со ризици 3
 4. 4. Грешки на компаниите  Инерција, скептизицам  Несериозен пристап  Некористење на можностите  Грижа за корисници  Аматерски интернет маркетинг 4
 5. 5. Очекувања за е-трговијата  Нови сектори, нови услуги (B2B, B2C)  Активирање на банките  Поддршка од државата  Созревање на сервисите  Масовно приклучување на компаниите  Општи придобивки (синергија, функции, заштеда)  Критична маса и експанзија 5
 6. 6. Што е сервис за е-трговија?  Комплетен интегриран сервис за компании  Функционалност (софтвер)  Услуги (логистика, управување)  Дополнителна вредност 6
 7. 7. Скица на сервисот 7
 8. 8. Цел на сервисот  Приклучување на целата понуда во е-трговијата  Преку идеален начин за почеток и ефикасно работење  Системски пристап кон потребите на е- трговците и купувачите 8
 9. 9. Новини во сервисот за е-трговија  Систем за подароци – Желботека  Систем за попусти и лојалност  Гарантирана заштита од измами  Гарантирана достапност – SLA  Систем за сигурност – SSL сертификати  Систем за дизајн  Блог систем 9
 10. 10. Благодарам за вниманието  Прашања? 10

×