Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Детски Права
Детски Права
Децата имаат многу права, дел од нив :
Право на школување
Право на здраствена грижа
Право на држјавјанств...
Конференција
Конвенцијата за правата на
детето   на обединетите нации е договор
 за човечките права во којшто се утврдени...
Нешто повеќе за детските права
Песни за детските права
Слики за детските права
Тема:Детски Права
Изработиле :
Кико Тарчуговски
Виктор Петковски
&
Теодора Младеновска
Училиште : О.У С.В Климет Охр...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

детски права

2,269 views

Published on

V b одд. ОУ Свети Климент Охридски-Бутел, Скопје одд. наставник Сузана Младенова (изработки од моите ученици). Примена на ИКТ во секојдневни активности на часот, домашни задачи, проектни активности.

Published in: Education
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

детски права

  1. 1. Детски Права
  2. 2. Детски Права Децата имаат многу права, дел од нив : Право на школување Право на здраствена грижа Право на држјавјанство Право на игра Право на љубов И многу други детски права
  3. 3. Конференција Конвенцијата за правата на детето   на обединетите нации е договор  за човечките права во којшто се утврдени , , ,граѓанските политичките економските ,социјалните здравствените и културните .права на децата Конвенцијата генерално го дефинира детето како секое човечко суштество кое не навршило осумнаесет години ,од животот освен ако врз основа на законот на одредена земја полнолетството не се стекнува .порано
  4. 4. Нешто повеќе за детските права
  5. 5. Песни за детските права
  6. 6. Слики за детските права
  7. 7. Тема:Детски Права Изработиле : Кико Тарчуговски Виктор Петковски & Теодора Младеновска Училиште : О.У С.В Климет Охридски Изработено на 31.01.2015 сабота

×