Presentació Stop Kàrting

761 views

Published on

Presentació de la Plataforma Stop Kàrting argumentant la seva oposició a la ubicació del Circuit de Karting de Catalunya al Paratge de Can Morató de Llinars del Vallès. 2 ª Versió: Desembre 2009

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació Stop Kàrting

 1. 1. Entre tots i totes l’aturarem! Plataforma Stop Kàrting: Des de juliol de 2009 treballant per a impedir la implantació del circuit internacional de karts a LLinars del Vallès. Més de 500 persones i 30 entitats adherides.
 2. 2. D’on surt la idea? Dimarts, 21 de juliol de 2009 El vicepresident felicita a Jaume Alguersuari pel seu debut a la F1 i destaca que el Programa Joves Pilots “és una aposta estratègica” del Govern Durant la seva intervenció en roda de premsa, el vicepresident del Govern va felicitar Jaume Alguersuari per ser el pilot més jove en debutar a la F1. En aquest sentit, Josep-Lluís Carod-Rovira va exposar que l’èxit del pilot “no és gratuït, és perquè les coses s’han fet bé”. Per la secretària general de l’Esport, Anna Pruna, avui és “un dia escrit en majúscules en la història del l’esport del nostre país”.
 3. 3. Circuits de Karts Tan sols es mostren els circuits de Karts que tenen alguna pagina web o algun link a internet. Gairebé hauríem de duplicar les banderes si tinguéssim en compte tots els altres. Un esport elitista: • En un circuit amb Karts de motor a 4 temps:     9€/10min. a 15€/10min.  • En un circuit amb Karts de motor a 2 temps:     16€/10min. a 30€/10min. • Si es vol començar a competir seriosament,   només les primeres 6 curses per iniciats  (Open RACC) valen 2.340€. • Finalment, la competició oficial costaria uns  80.000€ (5.000€ per cursa a Espanya i  6.000€ per cursa europea).  Sallent , Barcelona, El Pla, El Vendrell, Roses, Viladecans, Regencós, Osona, Salou, •Despeses en el trajecte, la formació i la   Cardedeu, Empuriabrava, Palamós, L’Escala, Mora d’Ebre, Cambrils, Blanes, Sils, Lloret de mar, Llançà, Lliçà de Vall, Sant Feliu del Llobregat, Altafulla, Torregrossa, compra dels millors karts per altes  Sant Just Desvern, Terrassa, Badalona, Llerona, Sant Quirze del Vallès, Viladecans, competicions, entre 4.000€ i 8.000€. Castelló d’Empúries, …….............................
 4. 4. Qui recull la idea? Farem una modificació puntual del PGOU i tot arreglat. El circuit el volien fer a Rajadell (Bages) però allà l’Ajuntament va dir que no. A Llinars del Vallès l’equip de govern, amb en Martí Pujol (ERC) d’alcalde, decideix tirar-lo endavant, PETI QUI PETI.
 5. 5. Un circuit de karts en mig d’una zona no urbanitzable protegida? Tan a prop de zones habitades? Un circuit de karts, per les seves característiques i l’impacte acústic que suposa, hauria d’ubicar-se en mig de polígons industrials i allunyat de zones residencials, com és el cas del kàrting de Vic.
 6. 6. Urbanisme té la paraula! Si en un karting existent eviten l'ampliació per impacte ambiental i paisatgístic, com és que permeten aquest impacte en un que encara no existeix? Denegada l'ampliació del kàrting de Ribera d'Urgellet per l'impacte visual, 12/06/2009 La direcció general d’Urbanisme va denegar l’ampliació d’un kàrting, amb un hotel i una superfície comercial, al Pla de Sant Tirs, a Ribera d’Urgellet (Alt Urgell) pel fort impacte visual que podria tenir. Segons va explicar el director general d’Urbanisme, Pere Solà, el projecte es preveia en un espai d’alt valor paisatgístic i l’Ajuntament havia presentat un projecte amb pretensions “poc clares” i amb “resultats paisatgístics que no serien assumibles”. A més, l’Agència Catalana de l’Aigua i la direcció general de Carreteres de la Generalitat havien emès informes desfavorables contra el projecte. Pere Solà, director general d’Urbanisme
 7. 7. EMPLAÇAMENT DEL CIRCUIT DE KARTS INTERNACIONAL (Pla del Morató)
 8. 8. Simulació del circuit. No surten les carreteres que caldria asfaltar per accedir-hi.
