Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bacc Crackwoodspines; update 26 - week 13

167 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bacc Crackwoodspines; update 26 - week 13

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Week 13 Update 26
 2. 2. Het begin van een nieuwe week, week dertien welteverstaan! We zijn aanbeland bij de familie Wiersema.
 3. 3. Joost doet de planten als zijn vrouw naar het werk is. ‘s Ochtends op gang komen tussen het gefluit van de vogeltjes. Lekker nadenken over de relevante en irrelevante zaken van het leven, zo op zijn ouwe dag. Het is best fijn.
 4. 4. Hij heeft veel om over na te denken. De laatste tijd houdt het weerzien van zijn kinderen hem vooral bezig. Sira en hij hebben al jaren geen contact met ze gehad. Maar nu? Nu staan ze ineens voor zijn deur.
 5. 5. Isabelle vindt het vreemd om weer in het huis van haar ouders te zijn. Ze ziet hoe vreselijk alles veranderd is, hoe oud haar ouders zijn geworden.
 6. 6. Sira vindt het ook maar een vreemd idee. Het is de vraag of ze er goed aan hebben gedaan hen op te zoeken. Toch is ze er wel blij mee. Wie weet gaat dit wel één van de laatste keren zijn.
 7. 7. Joost daarentegen is blij verrast met het bezoek van de tweeling. Zijn baas merkt het en vindt dat hij wel klaar is voor promotie.
 8. 8. Hoe oud hij ook moge zijn, Joost traint flink door om zijn levenswens te maken. Hij moet en zal goed uit de verf komen op het werk! Sira belt ondertussen met Isabelle. Ze kan het toch niet laten. Daar waar zij ooit ambitieus was, wilt ze nu nog maar één ding: weten dat het goed zit tussen haar en haar kinderen voor ze sterft.
 9. 9. De volgende ochtend jaagt Mager Hein Joost de schrik om het hart. Giel wordt meegenomen. Alle huisdieren dood...
 10. 10. Sira heeft besloten haar laatste dagen te slijten aan verven en potten- bakken. De fut om elke ochtend om zes uur op te staan, zeven uur aan het werk te gaan en tegen zessen pas thuis te komen heeft ze niet meer.
 11. 11. Godzijdank, familie Denham! Zoals jullie wellicht onthouden hebben; Miles en zijn vrouw Larissa. Hun dochter Eevee die getrouwd is met Arno. Hun tweeling Iwan en Kars en last but not least: kat Streepje.
 12. 12. Ik houd er echt van om deze Simmetjes bij elkaar te zien zitten. Al doen ze allemaal wat anders, het geeft me altijd een gezellig en sfeervol gevoel. Kijk ze nou blij zitten zijn!
 13. 13. De tweeling wordt meestal tegelijkertijd wakker. Aanschouw hier één van de zeldzame momenten dat Kars wakker wordt zónder meteen opa, oma, papa of mama voor zijn neus te zien staan.
 14. 14. Maar geen zorgen, want daar is Arno al! Wat lijkt Kars toch op zijn vader.
 15. 15. Miles vindt het fijn om nog steeds eten te koken voor drie personen. Zelfs als zijn dochter Eevee aan het werk is. Al is het een druk huishouden; gezamenlijk eten vindt hij erg belangrijk.
 16. 16. Het ziet ernaar uit dat het nog drukker gaat worden. Er is een derde kindje op komst, jongens. Eevee is weer zwanger!
 17. 17. Het hele gezin is er hoteldebotel van. Het besef is er nog maar half. Er zijn momenten waarop Eevee en Arno er ineens weer aan denken. En dan moeten ze gewoon even knuffelen of in elkaars hand knijpen.
 18. 18. De tijd lijkt wel te vliegen. Voor ze het weten, is het tijd voor Iwan en Kars om op te groeien. Aan oma Larissa de eer om met Iwan de kaarsjes op zijn taart uit te blazen.
 19. 19. Uiteraard mag Miles dat dan doen met Kars.
