Configuracio ordinador mobil

138 views

Published on

Configuració per la connexió d'Internet mitjançant Thetering entre ordinador i mòbil.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
138
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Configuracio ordinador mobil

 1. 1. Configuració de la connexió dunordinador amb un telèfon mòbilPer Alberto Perales RomeroÚltima actualització 01/06/2013
 2. 2. IntroduccióComencem definint el terme Tethering, unió o enllaç. Fa referencia a la posibilitatdutilitzar un dispositiu mòbil com a pasarel.la o router a la connexió cap a la xarxa 3G.Quan connectem un smartphone al portatil i activem la funció de thetering, el sistemadetectara un adaptador de xarxa que li permetrá accedir a la xarxa mòbil del dispositiu.La connexió entre els dispositius es pot fer amb cable o sense (Wifi o bluetooth). Elprimer cas és el més utilitzat, el propi cable recarrega la bateria del mòbil i minimitza el consumde la bateria en la transferencia de dades.La connexió inal.lambrica per WiFi o bluetooth, consumeix més rápidament el consumde la bateria del mòbil i tarda molt més en fer la vinculació.
 3. 3. Dispositius a connectarEn aquest cas, utilitzarem un ordinador de sobretaula i un smartphone amb tecnología3G.● Ordinador de sobretaula:– Tipús dequip: ACPI X64-baed PC– Sistema operatiu: Microsoft Windows 7 Ultimate– Tipús de CPU: DualCore IntelCore i5-650– Targeta de xarxa: Surf Wireless Micro USB Adapter● Smartphone HTC Wildfire:– Procesador Qualcomm MSM7225 528 GHz– RAM: 384 MB / ROM: 215 MB– Sistema operatiu: Android OS 2.1– Connexions 3G, WiFi, GPS i Bluetooth 2.1 amb A2D– Puerto miniUSB 2.0
 4. 4. Diferents tipús de mòbils quepermeten aquesta connexióEn principi, la majoría de telèfons mòbils dultima generació que incorporen 3G(sistema UMTS “sistema universal de telecomunicacions mòbils), permeten fer aquestaconnexió.El que pasa, és que el tethering presenta varies possibilitats de connexió, no nomèsamb un portatil, sino també es pot connectar amb un tablet (que no disposi de connexió aInternet per exemple), un altre mòbil o fins a un ordinador personal de sobretaula.Tots aquests recursos fan que la tarifa contratada de dades per mòbil siguin menysinteresant per les companyies que les subministren. Ja que es poden perdre nous contractes,no els interesa que mitjançant un dispositiu es pugui connectar a Internet un altre. Els interesaque cada dispositiu porti el seu propi contracte.Per aquesta raó, algunes companyies telèfoniques tenen aquesta funció bloquejada inomès permeten la connexió propia, anul.lant leina de tethering. És així en algunescompanyies dEstats Units i en Espanya podem veure limitacions també en alguna comVodafone.
 5. 5. Diferents tipús de mòbils quepermeten aquesta connexió● Windows Phone 7, problemàticHi han dispositius mòbils que presenten molts inonvenients a lhora de fertethering, és el cas del Windows Phone, des de les primeres versions ha existitlabsència de suport real de fer tethering. De fet aquesta característica si que hi és en elterminal, però es presenta desactivada de cara al client.Per ara, lúnica solució es recurrir a certs procèssos de hacking, que nomèsfuncionen amb determinats dispositius. Dos exemples que permeten activar la funció enel Samsung Omnia 7 i el LG Optimus 7 (http://bit.ly/gqjd7m), o en els models de HTC ambaquest sistema operatiu (http://bit.ly/i91iKg).
 6. 6. Configuració pc - mòbil1) Configuració del terminalSi tractem amb un terminal nou o sense configurar, segurament tindrem que configurarles dades corresponents a la connexió dInternet mòbil a “Ajustes → Conexiones inalámbricas yredes → Redes móviles → APN” a on configurarem i donarem dalta el punt daccès del nostreoperador. Aquestes dades les proporciona el serve datenció al client o buscant en Google.Després acudirem a “Ajustes → Conectar a PC (o Tipo de conexión USB según laversión de Android)” i marcarem lopció “Preguntadme por el tipo de conexión”. Daquestamanera, quan connectem el mòbil al pc ens consultara que tipús de funció volem per lUSB.
 7. 7. Configuració pc - mòbil2) Instal.lació del softwareAra tindrem que instal.lar el software del dispositiu en el nostre ordinador de sobretaulaperque carregui el controlador per el dispositiu USB que es creará al connectar el nostreAndroid. En el cas del HTC WildFire instal.lem HTC Sync, que inclou el terminal e incorpora elcontrolador.En cas que tinguessim problemes en la cerca daquest software, podem optar per unsoftware generic de Google http://bit.ly/xvSSl.
 8. 8. Configuració pc – mòbil3) Ja podem començar a navegarUna vegada completat els passos anteriors, simplement connectarem el cable USB alpc i al smartphone amb Android. En la pantalla del telèfon es presentaren les tasques quehaurem de realitzar a travès del port USB, a on seleccionarem lopció “Conexión compartida”.Després daquesta elecció, en uns segons apareixerà un nou dispositiu de xarxa en elnostre sistema operatiu que ens oferira lencaminament directe cap a la connexió dInternetmòbil de terminal. Des daquest moment podrem navegar, baixar el nostre correu electrónic irealitzar qualsevol tasca que no bloquegi la xarxa del nostre operador.
 9. 9. Protocols utilitzats: UMTSEls sistemes UMTS (o UTMS) o sistemes de tercera generació (3G o W-CDMA) hananat desplaçant gradualment els sistemes GSM actuals a causa dels grans avantatges per alsusuaris quan tinguin a disposició seva un sistema dinterconnexió global de totes les xarxes.UMTS equival a la tercera generació de comunicacions mòbils. Una generació més fiable iflexible que les dues anteriors.UMTS és una tecnologia apropiada per a una gran varietat dusuaris i tipus de serveis, ino únicament per a usuaris avançats. UMTS ofereix facilitat dús i costos baixos, serveismoderns i millorats, accés ràpid, transmissió de paquets de dades i velocitat de transferènciade dades a demanda, entorns de serveis amigables i consistents.Les característiques més excel·lents dUMTS són: itinerància sense fissures, accésglobal ràpid, multimèdia, separació de serveis i plataformes, un terminal pot estar connectat adiversos nodes a la vegada, velocitat de transmissió fins a 2 Mbps, capacitat per a determinarla posició, mecanismes de seguretat, qualitat de servei (serveis de valor afegit o qualitat) moltdesenvolupada, VHE (interfície per a qualsevol xarxa).
 10. 10. Referències Tipús de mòbils per fer aquesta connexióhttp://www.hijosdigitales.es/2011/12/tethering-convierte-tu-smartphone-en-un-router-wifi/ Configuració pc – mòbilhttp://www.diginota.com/como-navegar-en-internet-usando-tu-smartphone Protocòl utilitzathttp://es.wikipedia.org/wiki/Universal_Mobile_Telecommunications_System Enllaços dinteres:Informació del tethering i les seves caracteristiques. Optimitzant el màxim el nostre dispositiumòbil per utilitzar aquest recurs. Multiples temes amb diferents enllaços.http://www.elandroidelibre.com/tag/tethering Adreça web en Slideshare:http://www.slideshare.net/Spaikysu/configuracio-ordinador-mobil

×