 9. 9. Hospedatge Dipòsit pilots benzina Vivenda Àrea tècnica 2.000l Magatzem servei de Accés karts lloguer vigilància secundari Circuit de velocitat Accés principal Aparcament turismes Aparcament autocaravanes Aparcament autocars Graderies Edifici administració i Circuit de serveis lloguer
 10. 10. CRONOLOGIA DEL CENTRE ESPORTIU PER A LA PRÀCTICA D’ESPORTS DEL MOTOR: 19 MARÇ’09: ple ordinari a les 19:30h.: el grup municipal de Llinars el MALL s’assabenta que es vol implantar un circuit internacional de kàrting a Llinars i formula la pregunta corresponent a l’equip de govern (ERC i GiPLL). I posteriorment informa a l’Ajuntament de Cardedeu. • 4 DE JUNY’09: ple extraordinari a les 8:15h.: aprovació inicial de la modificació puntual del PGOU a Llinars per a la implantació d’un centre esportiu per a la pràctica d’esports del motor. • 3 DE JULIOL: es constitueix la PLATAFORMA STOP KÀRTING • 17 DE JULIOL: presentació al.legacions al Pla Especial • 24 DE JULIOL: presentació al.legacions al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTMB) • 30 DE JULIOL: presentació al.legacions a la mp PGOU de LLinars .(tancament per part de l'equip de govern, del servei de registre de l'Ajuntament de Llinars la tarda del darrer dia de presentació moltes al·legacions es van haver de presentar per correu administratiu). • 3 DE SETEMBRE: ple extraordinari a les 8:30h.: per a realitzar l’aprovació provisional de la mpPGOU. Posteriorment desconvocat per incompliment greu de la normativa urbanística. • 5 DE SETEMBRE: exclusió de la festa major de LLinars del Vallès de la tradicional bicicletada popular de l'associació "La Coordinadora" perquè el seu recorregut passava molt a prop del futur emplaçament del circuit de kàrting. Determina canvis a fer en el projecte. • 7 DE SETEMBRE: l’OTAB (Oficina Territorial de Medi Ambient i Habitatge) emet l’ Informe sobre la modificació puntual del PGOU per a la implantació d’un centre esportiu per a la pràctica d’esports de motor, al terme municipal de Llinars del Vallès. • 9 D’OCTUBRE: no concessió del permís per a la caminada a la Torre del Moro al Col·lectiu d'Atletes de Cardedeu per haver-los relacionat amb la manifestació contra el kàrting del dia 4 d'octubre. • 30 D’OCTUBRE: ple extraordinari a les 9:00h.: aprovació provisional de la mp PGOU i el pla especial per a la implantació del kàrting (els grups de l'oposició només van tenir 2 dies per analitzar tota la informació). • 5 DE NOVEMBRE: comissió territorial d’urbanisme de Barcelona: aprovació de la mp PGOU. • 19 DE NOVEMBRE: ple ordinari a les 19:30h.: es deixa sobre la taula l’aprovació del text refòs del Pla Especial per a la implantació d’un centre esportiu per a la pràctica d’esports del motor.
 11. 11. D’esquerra a dreta: 1PP, 1MALL, 4ERC, 1GIpLL, 2 ERC, 2PSC, 1CIU
 12. 12. EL CENTRE ESPORTIU PER A LA PRÀCTICA D’ESPORTS DEL MOTOR EN NÚMEROS 13 hectàrees de terreny (13 camps de futbol) • Promotor privat: Federació Catalana d’Automobilisme i Circuit de kàrting de Catalunya • Cost instal·lació: 6.406.000€ • Subvenció pública a fons perdut: 1.800.000€ de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat • Crèdit de l’Institut Català de Finances (fons públics): 4.000.000€. • Terminis: - març’09-novembre’09: tramitació - desembre’09-juliol’10: construcció - juliol’10: inauguració Nombre de persones empleades: 7 (el 1er any) fins a 13 (el 5é any): - Desenvolupament de l’activitat diària: amb mitjans humans propis - Organització de curses: amb mitjans de la pròpia Federació i dels Clubs Esportius Escuderia Costa Daurada • Cost urbanització dels dos camins rurals a carreteres i connexió amb C-251: no especificat • Impacte econòmic anual (+): - 816.000€ en concepte de restauració i hostalatge a la comarca - 60.000€ contractació de serveis de càtering per a empreses - altres no valorats: consum carburant+comerços • Impacte econòmic anual (-): - Increment de mobilitat: temps de desplaçament, problemes circulació, increment de manteniment,... - Increment dispositius municipals en els campionats: neteja carrers, més presència guàrdia urbana, més conflictes socials, etc.
