Skrol jurus bebas wang

352 views

Published on

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
352
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Skrol jurus bebas wang

 1. 1. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’ Bagaimana anda boleh mencapai Bebas Kewangan? Apakah perancangan anda?
 2. 2. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 2persoalan yang SK utarakan ini untuk membawa anda semua ke satu topik yang hangat dan sering diperkatakan sejak akhir-akhir ini. Ramai orang nak ‘Bebas Kewangan ini sebab apa? Macam mana nak capai ‘Bebas Kewangan ?
 3. 3. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 1. Bebas hutang Ramai antara kita nak bebas daripada hutang yang semakin hari semakin bertambah. Berapa ramai yang tahu macam mana nak selesaikan hutang? Cukup ke gaji setiap bulan nak bayar hutang dan nak belanja untuk uruskan diri dan keluarga? “A problem is a chance for you to do your best.“ — Duke Ellington
 4. 4. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 2. Mahu melakukan pekerjaan yang disukai Apabila anda dah bebas kewangan bukanlah maksudnya anda malas-malas tak nak pergi kerja. Sebenarnya anda boleh kerja apa yang anda suka dan buat perkara utama yang anda perlu buat contohnya nak belajar bahasa Arab atau bahasa Cina, sebab apa? Sebab banyak masa untuk ‘explore’ pekara dan benda baru dalam hidup anda. “No great thing is created suddenly. “ — Epictetus
 5. 5. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 3. Mahu membuat sesuatu yang bermakna Rata-rata kita mesti ada minat yang tersendiri dan cenderung untuk buat perkara yang bermakna untuk diri sendiri, keluarga, masyarakat, agama dan negara. Tak guna kalau kita hanya banyak duit dan kaya tapi tiada masa nak ‘spend’ masa untuk buat sesuatu perkara yang bermakna. “You can kill a man but you can’t kill an idea.“ — Medgar Evers
 6. 6. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 4. Mahu bebas daripada kawalan orang dan tidak suka diperhambakan Kita suka untuk melakukan sesuatu perkara tanpa pengawalan yang merimaskan dan kebanyakan orang mahu bebas daripada kongkongan. Anda mahu ke tak mahu bebas? Bebas macam burung-burung yang terbang jauh di angkasa ke mana saja boleh pergi. “Everything you see happening is the consequence of that which you are.“ — David R. Hawkins
 7. 7. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- 5. Mahu rumah impian dan idaman tanpa perlu memikirkan tak cukup wang Kebanyakan kita hanya tahu membelanjakan wang dan menghabiskan perkara yanag kadang-kadang tidak diperlukan pun. Tetapi disebabkan nafsu dan juga emosi yang mengawal minda, maka banyaklah berlaku pembaziran. SK selalu sebut, peluang yang datang hanya dapat dijadikan satu peluang yang besar jika kita dah bersedia. Pernah tak dengar orang beli rumah idaman mereka setiap tahun? “Develop success from failures. Discouragement and failure are two of the surest stepping stones to success.“ — Dale Carnegie
 8. 8. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Pelan 10 Tahun mencapai ‘Bebas Kewangan’ Tahun 1: Beli rumah harga rm300,000 dan Jual dengan harga RM700,000. Katakan untung RM150,000. Ya untung RM 150,000 itu bukan mustahil, kerana kebanyakan pelabu hartanah mampu dapat hasil di atas.
 9. 9. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 2 atau Tahun 3: Boleh beli rumah berharga RM 1.5 Juta dengan duit wang pendahuluan Rm150,000. Kenapa perlu beli rumah harga juta-juta? Ini kerana margin keuntungan akan menjadi sangat tinggi, dan kita tak menindas orang yang belum memiliki rumah yang kos rendah dan juga kos medium.
 10. 10. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 4 – 6: Jual rumah RM 1 Juta dengan harga RM 2 Juta. Keuntungan boleh memcecah RM 900,000. Banyak kan? Ha, dengan cara keuntungan ini barulah bebas kewangan, tak kan nak dapat untung RM 100,000 sahaja kan? Kita beri pada yang masih baru nak belajar buat pelaburan hartanah.
 11. 11. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 6: Simpan RM800,000 di dalam tabung haji dengan keuntungan sekurang-kurangnya 5% setahun iaitu dengan RM40,000 setahun. Kecil saja kan RM40,000 ini, itu lah ramai sangat orang tak fikir kenapa kena simpan dalam akaun yang boleh dapat dividen. Inilah cara yang paling senang untuk membuatkan wang simpanan anda berlari-lari tanpa henti, ‘at least’ berjalan laju kan.
 12. 12. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 6-9: Beli rumah RM 1 Juta dan jual dengan harga RM 2 Juta lagi . Keuntungan boleh memcecah RM 900,000. Banyak kan? Ambillah RM100,000 untuk menhiburkan hati diri dan keluarga anda, dan seterusnya simpan RM800,000
 13. 13. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 9-10: Simpan sekali lagi RM 800,000 di dalam tabung haji dengan keuntungan sekurang-kurangnya 5% setahun iaitu dengan RM40,000 setahun. Anda sudah ada RM 80, 000 setahun. RM 80,000 pendapatan bersih ! Tak Cukup Ke nak belanja setahun?
 14. 14. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- Tahun 10: Okay ke Okay? Okay sangatkan RM 80,000 setahun. Kemudian anda sudah bebas kewangan secara kapitalis dan boleh fokus untuk membuat sesuatu yang anda minat dan bermanfaat kepada orang ramai.
 15. 15. Eksklusif Untuk Pembaca EmpayarHartanah.com -Skrol Eksklusif Jurus ‘Bebas Kewangan’- “Jana  Pendapatan  Pasif  dan  Capai  Bebas  Kewangan   Melalui  Empayar  Hartanah  Anda”  

×