 20. 20. De jongens vinden het heerlijk om de wereld nu vanuit een hoger perspectief te zien.
 21. 21. Met hun nieuwe kleren aan zijn ze nog blijer dan voorheen.
 22. 22. Nu ze groter zijn, wordt het tijd voor een eigen kamer. Zeker aangezien de wieg blijft staan. Dus krijgt het huis een eerste verdieping met een overloop en twee slaapkamers. De ene blijft nog even leeg, de andere delen de jongens.
 23. 23. Dit gezinnetje begint ook heerlijk druk te worden. Ik denk dat dit het leukste gezin is dat ik tot nu toe heb gehad in de BaCC waarbij de opa en oma nog thuis wonen. Oké, op het gezin van Teije en Leonie na, natuurlijk. En Teijes moeder Nia, toen die nog leefde. Met Michel. Al telt dat misschien niet. Want hij is niet de vader van al Nia’s kinderen. Net zoals dat Nia niet de moeder is van al Michels kinderen. Hmm… oké, ik dwaal af. In elk geval. Dit gezin vind ik fijn! Laten we het daarop houden.
 24. 24. Tweede schop van het kindje. Wat een dikke buik! Ze zou toch niet weer…
 25. 25. Opa Miles leert Streepje om te rollen en de jongens werken aan hun punt- en voor techniek. Ze worden er helemaal gelukkig van.
 26. 26. Tot het tijdperk aanbreekt waarop de jongens de blokjes van alle kanten kennen. Iwan heeft zin in iets nieuws en pakt een boek over fysiologie uit de kast. Hij heeft geen idee wat het woord betekent, maar daar komt hij gauw genoeg achter.
 27. 27. De volwassenen schilderen lekker voort in huize Denham. Behalve Eevee. Zij doet een lekker tukje.
 28. 28. Zelfs overdag tegenwoordig. En dat is echt niets voor haar.
 29. 29. Arno wilt graag een achtste punt voor creativiteit vergaren. Dat Eevee van haar baas een super coole gitaar heeft gekregen, komt dus mooi uit. Alleen jammer dat hij niet in huis past. Dus staat hij maar buiten. Arno doet hard zijn best. En wel op zulke tijdstippen die extra sociaal zijn voor de buren.
 30. 30. De kleine is nog niet geboren en lijkt nu al op zijn vader. Hij wilt ook van zich laten horen. Op een manier die pijnlijk is voor Eevee, maar het moest een keer!
 31. 31. En daar is hij dan, de kleine Olivier!
 32. 32. Iwan mag dan wel de minst aardige zijn van de tweeling, maar hij komt wél zijn bed uit om de kennis te maken met Olivier.
 33. 33. Miles neemt met tranen in zijn ogen zijn derde kleinkind in zijn armen. Dat hij dat nog mee mag maken op zijn oude dag!
 34. 34. Op de één of andere manier is Kars helemaal niet blij met de komst van de kleine Olivier. Hoe en waarom, geen idee.
 35. 35. Arno zorgt ervoor dat de tuin er tiptop uitziet.
 36. 36. Op een dag ziet Iwan Coco langslopen. Hij stoot zijn broer aan voor hij naar buiten rent. Maar Kars speelt liever alleen met zijn blokken, net zoals dat Miles tegenwoordig veel tijd alleen doorbrengt door te schilderen. Coco is direct verknocht aan Streepje. Mochten zij maar een kat… Maar ja, het huis is al zo vol bij hen!
 37. 37. Iwan krijgt het voor elkaar om Coco’s aandacht ergens anders naar te verplaatsen. Ze kunnen allebei schaken, dus neemt hij haar mee naar buiten. Maar hoe vaak Coco ook heeft geschaakt, ze is niet opgewassen tegen de manier de vals spelende Iwan. Wat wil je ook? Het gaat al drie generaties zo. (Eerst Casper, toen Miles en nu Iwan.)
 38. 38. En dan is het moment daar dat Magere Hein het gelukszalige moment komt verpesten.
