Alimentatia moderna

701 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
701
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
24
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Alimentatia moderna

 1. 1. Stanca Alexandra
 2. 2. Acum, alimentaţia modernă reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate, din cauza folosirii îngrăşămintelor chimice, a insecticidelor şi erbicidelor, a aditivilor, a organismelor modificate genetic, a cărnii şi grăsimilor conservate prin metode artificiale.
 3. 3. Pentru că astăzi cei mai mulţi dintre noi nudispun de timpul necesar preparării mâncărurilor naturale, apelează lapreparatele fast-food sau la mâncare procesată. Consumând un hamburger, suntem lajumătatea necesarului decalorii pentru toată ziua,astfel că nu trebuie să ne mai întrebăm de ce a crescut atât de mult numărul persoanelor supraponderale.
 4. 4. Mai îngrijorător este faptul că, subinfluenţa părinţilor, care duc un stil de viaţă nesănătos, copiii se deprind cuaceleaşi obieceiuri alimentare, ceea ce duce, de cele mai multe ori, la obezitate. La rândul său, obezitatea este factorul principal al apariţiei cancerului, diabetului şi problemelor cardiovasculare.
 5. 5. De asemenea, tot din cauza insuficienţei timpului, din ce în ce mai multe persoane preferă băuturile carbogazoase, cumpărate, în detrimentulsucurilor naturale, făcute în casă. Sucurile dieteticesunt şi mai periculoase, deoarece conţin îndulcitori artificiali.
 6. 6. Vi se par cunoscute ? Sunt delicioasele gemuri, compoturi, conserve şimezeluri, nelipsite din cărucioarele de cumpărături. Dar, ştiaţi că...
 7. 7. Făcându-le acasă, evităm cantitatea enormă de sare din mezeluri şi conserve, E- urile, coloranţii, îndulcitorii din compoturi şi conservanţii ? În plus, putem fi mereu siguri decalitatea produselor făcute în casă şi de materiile prime folosite.
 8. 8. Se găsesc din ce în ce mai multe informaţii care preaslăvesc ciocolata, încurajând consumul de ciocolată pentru efecteleSe găsesc din ce în Darmai multeinformaţiile sunt benefice. ce oare toate informaţii care preaslăvesc ciocolata, încurajândsă ne adevărate? Cât de important este consumul de ciocolatăciocolata efectele pregătim pentru de casă?benefice. Dar oare toate informaţiile sunt adevărate? Cât de important este să ne pregătim ciocolata de casă?
 9. 9. Cacaoa are în componenţa sa teobromina, cofeina şi salsolinol care acţionează direct asupra sistemului nervos. Cofeina elimină calciul, şi de aceea nu se recomandă copiilor. Ciocolata are în compoziţia sa şi grăsimi rele precum şi glucide rafinate, care, după cum bine ştim, sunt nocive.
 10. 10. Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua a devenitindispensabilă. Nu putem începe ziua fără cafea.Când avem un musafir, îlintrebăm dacă nu cumvadoreşte o ceaşcă de cafea. Discuţiile de afaceri au loc în jurul unei ceşti de cafea. Dar iată că există câtevalucruri pe care nu le ştim despre cafea, sau dacă le ştim nu le luăm în seamă.
 11. 11. Cafeaua are un puternic efectdiuretic, consumul în exces putândduce la deshidratare. Efectul va fiunul de oboseală, de lipsă de vlagăşi nicidecum de energie.Consumul de cafea înlocuieştede multe ori consumul de lactate.Lipsa de calciu din organism poateduce la afecţiuni grave şi lacreşterea riscului de osteoporoză lafemei.Cofeina te poate face să staitreaz toată noaptea; deaceea, specialiştii ne recomandă săconsumăm ultima ceaşcă de cafeacu 6 ore înainte de a ne culca.
 12. 12. Alimentaţia omului modern a suferit, de-a lungul timpului, mari Alimentaţia omului modern a suferit, de-amodificări, majoritatea însă nefiind lungul timpului, mari modificări, benefice majoritatea însă nefiind beneficeorganismului. Întrucâtalimentaţiaorganismului. modern a suferit, de-a lungul ne însoţeşte Alimentaţia omului Întrucât alimentaţia ne permanent în timpul modificări, majoritatea însă nefiind timpului, mari însoţeşte permanent în timpul existenţeiexistenţei noastre, organismului. Întrucât alimentaţia ne benefice este noastre, este necesar timpul existenţei o mai însoţeşte permanent în să acordăm necesar să acordăm o necesar să acordăm o mai mare noastre, este mare importanţă acesteia şi să ne facem mai mare importanţă importanţă acesteia şi să ne facem timp pentruacesteia timpne facemalimentaţie, deci, pentru noi! şi să pentrualimentaţie, deci, pentru noi! timp pentru alimentaţie, deci, pentru noi!

×