Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Kjøreregler for bruk av
      Internett i SB1
      De ti kjørereglene er ment som en generell veiledning for de...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Retningslinjer for bruk av nettet og sosiale medier i SpareBank 1

3,579 views

Published on

Denne plakaten har vært brukt som en del av en intern holdningskampanje i SpareBank 1 Gruppen. Målet er å bygge kunnskap og utvikle god etisk bevissthet, samt en kultur for gode holdninger og sunt nettvett hos ansatte og ledere.

Retningslinjer for bruk av nettet og sosiale medier i SpareBank 1

 1. 1. Kjøreregler for bruk av Internett i SB1 De ti kjørereglene er ment som en generell veiledning for den enkelte ansatte i SpareBank 1. Hensikten er at du som ansatt er bevisst, slik at du selv og SpareBank 1 ikke blir skadelidende av dine aktiviteter, men heller kommer styrket ut av at du engasjerer deg på nettet. 1. Når du er på Internett skal du følge de etiske reglene/retningslinjene for arbeidsstedet ditt, og følge de regler som gjelder for din stilling. 2. Husk at all kundeinformasjon er taushetsbelagt. Som ansatt i SpareBank 1 skal du ikke legge ut noe informasjon om kunder eller kundeforhold på Internett. 3. Vit at du ikke skal legge ut eller laste ned informasjon som kan oppleves krenkende og/eller som er i strid med SpareBank 1s interesser. 4. Tenk nøye igjennom hvilken informasjon om jobben du eventuelt velger å ”snakke” om på Internett eller i nettsamfunn. Intern informasjon, fremstilt muntlig eller publisert i en av våre interne kanaler, og som åpenbart er beregnet for egne ansatte, hører ikke hjemme på Internett. 5. Tenk gjennom at det er enkelt å opprette falsk identitet på nettet. I mange tilfeller er det nok å opp- rette en e-postadresse for å lage en identitet. Det betyr at kriminelle på Internett kan utgi seg for å være andre enn den de er. 6. Tenk nøye igjennom hvilke personopplysninger du legger ut om deg selv, kolleger og andre. Som ansatt i finansverden er du mer utsatt enn andre for at svindlere kan forsøke å fralure deg infor- masjon, som de senere vil misbruke. Også konkurrenter kan bruke eller misbruke slik informasjon. 7. Bruk aktivt innstillingene som beskytter personvernet ditt på de nettstedene og de tjenestene du bruker på nett. 8. Respekter opphavsrett og andres åndsverk. Du kan ikke publisere andres materiale uten tillatelse. Det er tillatt å sitere korte utdrag av en tekst eller artikkel, men du må da sørge for at kilden kommer tydelig fram. 9. Blogger du, eller deltar du i nettprat (chatting) og i andre former for Internettbaserte diskusjoner, er det å anse som personlige ytringer og ikke offisiell informasjon/ kommunikasjon fra SpareBank 1. Presiser dette hvis du deltar om temaer eller fagområder som har noe med jobben å gjøre. Hei Diskuter sak og ikke person. Spør meg om nettvett 10. Husk at du som ansatt kan være spesielt utsatt for svindel og ondsinnet kode. Du bør ha en sunn på SPiN ! skepsis til å installere applikasjoner (programmer) og til å klikke på lenker som du mottar på e-post og i sosiale nettsamfunn. Lykke til med en aktiv hverdag - også på Internett. SpareBank 1 er stolt over å ha bevisste og engasjerte ansatte. ttvett Nettvett Nettvett e Nettve tt Nettvett vett Nettvett - dagen blir ikke den samme uten - dagen blir ikke den samme uten Nettvett-kjoreregler_PlakatA4.indd 1 19.12.2008 15:12:43

×