Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Желботека - Официјална промоција

875 views

Published on

20.10.2010 Лансирање на Желботека во American college

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Желботека - Официјална промоција

 1. 1. ОФИЦИЈАЛНА ПРОМОЦИЈА Александар Тасев, основач, Трговски центар www.tc.mk 20.10.2010
 2. 2. Социјално купување? <ul><li>Дефиниција: Купување во содејство со меѓучовечките односи. </li></ul><ul><li>Локација: Интернетот е матична платфома, поради вградените комуникациски техники. </li></ul>
 3. 3. Видови социјално купување <ul><li>Групно купување (за групни попусти) </li></ul><ul><li>Коментари и рејтинзи </li></ul><ul><li>Заедничко купување (во реално време) </li></ul><ul><li>Фалење </li></ul><ul><li>Советување (прашања и совети) </li></ul><ul><li>Социјални трендови (автоматски препораки) </li></ul><ul><li>Директна Фејсбук продажба (Вгнездени продавници) </li></ul><ul><li>Споделување шопинг листи (... Желботека) </li></ul>
 4. 4. Како до идеја? <ul><li>Потреба: </li></ul><ul><ul><li>Добивање и подарување на вистинскиот подарок, </li></ul></ul><ul><ul><li>на време, </li></ul></ul><ul><ul><li>без дупликати, </li></ul></ul><ul><ul><li>на домашна адреса, </li></ul></ul><ul><ul><li>со фактор изненадување, </li></ul></ul><ul><ul><li>со зачувана приватност, </li></ul></ul><ul><ul><li>со суптилно ненаметливо споделување, </li></ul></ul><ul><ul><li>без дилеми, </li></ul></ul><ul><ul><li>во неколку клика. </li></ul></ul>
 5. 5. Познати ситуации <ul><li>Супер! Само уште дезодоранс ми фалеше  </li></ul><ul><li>Да му текнеше на некој дека имам хоби. </li></ul><ul><li>Уште една зафрканција.. </li></ul>
 6. 6. <ul><li>Голема употребна вредност за корисниците: </li></ul><ul><ul><li>Добивање посакуваните подароци </li></ul></ul><ul><ul><li>Едноставно и ефикасно подарување </li></ul></ul><ul><ul><li>Изненадување </li></ul></ul><ul><ul><li>Зближување </li></ul></ul><ul><ul><li>Разонода - прегледување на Желботеки од пријателите </li></ul></ul><ul><li>Трговците добиваат одлична промоција на производите и подобрена продажба </li></ul>- Употреба
 7. 7. - Технологија <ul><li>Интеграција на две платформи </li></ul><ul><ul><li>Интернет трговија: Трговски центар </li></ul></ul><ul><ul><li>Социјална мрежа: Facebook </li></ul></ul><ul><li>Синергија преку максимизирање на придобивките од двете платформи </li></ul><ul><ul><li>Facebook: социјален и вирален аспект </li></ul></ul><ul><ul><li>Трговски центар: комплетна оптимална постапка надградена врз социјалниот график на Facebook </li></ul></ul>
 8. 8. <ul><li>Зацврстување на технолошкото водство </li></ul><ul><li>Зацврстување на пазарната позиција </li></ul><ul><li>Подобрување на голем број деловни параметри </li></ul><ul><li>Проширување на Б2Б услуга и придобивки </li></ul><ul><li>Лична сатисфакција и зголемување на ентузијазмот </li></ul>- Значење за ТЦ.мк
 9. 9. <ul><li>Размрдување на екосистемот за социјално купување во Македонија </li></ul><ul><li>Лична придобивка за сите </li></ul><ul><li>Промоција на интернет купувањето </li></ul><ul><li>Поставување на квалитетна референтна точка за идните апликации на ова поле </li></ul>- Општи придобивки
 10. 10. Желботека во 3 чекори Чекор 1. Се најавувам или регистрирам Се најавувам - веќе сум корисник на ТЦ. Се зачленувам како нов корисник .
 11. 11. Желботека во 3 чекори Чекор 2. Се поврзувам и поканувам O возможете им на вашите пријатели да ги дознаат вашите желби и вие нивните
 12. 12. Желботека во 3 чекори 3. Ја полнам желботеката Ми се допаѓа парфемот од колекцијата на Џастин Тимберлејк и си го додадов во мојата Желботека..
 13. 13. Изглед на листата во Желботека
 14. 14. Желботека во заглавје
 15. 15. Опции во кошничката
 16. 16. Внимавајте што посакувате, сега може лесно да се оствари!

×