Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Rússia, 3 diferentes cidades

745 views

Published on

Rússia, 3 diferentes cidades

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Rússia, 3 diferentes cidades

 1. 1. PRODUCCIONS-JOSEP-2011 Rússia Moscou Petersburg Petrodvorec
 2. 2.  Moscou               Capital de Rússia. Població: 10.126.424 h (2002         És travessada pel riu Moskva, a una altitud mitjana de 120 m. Moltes particularitats del relleu són conseqüència  dels canvis introduïts per lactivitat de la població al llarg dels segles.  El clima és moderadament continental, amb  una  temperatura  mitjana  de  -10°C  (gener)  i  de  18°C  (juliol).  La  diferència  entre  la  temperatura  del  centre  de  la  ciutat  (més  elevada)  i  la  de  la  perifèria  pot  arribar,  a  lhivern,  a  12-10°C.  Al  Moskva  conflueixen  el  Jauza,  que  travessa la ciutat pel NE i desemboca al Moskva en el punt més antic de la ciutat, que li donà origen, i el Setun, per  lextrem oest de la ciutat. La població és composta, en un 89%, de russos, mentre que la resta pertany a les diverses  nacionalitats de la CEI. Moscou posseeix una gran concentració industrial. La part corresponent a les construccions  mecàniques  sobrepassa  el  50%,  amb  predomini  de  les  branques  més  complexes  i  qualificades  (torns,  aparells  de  precisió, maquinària complexa, automòbils, etc). Tot i la preeminència de la indústria pesant, Moscou conserva el  seu paper de gran productora en la indústria lleugera i alimentària. La indústria química produeix tints, vernissos,  medicaments, etc. La indústria pesant és distribuïda a les zones sud i est, prop del ferrocarril de circumval·lació, per  on arriben les principals primeres matèries i el combustible.                   De  Moscou  arrenquen  nombroses  línies  de  ferrocarril,  que  la  uneixen  amb  tots  els  estats  de  la  CEI;  té  també  comunicació directa, per tren, amb molts altres països. Amb la construcció (1937) del canal Moskva augmentà la  importància de la capital com a port fluvial. La construcció del canal Volga-Bàltica facilita la sortida de Moscou a les  mars  Blanca  i  Bàltica,  i  la  del  canal  Volga-Don,  a  les  mars  Càspia  i  Negra.  És  important  també  el  transport  per  carretera entre Moscou i moltes repúbliques i ciutats de la CEI. Lautopista de circumval·lació, de 109 km, marca els  límits de la ciutat. Moscou disposa de quatre aeroports. En el transport urbà cal destacar el metro, cèlebre per la  seva tècnica i per les seves estacions. Seu del govern central de Rússia, és també el principal centre cultural, amb  lAcadèmia  de  Ciències  de  Rússia,  les  acadèmies  de  medicina,  de  pedagogia,  dagricultura,  dart  i  darquitectura,  amb un gran nombre dinstituts dinvestigació i de centres densenyament superior i, sobretot, amb la universitat,  que  porta  el  nom  del  científic  Lomonosov.  Hi  ha  també  nombroses  biblioteques,  entre  les  quals  es  destaca  la  Biblioteca Estatal de Rússia, la més gran del món, que aplega fons antigament esparsos en altres biblioteques. 
 3. 3. Datxa. Casa de camp russa, generalment als voltants duna ciutat.
 4. 4. Datxa.
 5. 5. Datxa
 6. 6. Datxa
 7. 7. Datxa
 8. 8. Sant Petersburg(Nom històric: Peterburg, Leningrad, Petrograd) Població: 4.437.000 h (est 1992)Situada en el delta del riu Neva, sobre 42 illes, és el principal port de Rússia, en el golf de Finlàndia.Fundada el 1703, inicià tot seguit una ràpida expansió demogràfica, gràcies, sobretot, al període en quèfou capital de Rússia (1712-1918), cosa que la convertí en un destacat centre polític, comercial,industrial, cultural i científic, actualment el segon en importància de Rússia. La branca principal de la indústria és la de la maquinària, de la qual sobresurt la de la construcció naval,lenergètica i la instrumental. Té nombrosos centres densenyament superior, i universitat, fundada el1918. En el transport de mercaderies, ocupa el primer lloc el ferrocarril, seguit del transport fluvial imarítim. Lentrada de mercaderies, en pes, és tres vegades superior a la sortida. De Sant Petersburgsurten dotze línies de ferrocarril. El 1955 hi fou construït el metropolità. Fundada per Pere I després dela victòria contra els suecs (1703), fou ben aviat centre de comunicació entre lOrient i lOccident i esconvertí en una gran vila industrial i comercial. Centre cultural i artístic, on es formaren els escriptorsrussos més importants, Peterburg es convertí, al s. XIX, en el centre del moviment revolucionaridemocràtic i shi multiplicaren les societats secretes. Allí siniciaren els aixecaments del 1905 i del 1917.Capital de Rússia del 1712 al 1918, li fou russificat el nom original en Petrograd (1914), i en 1924-91 rebéel nom de Leningrad, en honor del dirigent de la revolució russa. El 1991 recuperà el nom original.Durant la Segona Guerra Mundial fou decretat el seu blocatge, fet que produí la destrucció de la ciutat ila mort de la majoria dels seus habitants. Després de la guerra es reféu, i mantingué el rang de segonaciutat de lURSS i, des del 1991, de Rússia. És seu metropolitana ortodoxa, dependent del patriarcat deMoscou. Té nombrosos edificis importants: la fortalesa Petropavlovskaja (inici del s. XVIII) i les catedralsde Sant Isaac i de Kazan (ara museu), ambdues de la primera meitat del s. XIX. El famós Palau dHivern(1754-62) fou construït segons plànols de larquitecte italià Bartolomeo Rastrelli, del qual són també elspalaus Stroganov i Aničkov i la residència destiu dels tsars, prop de la ciutat (Petrodvorec). La ciutat té,també, un dels museus més importants del món, LErmitage.
 9. 9. Petrodvorec (Nom històric: Peterhof) Població: 77.000 h (1987)Ciutat de Rússia, suburbana de Sant Petersburg.Situada a la costa S del golf de Finlàndia, rebé el nom dePere el Gran, el seu fundador. Residència destiu delstsars fins al s XIX, és famosa pels seus palaus, entre elsquals sobresurten el Gran Palau, iniciat per A.Leblond el1715, magnífic exemple de decoració rococó, ampliat perB.Rastrelli (1747) segons el patró de Versalles; el PalauAnglès, neoclàssic, i els nombrosos palauets (Montplaisir,1714).
 10. 10. FILes fotografies són de fotògrafs no professionals russos.Música: Tema de Lara-M.Jarre-James Last20/02/13

×