Bacc Crackwoodspines; update 19 - week 12

161 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
161
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bacc Crackwoodspines; update 19 - week 12

 1. 1. Bacc CrackwoodspinesWeek 12Update 19DE TEKST IS JUIST TOT EN MET DIA 7.
 2. 2. In huize Boeman is Katie druk in de weer. Ze heeft het weer inhaar bol: Ze wilt graag afvallen.
 3. 3. George zet zichzelf die avond voor de televisie. Hij wilt en móet ook meerkookpunten behalen. Flynn doet uit loyaliteit en verveling gezellig met zijnoude vader mee. Hij begint over zijn kleinkinderen. Over hoe groot Liam,Levi en Mina al zijn geworden en hoe verrast hij zal zijn over hoe Flynnskinderen er later uit zouden zien. Eh, tsja... Natuurlijk is Flynn daar zelfook benieuwd naar, maar hij heeft er echt nog geen trek om vader teworden!
 4. 4. Georges onderwerp is niet voor niets. Hij had gehoopt dat zijn zoon ookiets vrij zou geven over zijn liefdesleven. George heeft namelijk echt weldoor dat Flynn iemand flink ziet zitten. Diezelfde persoon dient zich devolgende middag aan.De telefoon gaat en het is Robyn. George vertelt dat hij er niet is, maarRobyn blijft aan de telefoon hangen. En ze praten wel een kwartier!
 5. 5. Flynn gooit het over een andere boeg, zo twee dagen voor hij volwassenwordt. Hij wilt eens kijken wat zijn moeder zo leuk vindt aan al datschilderen. Als kind zag hij de lol er niet van in, maar nu wilt hij toch ietsdoen met dat gevoel dat steeds sterker wordt. Dat een tijdje terug ineensde kop op stak…
 6. 6. Later in de week nodigt Flynn een hoop vrienden uit. Het is nog niet zijnechte verjaardagsfeest, maar wel een soort preparty. En natuurlijk komtRobyn ook. O, wat is Flynn er blij om dat ze vanavond niet hoeft te werken!Hij zegt maar niet dat hij juist daarom de preparty op deze dag heeft ge-pland.
 7. 7. In Arts wetenschap dat het om hem is, trekt George een scheve grijns. Hijziet het vanuit zijn ooghoeken. Hij vindt het wel leuk dat Flynn Robyn zoleuk vindt. Al van klein af aan mogen ze elkaar graag. Voor Art geldthetzelfde, wat voor George een opluchting is. Hij weet als geen ander hoehecht tweelingen kunnen zijn. Dat heeft hij wel gemerkt bij zijn eigenzoons, Christian en Sepp.
 8. 8. Gelukkig zit Sepp helemaal in het beeldscherm als hij eenmaal voor decomputer zit en krijgt hij niks mee van wat zijn halfbroertje doet.Want of Robyn nu als enige op bezoek is bij Flynn of dat het hele huis volis: Deze twee vinden elkaar altijd weer terug in de menigte. Ik ben wildechecken wat hun verleidelijkheden en afknappers zijn. In het relatiepaneelzag ik dat ze drie bolts hebben. Dat verklaart een hoop!
 9. 9. Katie is er helemaal lyrisch over dat haar zoon zo’n leuke meid aan de haakheeft geslagen. Robyn zou een perfect model kunnen zijn om te schilderen.Midden in een gesprek roept Katie enthousiast uit dat Robyn niet moetbewegen. Door haar handen neemt ze het beste perspectief waar enmaakt een foto van Robyn. Zo kan ze ooit nog eens een schilderij maken!
 10. 10. Flynn schaamt zich soms wel een beetje voor zijn artistieke moeder. Dit iséén van die momenten. Gelukkig is hij het algauw weer vergeten. Hij gaatnamelijk uit met één van zijn vrienden – Jeff. De laatste keer voor Flynn alstiener!
 11. 11. De volgende dag is het namelijk zover. Hij groeit op naar volwassene! Zijnhalfbroers, vriendin, schoonfamilie en vrienden zijn er allemaal om samenzijn verjaardag te vieren.
