Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Canvas Teve-Blad

1,566 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Canvas Teve-Blad

 1. 1. De handigste en meest overzichtelijke programmagids inVlaanderen.
 2. 2. • TeVe-Blad is de handigste tv-pocket van Vlaanderen. Met 4 blz. tv-tips per dag, een dagelijkse filmwijzer, achtergrondinfo bij je favoriete programmas, een soapwijzer, een overzicht van docu- en sportprogramma¹s en een selectie van digitale toppers, mag je er zeker van zijn dat je niets mist en kan je feilloos een hele week tv-plezier plannen.• 581300 personen die het totaal hebben gekocht.• Frequentie: Wekelijks• Verschijningsdag: Dinsdag• Aantal Nummers: 52• Taal: NL• Website: www.teveblad.be
 3. 3. • Ik denk niet dat er in de toekomst nog veel papieren versies van de magazines gaan komen. Maar dat zal nog niet volledig voor de komende 5 jaar zijn.• Schermen zijn de toekomst en daarop gaan ook de verschillende magazines ( misschien in app-vorm ) verschijnen, denk ik.• Op dit idee heb ik dan ook mijn business model gebaseerd.
 4. 4. Strategische Kernactiviteiten Waardepropositie Klantrelaties Klantsegmenten partnersSommige activiteiten worden extern De voornaamste activiteiten die door de De relaties die nodig zijn om op te De klantsegmenten die de organisatie mensen of middelen worden uitgevoerd. Het aanbod van de organisatie waarmeebelegd en sommige mensen of middelen zij in een klantbehoefte voorziet. bouwen en te onderhouden, om met haar aanbod bedient.worden buiten de onderneming daarmee de klant te interesseren en teingekocht. Contact opnemen met Naambekendheid binden aan de waardepropositie. Mensen die informatie Mensen die de tv- alle zenders om de tv Een abonnement met  Door meer te zijn dan van de verschillende programma’s programma’s te weten. een ranking systeem alleen een tv-blad willen tv-programma’s uitgebreid willen Sociale media in het met beloningen. ze meer kopers lokken. Ze uitgebreid willen weten. oog houden en daarop doen aan wedstrijden, weten. Adverteerders antwoorden. interviews mee. Mensen die niet zo Drukker Samenstellen van het  Door op sociale media bekend zijn met het  Winkels die kranten blad. Wedstrijden, lay wedstijden te houden en internet en de tv verkopen en dus ook out, interviews met tv – tips. programma’s willen het Teve-Blad bv’s, … Mensen en Kanalen weten kunnen een papieren versie kopen. middelen De communicatie-, distributie- en  Het blad en zo de tv- verkoopkanalen die worden benut om de De mensen en middelen die nodig zijn om de waardepropositie te realiseren en aan waardepropositie aan de klant te leveren. programma’s naar de te bieden. mensen brengen. Een goede applicatie Drukkers Minder proberen te voor op de smartphone. Personeel drukken ( milieu ) 3.0 website Computers  Actief zijn op de Internet sociale media. Werkruimte Kostenstructuur Inkomstenstromen De kosten die gemoeid zijn met het realiseren van de waardepropositie en het aanbieden daarvan aan de Het resultaat van het met succes aan de klant aanbieden van de waardepropositie. klant. Adverteren op de website en in het blad. Ook in de app en de app De drukkerijkosten doen dalen door meer digitaal te gaan werken eventueel betaald maken. ( een maand abonnement ) en publiceren. Door sociale media erbij te betrekken gaan ze meer besproken worden en meer klanten werven en zo meer inkomens krijgen. This work is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported License.Business Model Canvas developed by Alexander Osterwalder, www.businessmodelgeneration.com Adaptation by Onno Makor, www.creative-consultants.nl To view a copy of this license, visit http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ or send a letter to Creative Commons, 171 Second Street, Suite 300, San Francisco, California, 94105, USA.
 5. 5. TRENDS 1.Mobile moments 2.Climate 3.Demanding Brands 4.Full Frontal 5.Again made Here
 6. 6. 1. Mobile Moments• De applicatie van het TV-Blad is hier natuurlijk het voorbeeld van. Je kan hier de tv-programma’s bekijken, er een herinnering voor laten komen op je smartphone of het laten syncen met je calendar-app.
 7. 7. 2. Climate• Omdat het blad niet veel meer wordt afgedrukt en meer online en via app-vorm wordt aangeboden steunt ook Tv-Blad het klimaat met papiersparing.
 8. 8. 3. Demanding Brands• De consument is baas over het merk. Tv-blad luistert naar de noden van zijn cliënteel en heeft in de applicatie een contact formulier en dit kan ook ingevuld worden op de site. Ook kan worden gestemd op welke films er het volgende weekend moet worden uitgezonden en met deze gegevens stap Tv-blad dan naar de zenders.
 9. 9. 4. Full Frontal• Ze zijn volledig transparant bij wat ze doen en ook het sociale media strategie wordt uitgelegd in een youtube filmpje.
 10. 10. 5. Again made Here• Niet echt van toepassing op een blad omdat het niet meer iets is wat je kunt vasthouden omdat het online wordt behandeld.
 11. 11. Future Forecast• Het zal goed mogelijk zijn dat we de Tv-Programma’s op onze app zien en deze gewoon kunnen kijken wanneer we dat zelf willen. We zetten enkele tv programmas van verschillende zenders achter elkaar en iedereen heeft zijn eigen persoonlijke tv avond.• Ook kun je met een slide-beweging van zender veranderen.• Terwijl met een 2nd of zelf 3th screen erbij.

×