Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Facebook, Franklin & Simonsen OplæG

302 views

Published on

Oplæg for Franklin og Simonsen - om Jobsøgning og Facebook

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Facebook, Franklin & Simonsen OplæG

 1. 1. Facebook
 2. 2. Welthaupt-stadt FacebookDu kommunikerer med alle dinevenner, medarbejdere, familie etc.På Facebook åbner du op for offentlighedenOg det er som regel et ønske om, at fremstå som redeligog autentisk, men samtidig åbner du også op for kritiskerøster.Facebook er altså et fænomen, der ikke blot forbindermaskiner, men også i høj grad mennesker, og som gør dehidtil passive brugere og modtagere til medproducenter.
 3. 3. FACEBOOK & ANDRE SOCIALE MEDIERArbejdsgiveren tjekker din internetprofil, så dethandler om at få kontrol over den. Så derfor kan dulige så godt uploade dit CV med det sammeTeknologien gør det nemt for arbejdsgiverne atkontrollere, hvem du er og det stiller nye krav om atblive klar til en jobsamtale. Det er især, når der skalsorteres i bunken af jobansøgninger, at internettetblevet det helt afgørende værktøj i processen med atvælge til og fra.
 4. 4. Fun factsFlere virksomheder vælger at annoncere sinejobopslag gennem Facebook. Den form forrekruttering vil eksplodere i det kommende år, menereksperter
 5. 5. En af Facebooks styrker er muligheden for atbrugeren kan kommentere og abonnere på indholdet.Dette kan imidlertid også være dens svaghed, idet deti høj grad er tilstedeværelsen af aktive ogkommenterende brugere, der er afgørende for om enfacebook-profil er succesfuld eller ejDette gælder naturligvis også Linkedin og Google+m.m.
 6. 6. Den velfungerende profil lægger op til debat ellersamtale, således er indlæg typisk fragmenteredeovervejelser eller emner, der giver læseren mulighed for atbidrage. Det er således vigtigt at ”offentlige”statusopdateringers indhold formuleres på en sådanmåde, at den inviterer til dialog. Brugeren skal altså gennem indholdet opfordres til atengagere sig aktivt i opdateringen, således at den bliver enlevende udveksling af synspunkter, oplevelser ogbetragtninger. Dette kræver både at forfatteren er sig sinmålgruppe bevidst, og at han/hun svarer på indkommendekommentarer.
 7. 7. Facebook er grundlæggende en letanvendelig oglettilgængelig online logbog/CVAt Facebook er nem at bruge er imidlertid ikkeensbetydende med, at den er let at mestre!!!
 8. 8. klassiske fejltrin ved sociale-medierFraværende beskrivelse af skribent…Fraværende billede af skribentDårligt beskrivende titler på indlægStor forskel på hvor ofte opdateresMixing TopicsDu glemmer at du skriver til din fremtidige boss
 9. 9. ViralMarkeds-føring
 10. 10. Viral markeds-føringHvordan gør man? Få følelserne frem i folk Gør noget uventet Lad være med at reklamerer (det virker ikke)!!! Gør det nemt at dele Forslag?
 11. 11. Konklusion Hold det professionelle og det private adskilt.Brug gruppeopdelingen på facebook. Opret eventuelt ogsåprofiler på sociale netværk, der henvender sig direkte til detprofessionelle liv, såsom Linkedin… Lær at styre din Facebook-profilSociale netværk er i Danmark for mange lig med Facebook.Derfor skal du lære at arbejdskontakter ikke har fuld adgangtil alle mulige detaljer, som du ikke vil dele. Ved en simpelsøgning på Google/Youtube kan du let finde en guide til atadskille dine venner og arbejdskollager i forskellige grupper.
 12. 12. Vær altid forsigtig med, hvad du siger på nettet’Personal branding’ hedder fænomenet, og dette handlerkort fortalt om at skabe et professionelt billede af enselv, når en eller anden arbejdsgiver googler dit navn. Kortsagt skal du ikke skrive noget i al offentlighed på nettet, somdu ikke vil kunne sige direkte til en fremtidig arbejdsgiver tilen jobsamtale.Husk at eksempelvis twitter-opdateringer hurtigt dukkker opi Google.
 13. 13. Du skal Promover dine erfaringerEr du en ekspert i noget eller bare god til noget? Så visdet på nettet. Sociale netværk som eksempelvisLinkedIn er perfekte til det, så brug tid på detteOg det lærer vi jo i dag.Tak guderne for det!!!
 14. 14. Du skal Lad være med at spamme – alle hader detDu skal ikke være for aggressiv, når du promoverer dig selv.Kvalitet vinder over kvantitet. Følg de rigtige folk på nettetBrug noget tid på at finde ud af, hvem du skal knytteprofessionelle kontakter til på nettet. Det kunne være nogleforskellige virksomheder, der beskæftiger sig med ditarbejdsområde. Og mange virksomheder kan man udenvidere følge på Facebook, Twitter eller Google+.
 15. 15. Meld dig ind i de rigtige grupperPå Facebook, Google+ og LinkedIn findes der grupperfor rigtig, rigtig mange ting. Find de grupper, der passerpræcis til den slags job, som du søger efter og meld digind.
 16. 16. Lav et video-cvHvis du har mod på det, så kan du lægge et video-cv påYouTube, som folk vil se i det øjeblik at de Googler dig. Pasdog på at videoen ikke kommer til at sende forkerte signaler.Men hvis det bliver gjort rigtigt, kan det virke imponerende.Lav et online-cvProfessionelle profiler på flere forskellige sociale netværk kanlinke hen til en side med dit online-cv eller eventuelt enblog, hvor du skriver indlæg om dit arbejdsområde.

×