 13. 13. ELS TERRENYS SÓN NO URBANITZABLES I PROTEGITS amb especial protecció agro-forestal i com a connector biològic Això els obliga a plantejar una modificació puntual del PGOU on, mantenint la qualificació de sol no urbanitzable, s’inventen una CLAU 28 per a la implantació del centre esportiu per a la pràctica d’esports de motor.
 14. 14. Accés N-O Fotografia feta des del camí a tocar de l’accés N-O (indicat amunt amb la fletxa vermella).
 15. 15. Barri del Poble Sec (Cardedeu)
 16. 16. Sant Josep (Llinars)
 17. 17. Montseny Sant Julià d’Alfou
 18. 18. Llinars del Vallès Serralada Litoral
 19. 19. Per aplanar un terreny amb pendents de més del 20%, Accés S-E caldrà un moviment de terres important: rebaixar més de 10m el turó i afegir tones de terra per anivellar.
 20. 20. Accés S-E Desnivell de 30m que obligarà a fer talussos de més de 14m d’alçada.
 21. 21. Les seccions que presenta el projecte mostren el moviments de terres que caldria fer.
 22. 22. Pendents superiors al 20% en molts punts del terreny Dibuix aproximat del contorn del circuit. MAPA DE PENDENTS GENERAT A PARTIR DEL MDE DE L’ICC
 23. 23. IMPACTE AMBIENTAL DEGUT A LA MOBILITAT Un projecte de més de 2.000 espectadors ha d'anar acompanyat d'un estudi de mobilitat. Ells diuen que l'aforament serà de 1.600 espectadors i s’eviten fer aquest estudi. Càlculs fiables en les al·legacions que va presentar l'Ajuntament de Cardedeu, tenint en compte els espais per a espectadors del projecte, pujaven aquest nombre a més de 4.000 assistents. PREVISIÓ EN EL PROJECTE DE LA MOBILITAT I ITINERARI SUGGERIT PEL CERCADOR DE ACCESSOS DEL KÀRTING (7km) MAPES GOOGLE (5’4km) Qui farà 2km de més ?
 24. 24. IMPACTE ACÚSTIC DEL CIRCUIT INTERNACIONAL DE KARTS El projecte presenta un primer estudi acústic ple de mancances i errors que dóna uns resultats increïblement baixos: S’aplica incorrectament la normativa de límits d’immissió, no es justifica perquè s’agafa el model predictiu alemany, no aporta cap mena de documentació acústica dels vehicles i dóna un valor de 78 dBs per als vehicles de competició i 68 dBs per als vehicles de lloguer, no entra a valorar l’increment de soroll de tots aquells carrers afectats per l’augment dels vehicles que es desplacin fins al circuït, proposa la col·locació de pantalles vegetals (arbres) per evitar l’impacte acústic, mesura que se sap és del tot ineficient. A més, el municipi de Llinars del Vallès encara no te aprovat el mapa de capacitat tot i que el termini que donava la llei 16/2002 s’exhauria al 2005. En un segon estudi acústic, es corregeixen aquests errors i apareixen dades d’un impacte acústic brutal: kart de competició 91,8 dBs circuit real 103,5 dBs
 25. 25. IMPACTE ACÚSTIC DEL CIRCUIT INTERNACIONAL DE KARTS Receptor Municipi Actualitat Amb el Circuït Increment dBs 2. Carrefour Cardedeu 57 60 +4 3. Habitatge Llinars 49 64 +15 4. Bellavista Cardedeu 45 64 +19 5. Can Morató Llinars 63 63 0 6. Barri de Tres pins Llinars 49 63 +14 7. Can Guineu Llinars 56 58 +2 8. C/ del Roser Cardedeu 47 63 +16 10. Can Calça-ple Cardedeu 47 57 +10 11. c/ Mogent Cardedeu 45 55 +10 12. Escola Guinebró Llinars 51 63 +12 14. Can Lleget Llinars 55 65 +10 15. La Plana Llinars 45 65 +20 Afectació acústica descrita en el 2n estudi
 26. 26. Llinars Cardedeu Llinars
 27. 27. Qui té tan interès en pòtenciar, amb diners de tots i totes, un esport elitista enlloc de prioritzar, l’esport de base, l’esport femení, pavellons en condicions, …? Acudit aparegut al diari NOU 9 del Vallès Oriental el dia 13 -11-09
 28. 28. El circuit internacional de karts suposaria un important i irreparable impacte ambiental. PAISATGÍSTIC: destrucció per sempre d’un entorn agro-forestal protegit, amb valor de connector biològic. IMPORTANT IMPACTE ACÚSTIC: tots els nivells AMBIENTAL ! analitzats per sobre dels 55dBs permesos. Més de 7.000 veïns suportaran els soroll dels karts. DEGUT A LA MOBILITAT: asfaltaran els 2 camins d’accés que passen pel mig de bosc. Les nostres carreteres, ja saturades, hauran de suportar, més de 4.000 assistents, els dies de competició.
 29. 29. http://stopkarting.blogspot.com/

×