 39. 39. Hij neemt Larissa mee. Als het tijd is, is het tijd. Niks aan te doen. Toch vind ik het oprecht jammer.
 40. 40. Het huishouden is zo van slag af dat niemand er nog aan denkt om Coco naar huis te sturen. Zelf vindt ze dat helemaal niet erg, natuurlijk. Die blijft gewoon spelen met Iwan. Ze moet en zal winnen. Als Isobel haar dochter komt halen, houdt Eevee haar gewoon aan de praat. Twee uur later zijn ze nog niet weg.
 41. 41. Vanaf die dag zijn de vrouwen bevriend. Isobel komt regelmatig langs. Eevee kan wel wat afleiding gebruiken nu haar moeder is overleden. Ze is allang blij dat ze iemand heeft om mee naar de kookzender te kijken. Al gaat het verder prima met haar, want ze heeft al twee keer promotie gemaakt op één dag!
 42. 42. Miles heeft het er moeilijk mee dat de liefde van zijn leven er niet meer is. Hij mist het om haar te zien schilderen, te zien knuffelen met de jongens en de manier waarop ze haar kookkunsten losliet tijdens het koken. Gelukkig is Olivier een jongetje wat veel aandacht nodig heeft. Als Miles bezig is met hem, wordt hij meteen een stuk vrolijker.
 43. 43. Kars doet zijn uiterste best om zijn opa op te vrolijken. Hij houdt de tuin netjes aan kant, net zoals zijn vader graag doet.
 44. 44. Dan is het zover: de eerste schooldag van de jongens.
 45. 45. De mannen zijn alleen thuis met Olivier. Miles vindt dat de tijd begint te dringen. Het wordt tijd om Arno alles te leren over het zakenleven, voor als hij er zelf niet meer is.
 46. 46. Kars neemt die middag Zahra mee uit school. De twee zijn vrijwel meteen bevriend. Hoe kan het ook anders? Het zal me verbazen als het ooit niet zal klikken tussen Zahra en wie dan ook.
 47. 47. Eevee brengt collega Bibi mee van haar werk. Langzamerhand verschijnt er weer een glimlach op haar gezicht. Miles is nog steeds enigszins stil, maar het gaat steeds beter met hem. Langzamerhand begint alles weer wat beter te gaan in huize Denham. Zelfs zonder Larissa.
 48. 48. En dat is maar goed ook, want de volgende verjaardag staat voor de deur. Olivier groeit op naar peuter vandaag.
 49. 49. Hij lijkt erg op beide ouders. En qua persoonlijkheid ook: 05/08/09/03/01. Ik begrijp dus ineens waarom het zo goed klikt tussen Olivier en Kars. Ze zijn allebei vrij onaardig.
 50. 50. Maar het is niet zomaar een verjaardag vandaag. De familie had zo’n grote wens om een puppy in huis te nemen, dat ik hem heb besloten te vervullen. Het brengt veel vreugde in de familie. Welkom, Kick!
 51. 51. Arno heeft de taak op zich genomen om Olivier te leren lopen.
 52. 52. En hoe klein en onaardig hij ook is, hij is meteen helemaal weg van de kleine pup. Net zo’n dierenvriend als Iwan en Kars.
 53. 53. Iwan vindt het af en toe best leuk om met zijn broertje te spelen.
 54. 54. Wanneer de jongens uit school komen, helpt hun opa ze om en om met hun huiswerk.
 55. 55. Als dat achter de rug is, neemt hij uitgebreid de tijd om Oliviers woorden- schat te vergroten. Hij heeft trouwens ook een make-over gehad qua kapsel.
 56. 56. Miles’ hulp werpt zijn vruchten af. Iwan is volstrekt euforisch als hij een tien op zijn rapport blijkt te hebben.
 57. 57. Eevee is trots op haar zoon, net als Arno. Of er een vriendje mag komen spelen die middag? Zeker wel, Oscar is van harte welkom!
