Canvas Theunis

1,848 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,848
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
929
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Canvas Theunis

  1. 1. Strategische Kernactiviteiten Waardepropositie Klantrelaties Klantsegmenten partnersSommige activiteiten worden extern De voornaamste activiteiten die door de Het aanbod van de organisatie waarmee De relaties die nodig zijn om op te De klantsegmenten die de organisatiebelegd en sommige mensen of middelen mensen of middelen worden uitgevoerd. zij in een klantbehoefte voorziet. bouwen en te onderhouden, om met haar aanbod bedient.worden buiten de onderneming daarmee de klant te interesseren en teingekocht. binden aan de waardepropositie.  Bakkerij Theunis is  Het verkopen van Het is allereerste een Vooral de klanten die in een Warme bakker, Dit broden, koffiekoeken, taa Warme Bakker. Alle Ze willen vooral vaste de omgeving van de wilt zeggen dat ze van rten e.d. producten zijn van klanten die regelmatig bakkerij wonen. Het is grondstof tot eindproduct Theunis zelf. Ook het hun brood halen bij een massamarkt die hun producten zelf personeel is steeds keurig Theunis. Dit proberen ze gedeeltelijk maken. Geen in uniform gekleed. door goede service te gepersonaliseerd is door leveranciers. Het is bieden, het aanbieden van taarten met foto e.d. artisanale patisserie. een spaarkaart, acties om punten te sparen, … Mensen en Kanalen middelen De communicatie-, distributie- en verkoopkanalen die worden benut om de De mensen en middelen die nodig zijn om waardepropositie aan de klant te leveren. de waardepropositie te realiseren en aan te bieden. Er is maar 1 vestiging. Ze gebruiken geen sociale Namelijk in Merksem op media noch een de Oude Barreellei. applicatie. Ook op hun De middelen die nodig website kan je niets online zijn is natuurlijk het bestellen of bekijken. filiaal, het personeel, de Het enige wat ze als machines. reclame gebruiken, denk ik, is mond aan mond reclame. Door hun Kostenstructuur Inkomstenstromen e.d. lekkere broden De kosten die gemoeid zijn met het realiseren van de waardepropositie en het aanbieden daarvan aan de Het resultaat van het met succes aan de klant aanbieden van de waardepropositie. klant. De prijsklassen liggen toch iets hoger dan de Kosten voor de machines en het personeel. Theunis is andere bakkers. Zeker hoger dan in de een Value-driven bedrijf. Het overleeft met 1 filiaal en supermarkt. Het haalt zijn inkomsten uit de dat is te danken aan hun waarden. Aan de lekkere broden e.d die ze maken. Ook verkopen ze zelfgemaakte broden die ze maken. Dit onderscheidt hunBusiness Model Canvas developed by Alexander Osterwalder, www.businessmodelgeneration.com Adaptation by Onno Makor, www.creative-consultants.nl zelfgemaakte taarten ( eventueel met mooie This work is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported License. van andere bakkers. To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ or send a letter to Creative Commons, 171 Second Street, Suite 300, San Francisco, California, 94105, USA.
  2. 2. Strategische Kernactiviteiten Waardepropositie Klantrelaties Klantsegmenten partnersSommige activiteiten worden extern De voornaamste activiteiten die door de Het aanbod van de organisatie waarmee De relaties die nodig zijn om op te De klantsegmenten die de organisatiebelegd en sommige mensen of middelen mensen of middelen worden uitgevoerd. zij in een klantbehoefte voorziet. bouwen en te onderhouden, om met haar aanbod bedient.worden buiten de onderneming daarmee de klant te interesseren en teingekocht.  Het verkopen van binden aan de waardepropositie. - IT-personeel broden, koffiekoeken, Het is allereerste een Ze willen vooral vaste -Upload u foto via de app - App ontwikkelaars taarten e.d. Warme Bakker. Alle klanten die regelmatig en kies een taart, de - Chauffeurs ( delivery producten zijn van hun brood halen bij volgende dag gemaakt en service ) Theunis zelf. Ook het Theunis. Dit proberen ze geleverd aan huis. personeel is steeds keurig door goede service te -Bestel wat u nodig hebt in uniform gekleed. bieden, het aanbieden van via de app of online. Dit een spaarkaart, acties om kan ook een vaste punten te sparen, … levering wekelijks zijn. Mensen en Kanalen middelen De communicatie-, distributie- en verkoopkanalen die worden benut om de De mensen en middelen die nodig zijn om waardepropositie aan de klant te leveren. de waardepropositie te realiseren en aan te bieden. 1 filiaal van waaruit de Sociale media broden e.d naar de App mensen wordt gebracht. Online website 3.0 Kostenstructuur Inkomstenstromen De kosten die gemoeid zijn met het realiseren van de waardepropositie en het aanbieden daarvan aan de Het resultaat van het met succes aan de klant aanbieden van de waardepropositie. klant. - Reclame in de app en website verwerken. - Website beheerder - Personeel filiaal - App ontwikkelaar - Delivery service This work is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported License.Business Model Canvas developed by Alexander Osterwalder, www.businessmodelgeneration.com Adaptation by Onno Makor, www.creative-consultants.nl To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ or send a letter to Creative Commons, 171 Second Street, Suite 300, San Francisco, California, 94105, USA.
  3. 3. TRENDS 1.Mobile moments 2.Climate 3.Demanding Brands 4.Full Frontal 5.Again made Here
  4. 4. Mobile moments• Bakkerij Theunis gaat een mobile app maken waardoor er veel meer mogelijkheden zijn om te bestellen en ze meegaan met de tijd.
  5. 5. Climate• Doordat ze een applicatie hebben hoeven al die mensen niet naar de bakker te komen heen en terug maat gaat er 1 leveranciers op een bepaald tijdstip de broden of wat er dan ook is besteld leveren en zo steunt bakkerij Theunis ook zijn steentje bij aan het milieu.
  6. 6. Demanding Brands• De consument is baas over het merk. Theunis luistert naar de noden van zijn cliënteel en heeft in de applicatie een contact formulier en dit kan ook ingevuld worden op de site.
  7. 7. Full Frontal• Hun volledig verloop vanaf het deeg tot het brood is volledig te volgen op de website met een video voorbeeld. Transparantie is de toekomst en
  8. 8. Again made Here• Bakkerij Theunis is een Warme bakker. Dit wilt zeggen dat ze van grondstof tot eindproduct hun producten zelf maken.• Eigen producten.

×