Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Melyik fajta Nátrium-hidroxid való kezdő szappankészítőknek?

171 views

Published on

Andi segits, hogy melyik fajtát vegyem meg az első szappankészítésemhez a nátrium-hidroxidból?

Ha most kezded a szappankészítést, akkor eleinte ennek bizony nagy a jelentősége, úgyhogy ez egy nagyon jó kédés, és gratulálok is a körültekintésednek.

Érdemes valóban kicsit körbejárni ezt a témát, elmondom a választ ebben a hanganyagban találod.

Blogposzt a NaOH fajtáiról és további segítség a szappankészítéshez: szappanmentor.hu/melyik-fajta-nat…appankeszitoknek

Iratkozz fel erre a csatornára további hasznos szappankészítős videókért, hogy ne maradj le semmiről!

Youtube: youtu.be/HnZ_iR-Q5aQ

Kövess a Facebook-on: www.facebook.com/SzappanMentor

Instagram: www.instagram.com/szappanmentor/

Fantasztikus inspirációk, Pinterest: hu.pinterest.com/szappanmentor/

G+: bit.ly/2vS7hXK

Twitter: twitter.com/angyalomszappan

Prezentációk, SlideShare: www.slideshare.net/SzappanMentor/presentations

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Melyik fajta Nátrium-hidroxid való kezdő szappankészítőknek?

 1. 1. „Andi segits, hogy melyik fajtát vegyem meg az első szappankészítésemhez a nátrium-hidroxidból?” Ha most kezded a szappankészítést, akkor eleinte ennek bizony nagy a jelentősége, úgyhogy ez egy nagyon jó kédés, és gratulálok is a körültekintésednek. Érdemes valóban kicsit körbejárni ezt a témát, elmondom a választ ebben a videoban, nézd meg!
 2. 2. Ha szeretnéd MP3-ban hallgatni, itt lehet: https://soundcloud.com/csiszar- andrea/melyik-fajta-natriumhidroxid-valo-kezdo- szappankeszitoknek
 3. 3. Video: https://youtu.be/HnZ_iR-Q5aQ
 4. 4. Kétféle formában szerezheted be a szappankészítéshez nélkülözhetetlen Nátrium- hidroxidot: #1 Pikkelyesben #2 Gyöngy formában. Jogos a tanácstalanságod, hogy ha még nem ismered ezt az anyagot, akkor hogyan is tudj választani közülük.
 5. 5. Kezdő szappankészítőknek nagyobb biztonságot jelent, ha azt a formát választják, amit megnyugtatóbban tudnak biztonsággal alkalmazni. Ezt a nagyobb biztonságot a gyöngy formában kapható lúgkő adja, elmondom, miért.
 6. 6. A gyöngy alakban forgalmazott NaOH könnyebben, hamarabb fog feloldódni a desztillált vízben, mint a pikkelyes
 7. 7. Utóbbinál zavarhat kezdő szappankészítőként, hogy a kisebb pikkelyek lassabban oldódnak fel, mint az apróbbak. Érezheted úgy, hogy még vannak oldaltlan pikkelyek a keverékben, és alkezdhetsz miattuk aggódni, pánikolni. Nem kell, egy másik videóban megmutatom, hogyan mehetsz tutibiztosra, ha a lúgoldásról van szó!
 8. 8. Ennek a jelentőségét igazán az első lúgoldatod elkészítésénél érted majd meg. Akkor figyeld meg, hogyan viselkedik a desztvíz, miután beleszórod a kimért NaOH-t! Átlátszóból átlátszatlanná válik, már-már tejszerűen behomályosodik, felforrósodik, elkezd "füstölni". Emiatt használj maszkot, és dolgozz nyitott ablaknál, teljesen egyedül!
 9. 9. Ilyenkor jogosan aggódhatsz az oldás sikeressége miatt Nagyon jól teszed, ha gondosan jársz el, mert a kész szappanban nem lehet lúgszemcse! Nem értek egyet azokkal, akik elbagatellizálják a lúggal való munka veszélyeit. Soha, egyetlen alkalommal nem feledhetjük a NaOH maró hatását, soha nem lehetünk elég éberek és óvatosak az oldáskor!
 10. 10. Olvasd el ezt is, hogy még biztosabbra mehess! Plusz biztonság kezdő szappankészítőknek Ha egyelőre mégis kerülöd a lúgot, akkor olvasd el ezt: Melt and Pour – 1 eljárás, amiről alig beszélünk Inspirálódj ebben a cikkben, hogy ha elsajátítottad az alapokat, mi mindent fogsz tudni lúgoldásra használni! 13 tipp a nyári szappankészítéshez ∞ Fincsi szappanokat kívánok!

×