 58. 58. Ondertussen gaat Miles haarfijn door met het doorgeven van zijn kennis. Elke dag nemen de mannen er even de tijd voor.
 59. 59. Eevee vindt het heerlijk om af en toe wat tijd alleen door te brengen met Olivier. Anders als met de tweeling, kan ze alleen de slaapkamer binnen- gaan.
 60. 60. De zomer komt eraan en opa Miles is vaak tot bedtijd aan toe met de jongens buiten. Dat Kars weer bezig is met de fruitbomen, komt Iwan perfect uit tijdens een potje schaak. Daardoor slaagt hij er zelfs in zijn grootvaders pionnen te verplaatsen zonder dat hij het merkt.
 61. 61. ‘s Avondslaat hebben Eevee en Arno zo hun eigen bezigheden.
 62. 62. En Streepje? Tsja, dat blijft gewoon een rare.
 63. 63. Olivier vindt het steeds leuker om bij zijn broers te zitten wanneer zij met hun huiswerk bezig zijn. Als het even kan, grijpt hij de voorbijlopende Kick bij zijn middel.
 64. 64. Zo nu en dan komt Remia langs, één van Arno’s besties.
 65. 65. Over besties gesproken: Kars en Coco kunnen er ook wat van. Sinds die ene dag dat Iwan met Coco heeft gespeeld, is Kars ook met haar bevriend.
 66. 66. Hij voelt zich extra cool met haar in de buurt.
 67. 67. Daarnaast is er nog Katherine Leeflang, een meisje uit de klas van de jongens. Kars sleept haar regelmatig mee naar huis. En eigenlijk kan Iwan ook goed overweg met haar.
 68. 68. Het lijkt me dan ook vrij overbodig om te zeggen dat Kars een populariteitssim gaat worden als tiener.
 69. 69. Te midden van het opgroeien van de jongens, voelt Eevee ineens een trap in haar maag. Ze is weer zwanger, het is niet geloven!
 70. 70. Kars gaat helemaal uit zijn dak. Iwan blaast extra hard de dertien kaarsjes uit op de taart. Hij kiest ervoor om een iets veiliger bestaan te leiden: hij is een kennissim.
 71. 71. Uiteraard is iedereen dubbel vrolijk. Tot Miles ziet dat de jongens elkaar in de armen vliegen en Eevee en Arno hetzelfde doen. Op dat moment is het gevoel van verdriet om Larissa extra sterk.
 72. 72. Maar het feest is nog niet voorbij! Want Olivier groeit vandaag ook op naar kind. En hoe…
 73. 73. Op de één of andere manier blijft Miles hem vasthouden terwijl hij opgroeit. Maar alles gaat voorbij. Dus laat Miles de ietwat verwarde Olivier los. Vlug zorgt hij ervoor dat zijn jongste kleinzoon een make-over krijgt.
 74. 74. Dan kan iedereen naar bed. Hoogste tijd! Olivier heeft de tweede slaap- kamer op de eerste verdieping gekregen.
 75. 75. De jongens hebben eveneens een nieuwe dosis kleren gekregen. Kars is ervan overtuigd dat hij een rockgod gaat worden en Iwan droomt ervan om een mediamagnaat te zijn. De wereld ligt aan hun voeten. Zeker met zo’n toffe installatie in de tuin. Maar voor het zover is, gaan ze vooral veel lol maken. Blijven maken, natuurlijk. Want Kars en Iwan zouden Kars en Iwan niet zijn zonder hun inside jokes na het opgroeien.
 76. 76. En tot zover voor nu, want ik ben door de foto’s heen weer! Volgende week dinsdag zijn we er weer met een reeks nieuwe verjaardagen. Zahra groeit op naar tiener, Dorian wordt kind, Siri peuter en daarnaast gebeuren er nog wat onverwachte dingen! Tot volgende week dus, wanneer we een kijkje gaan nemen bij familie Pummel (Adam, Zoey, Ethan, Grietje, Zahra, Siri en hun drie huisdieren)!

×