Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Madtendenser 2015

1,063 views

Published on

Tendenser indenfor mad og fødevareindustrien i 2015

Published in: Food
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Madtendenser 2015

 1. 1. MADTENDENSER 2015
 2. 2. Tendenser, fødevaresikkerhed og sundhed. Tre vigtige emner, som præger mediernes dækning af fødevarer. Det viser Mannovs seneste undersøgelse, som hvert år kortlægger mediernes fødevarelandskab. Læs mere her om de nye tendenser og kom forbi til en snak om, hvordan din virksomhed bliver en del af det moderne mediebillede. 2015
 3. 3. Er sundhed mental eller fysisk? Noget kunne tyde på, at vi efter års fokus på fedt og sukker tør lukke op for nydelsen. Sundhed hænger sammen med balance, velvære og motion. Sig farvel til light-produkter og byd chokolade, smør og flødekager velkommen. Husk dog lige løbeturen bagefter, er den nye holdning.
 4. 4. Vores sanser manipulerer os. Også når det gælder fødevarer. Et rødt papkrus får en drikkevare til at virke sødere. Hårde fødevarer virker sundere. Neuro-gastronomi er en helt ny tendens, og de næste års svar på molekylær-gastronomi.
 5. 5. Skrug ned for dit kødforbrug, siger det nye fænomen flexitarian. Det kan være af hensyn til miljøet, etikken eller simpelthen fordi kød kan erstattes af mange andre velsmagende ingredienser. Som flexitarian – eller semi-vegetar - får du lidt af det hele fra begge verdener. En kost baseret på vegetariske retter men med mulighed for at supplere med kød, når lysten melder sig.
 6. 6. Proteinbølgen skyller fortsat ind i 2015. Stadig flere vælger at prioritere proteiner i kosten. En ny tendens er, at vi prøver at finde alternative proteinkilder til kød i form af fisk, linser, tang og insekter.
 7. 7. Køleskabet bugner af mad, og den eneste, der nyder godt af det, er skraldespanden. Men vi er blevet bedre til at reducere madspild, og det betyder, at opskrifter baseret på rester, mindre portioner på tallerkenen og en mere intelligent produktanretning i supermarkederne vinder frem.
 8. 8. Danske forbrugere vil have økologiske varer. Hvor vi før begrænsede vores økologiske indkøb til basisvarer, er vi nu gået 100 pct. ind i sagen og fylder hele indkøbskurven med økologiske råvarer.
 9. 9. Forbrugeren gider ikke burhøns. Noget nyt er, at vi også vil have velfærd for fisk. MSC-mærkede fisk – dvs. bæredygtige fisk med fokus på fangstforhold - får stigende opmærksomhed, og efterspørgslen forventes at stige endnu mere de kommende år.
 10. 10. Vi er vant til pølsevognen og den rullende döner. Prøv at udskifte pølser og kebab med alverdens køkkener og en kok, som leverer kvalitetsmad lige uden for din dør. Det er essensen i de nye foodtrucks, som kører rundt og sørger for at tilbyde mad til travle forretningsfolk og sultne shoppere.
 11. 11. Jo længere tid du bliver i en forretning, jo flere penge lægger du. Men der skal noget til at holde på den moderne forbruger, og derfor er flere af de større modehuse begyndt at integrere fashionable restauranter/cafeer som en del af deres forretningskoncept.
 12. 12. De fleste kan undvære den sure eftermiddagsstemning i den langsomme kø i supermarkedet. Den stigende digitalisering af vores indkøb gør det oven i købet muligt. Flere bestiller deres indkøb via nettet, og også i restaurationsbranchen er det muligt at få serveret og designet maden via bestillinger fra smartphonen.
 13. 13. Vi vil have nem, sund og autentisk kvalitetsmad.Vi gider bare ikke lave den. Heldigvis kommer fødevareproducenterne os i møde med hjælp til dagligdagens køkkenrutiner: nyskrællede kartofler, stenovnsbagte pizzabunde, udskårne rodfrugter og færdigformede hakkebøffer.
 14. 14. HVIS DU GIVER KAFFEN GIVER VI

×