Humankind - Gustne overlæg og ædle formål: CSR og socialøkonomi

1,000 views

Published on

Præsentation af Claes Amundsen kommunikations- og fundraisingchef i Mellemfolkeligt Samvirke og ejer af kommunikationsbureauet Humankind holdt til Socialøkonomisk Netværksarrangement om 'CSR møder Socialøkonomi' den 9. november 2011.

Claes Amundsen fortæller om, hvor CSR-trenden bevæger sig hen lige nu og giver eksempler på samarbejder mellem kommercielle og socialøkonomiske virksomheder. Hvornår er CSR-samarbejder troværdige og hvornår er de det ikke? Præsentationen fokuserer på CSR-kommunikation og vigtigheden af et strategisk fit i CSR-samarbejder.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,000
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Humankind - Gustne overlæg og ædle formål: CSR og socialøkonomi

 1. 1. Gustne overlæg og ædle formål - Virksomheders CSR og socialøkonomi Claes Amundsen claes@humankind.dk tlf: 40 89 25 25
 2. 2. Cv-  Journalist 1991-  Kommunikationschef i Dansk Røde Kors-  Kommunikationschef på Københavns Universitet-  Kommunikationsrådgiver hos JØP, Ove & Myrthu-  Rådgiver & kommunikatør hos Humankind-  Kommunikationschef hos Mellemfolkeligt Samvirke
 3. 3. - Fremmer bæredygtighed og ansvarlighedgennem strategisk og taktisk kommunikation
 4. 4. EU’s nye CSR-definition”Virksomheders ansvar for deres påvirkninger af samfundet”•  Aspekter, der skal integreres i forretningen og relationerne: –  Sociale –  Miljømæssige –  Etiske –  Menneskerettigheder –  Forbrugerhensyn Do g ood!•  Skal skabe ”shared value”•  Skal minimere egne skadevirkninger no h arm! Do
 5. 5. Alle har brug for et Formål!
 6. 6. Værdien af et formål Det vil give øget profit – men kun, hvis indsatsen sker for Formålets egen skyld. Det vil give øget engagement, styrke brandet, være en hjælp til at formulere strategien – men det må aldrig blive reduceret til et redskab.
 7. 7. Typer af formål•  Opdagelse – driften efter at skabe noget nyt.•  Dygtighed – ambitionen om at være førende på sit felt.•  Altruisme – ønsket om at gøre en positiv forskel og hjælpe andre.•  Heroisme – trangen til at vinde og sætte spor.
 8. 8. Telenor i Bangladesh:Vil slå bro over den digitale kløft•  Mindske fattigdom•  Sikre uddannelse•  Skabe indtægter•  Øge kapacitet og kompetencer•  Skabe jobs 8
 9. 9. Forretning og social udvikling”The village phone” Kommunikations- Mobil centre lægehjælp 9
 10. 10. Tror vi på det?
 11. 11. Socialøkonomi er CSR- Virksomheder kan låne omdømme & troværdighed
 12. 12. •  Baisikeli•  Danner•  Center for Socialøkonomi•  Virksomheder mod kræft
 13. 13. Konceptet er god mad til overkommelige priser,så alle kan være med. De forklarer, at dettebl.a. kan lade sig gøre ved at bruge billige,lokale råvarer fra den socialøkonomiskevirksomhed Grantoftegaards økologiskelandbrug i Ballerup.
 14. 14. Socialøkonomi er CSR- Og virksomhedens mulighed for at implementere strategien ”BRFkredits fundament er at drive en profitabel og professionel virksomhed, og den strategi bygger også på at tage samfundsansvaret alvorligt.”
 15. 15. Et landskab med snubletråde
 16. 16. Skabt for hinanden…
 17. 17. Køber I den her? ”Med en fedtenergiprocent under 30 og 310 kcal i sandwichen og med gulerødder og vand eller juice som tilbehør er det et mere ernæringsrigtigt måltid. Jeg håber, at Chicken Olympic-menuen kan bidrage til, at mange danskere kan få øjnene op for, at ernæringsrigtig fastfood og en sund livsstil kan kombineres,” siger Team Danmarks diætist, Anna Ottsen, der står bag menuen.
 18. 18. Bente Klarlund: Nej!“Fordi McDonald’s er eksponent for en fødevarekæde, der ermassivt usund på alle måder,” siger hun og tilføjer:“Når stjerner render rundt og reklamerer for McDonald’s, kommerman til at linke noget, der er sundt, med noget, der er meget,meget usundt. Jeg tror simpelthen ikke på, at en lille organisationsom Team Danmark kan påvirke McDonald’s til at lave sundefødevarer.”Team Danmarks direktør, Michael Andersen, forsvarer aftalenmed, at den statsstøttede institution kan være med til at sætteernæringsrigtig kost på dagsordenen hos McDonald’s.
 19. 19. Skaden er sket!
 20. 20. Pas på jeres omdømme ”We work with our suppliers to support sustainability in tobacco growing, improve the standards in the work environment, safety for the workers and the treatment of the surrounding environment.”
 21. 21. Husk: Konflikterne findes
 22. 22. Nøgleord: Relevans!
 23. 23. Hvad er relevansen?
 24. 24. Hvad er relevansen?
 25. 25. Det strategiske fit
 26. 26. Tænk: Værdikæde
 27. 27. Tænk: Værdikæde
 28. 28. “Ved at have bistaderne på taget kan vi bidragemed at skabe en mere blomstrende by, og såglæder vi os til at servere vores helt egen honningfor vores gæster, som besøger vores nye hotelBella Sky Comwell.” - CEO Arne Bang Mikkelsen, Bella Center
 29. 29. Danske Spil mod Ludomani I samarbejde med Center for Ludomani og Frederiksberg Centeret har Danske Spil udarbejdet rådgivende brochurer, som er placeret de steder, hvor Dansk Automatspil har opsat spilleautomater (Pitstop og Pitten).
 30. 30. Shared value
 31. 31. ”Telenor forærer NordVirk sine brugte computereog sparer dermed tid på selv at skulle sletteharddiske eller få dem kasseret på korrekt vis.Samtidigt er det selvfølgelig godt forvirksomhedens omdømme og samvittighed atvære med til at gøre en forskel for andre.”
 32. 32. Fælles dagsorden
 33. 33. Hvor passer I ind?”Virksomheders ansvar for deres påvirkninger af samfundet”•  Aspekter, der skal integreres i forretningen og relationerne: –  Sociale –  Miljømæssige –  Etiske –  Menneskerettigheder –  Forbrugerhensyn
 34. 34. Find det strategiske fit: - hvad? - hvorfor? - udfordringer?
 35. 35. Spørgsmål / diskussion

×