Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
НАСТАВНО ЛИВЧЕ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК за 6/9 одд.
септември

  1. Македонскиот јазик спаѓа во самејството на ____________ јаз...
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
стандарди за оценување на постигнувањата на учениците во наставата по македонски јази1
Next
Upcoming SlideShare
стандарди за оценување на постигнувањата на учениците во наставата по македонски јази1
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

наставно ливче по македонски јазик за 6

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

наставно ливче по македонски јазик за 6

  1. 1. НАСТАВНО ЛИВЧЕ ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК за 6/9 одд. септември 1. Македонскиот јазик спаѓа во самејството на ____________ јазици. 1/__ 2. Кој е првиот јазик на кој говогеле Словените ? 1/__ - прасловенски ј. - старословенски ј. - македонски ј. 3. Македонскиот јазик води потекло од __________________ јазик. 1/__ 4. Се оформиле ___ групи словенски јазици и тоа: ________________, ______________________ и __________________ . 1/__ 5. Македонскиот јазик припаѓа на ____________________ група. 1/__ 6. Словенската писменост започнува во втората половина на ___ век, кога Св.Кирил ја создал првата словенска азбука ____________ која имала ___ букви. 1/__ 7. Кој е прв литературен (стандарден, со азбука) јазик на Словените? - прасловенски ј. - старословенски ј. - македонски ј. 1/__ 8.

Views

Total views

1,157

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×