Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Coca cola

2,429 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Coca cola

  1. 1. -studiu de caz- Studenti : Ana-Maria Cojocaru Sergiu Ionut Stroe Dragos Ilie Tanasescu
  2. 2. Scurt Istoric Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a născut în Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei siropul pentru Coca-Cola într-un vas de aramă pe un trepied, în curtea din spatele casei sale. A dus un borcan cu noul produs la farmacia “Jacob’s” de pe aceeaşi stradă, unde a fost testat, declarat “excelent” şi pus în vânzare cu cinci cenţi paharul. În mod intenţionat (sau în mod accidental, nu se cunoaşte exact), noului sirop i-a fost adăugată apă carbonatată pentru a produce o băutură care a devenit dintr-o dată “ Delicioasă şi Răcoritoare”, o temă ce continuă să se audă astăzi oriunde se savurează Coca-Cola.
  3. 3. The Coca-Cola Company a început să-şi dezvolte reţeaua globală în anii ’20, fiind acum prezentă în peste 200 de ţări şi producând sute de milioane de porţii pe zi. În decursul a peste un secol de schimbări şi păşind într-o nouă eră care promite şi mai multe schimbări, Coca-Cola rămâne un simbol fără vârstă al băuturilor răcoritoare de calitate.
  4. 4. Misiunea Companiei Coca-ColaEste aceea de a aduce un minut de plăcere oamenilor de peste tot din lume, de a le dărui gustul răcoritor, de a reîmprospăta trupul, mintea şi spiritul consumatorilor, de a inspira momente de optimism prin produsele şi acţiunile sale, de a crea valoare şi de a provoca schimbare oriunde este prezentă . Această misiune poate fi redată prin intermediul unor afirmaţii cât se poate de simpliste, dar în acelaşi timp încrezătoare, solicitante: • - "Să revitalizăm lumea..." în corp, minte şi suflet; • - "Să fim sursa de inspiraţie a momentelor de optimism..." prin mărcile şi acţiunile noastre; • - "Să creem valori şi să facem diferenţa oriunde ne desfăşurăm activitatea..."
  5. 5. Viziunea companiei Viziunea Coca-Cola trebuie raportată la factorii ce influenţează activitatea sa zilnică precum: personal, parteneri, profit, planetă. Relaţiile cu angajaţii, distribuitorii, clienţii şi alte persone/grupuri de interese sunt şi vor fi mereu situate în marja win-win, reciprocitatea fiind caracteristica ce oferă durabilitate oricărui tip de relaţie.
  6. 6. Viziunea companiei se conturează pe 5 direcţii principale : • OAMENII • PLANETA • PROFIT • PARTENERI • Valorile companiei
  7. 7. Gama sortimentală oferită Coca-Cola Company a introdus şi prezentat ocazional şi alte băuturi de tip cola sub numele brandului Coke. Cea mai comună dintre acestea este Diet Coke. Cu toate acestea, există şi altele: -Diete Coke Caffeine-Free -Cherry Coke -Coca-Cola Zero -Coca-Cola Light -Vanilla Coke -ediţiile speciale cu lămâie şi cafea

×