Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Проекти од информатикаПроекти од информатика
НаставникНаставник
Татјана Јандреска СимоноваТатјана Јандреска Симонова
Наставна единица: Креирање или репродукцијаНаставна единица: Креирање или репродукција
на цртеж според зададени параметри ...
Задача:Задача:
• Да се поделат учениците во групи коиДа се поделат учениците во групи кои
ќе работат на изработка на даден...
1 група-знамето на Македонија1 група-знамето на Македонија
2 група-Австралија2 група-Австралија
3 група- Босна и Херцеговина3 група- Босна и Херцеговина
4 група-Гвајана4 група-Гвајана
5 група-Канада5 група-Канада
6 група-Бурунди6 група-Бурунди
7 група- Буркина Фасо7 група- Буркина Фасо
Листа за оценувањеЛиста за оценување
ОценкаОценка ОписОпис
55 Изработката е солидна, запазени сеИзработката е солидна, зап...
Што работевме?
Што знаевме?
Што научивме?
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

проекти од информатика

1,406 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

проекти од информатика

 1. 1. Проекти од информатикаПроекти од информатика НаставникНаставник Татјана Јандреска СимоноваТатјана Јандреска Симонова
 2. 2. Наставна единица: Креирање или репродукцијаНаставна единица: Креирање или репродукција на цртеж според зададени параметри (тема,на цртеж според зададени параметри (тема, изглед)изглед) Цели:Цели: • ученикот да се оспособи да создаваученикот да се оспособи да создава производ следејќи поставени барања ипроизвод следејќи поставени барања и критериуми;критериуми; • Ученикот да знае да даде оценка наУченикот да знае да даде оценка на дадена изработка според зададенидадена изработка според зададени критериумикритериуми
 3. 3. Задача:Задача: • Да се поделат учениците во групи коиДа се поделат учениците во групи кои ќе работат на изработка на даденаќе работат на изработка на дадена слика – знамеслика – знаме • Секој ученик од групата индивидуалноСекој ученик од групата индивидуално работи на задачатаработи на задачата • Да се оценат меѓусебно, со однапредДа се оценат меѓусебно, со однапред зададени критериуми-холистичка листазададени критериуми-холистичка листа
 4. 4. 1 група-знамето на Македонија1 група-знамето на Македонија
 5. 5. 2 група-Австралија2 група-Австралија
 6. 6. 3 група- Босна и Херцеговина3 група- Босна и Херцеговина
 7. 7. 4 група-Гвајана4 група-Гвајана
 8. 8. 5 група-Канада5 група-Канада
 9. 9. 6 група-Бурунди6 група-Бурунди
 10. 10. 7 група- Буркина Фасо7 група- Буркина Фасо
 11. 11. Листа за оценувањеЛиста за оценување ОценкаОценка ОписОпис 55 Изработката е солидна, запазени сеИзработката е солидна, запазени се главните елементи и бои, прецизни сеглавните елементи и бои, прецизни се контурите и формитеконтурите и формите 44 Изработката е солидна, запазени сеИзработката е солидна, запазени се главните елементи и бои, делумноглавните елементи и бои, делумно прецизни се контурите и формитепрецизни се контурите и формите 33 Изработката е солидна, запазени сеИзработката е солидна, запазени се главните елементи и бои, формите се соглавните елементи и бои, формите се со мали несиметриимали несиметрии 22 Изработката е солидна, запазени сеИзработката е солидна, запазени се главните елементи и бои, формите се соглавните елементи и бои, формите се со изразити несиметрииизразити несиметрии
 12. 12. Што работевме? Што знаевме? Што научивме?

×