 12. 12. Als volwassene is het lengteverschil tussen hem en Robyn ineens heel ergduidelijk te zien. Maar binnenkort wordt dat ingehaald. Daar is hij zekervan!Faith vindt het ergens wel lastig om Robyn in Flynns armen te zien. Ze zouzelf weleens willen weten hoe dat voelde… Maar nee. Dit is waar Flynn ge-lukkig van wordt. En als hij het wilt, dan wilt zij het ook. Voor hem.
 13. 13. Christian kan er maar moeilijk aan wennen dat zijn halfbroertje alweer zooud is geworden. Hij wist dat Flynn en Robyn wat hadden, maar dat ze zoopenlijk zouden gaan staan vrijen… Daar weet Christian zich even geenhouding bij te geven.
 14. 14. Op het vroegste tijdstip vertrekt Flynn de volgende ochtend. Hij gaat opweg naar het huisje waar hij voorlopig alleen zal wonen. Hij heeft maaréén doel voor ogen: Wachten tot Robyn ook is opgegroeid en haar in huisnemen.
 15. 15. Tijd om stil te staan bij het vertrek van zijn jongste zoon heeft Georgeamper. Hij is namelijk gepromoveerd!
 16. 16. Katie grijpt dat mooie nieuws maar al te graag aan om een tweepersoonsfeestje te geven.
 17. 17. Dat het stel nu met zijn tweeën in huis woont, wil niet zeggen dat het stil isgeworden! George en Katie maken samen gewoon kabaal voor drie.
 18. 18. George heeft bedacht zijn gedachten eens op wat anders te gaan storten.Stoppen met werken wilt hij niet, al is hij oud genoeg. Het enige wat hijzou willen is een beetje meer gebruik maken van de techniek waar hijzoveel van af weet. Dat wil zeggen, in theorie. Niet de praktijk. En oh ja,om met een stuk of vijftig leuke dames te daten… Dat lijkt hem ook nietmis. Maar ach, zoiets zou hij Katie nooit aan doen en hij is ook de jongsteniet meer. Iedereen heeft dromen, nietwaar?
 19. 19. Eén van Katies broers – Ethan dus – heeft sinds een tijdje een dieren-winkel. Als verrassing heeft Katie geregeld dat ze een hond konden kopen,één van Ethans eerst verkochte honden. George moet even wennen aanhet idee. Maar zoals bij de meeste dingen die impulsief zijn besloten is hijalgauw om. Ze noemen de jongeman Grimas.
 20. 20. Aangezien Katie noch George vond dat het hoekje achter de keuken goedtot zijn recht kwam, hebben ze besloten het te verbouwen. Nu staat er eenboekenkast, is er wat spul neergezet voor Grimas en is het een stukgezelliger daar. Vinden zij tenminste. Of Grimas dat ook vindt, is weer eentweede ding.
 21. 21. Sinds ze Grimas hebben, komen er regelmatig zwerfdieren aanwaaien.Katie is er niet echt op bedacht geweest. George ook niet, maar het is nuook weer niet zo dat hij die beesten weg gaat jagen. Hij haalt ze gewoonaan en geeft ze stiekem snoepjes. Het is al sneu genoeg dat ze geen onder-dak hebben.
 22. 22. Met het in de praktijk toepassen van zijn geleerde theorie gaat het erggoed. George kan inmiddels al drie verschillende robots bouwen.
 23. 23. Katie heeft in het begin lacherig gedaan over de kunsten van George. Maarnu? Nu wilt ze toch maar wat graag gaan voor de tien punten techniek!
 24. 24. Aan het eind van de week moet Grimas maar eens in bad. Want hij stinkteen uur in de wind! George heeft even het idee dat hij weer een jong-volwassene is en dat hij Christian en Sepp in bad aan het doen is. Maar daneen grotere, op vier poten lopende versie daarvan. En nu hij het denkt…zijn rug voelt ook niet meer zo jong. De tijd vliegt!
 25. 25. Bij de buren – Allies, Dorian en zijn vrouw Christine – is er eenklein feestje aan de gang. Katie is toevallig ook op bezoek.
 26. 26. Dorian gaat lekker met het binnenhalen van de punten voor creativiteit.
 27. 27. En Christine lekker met het eten naar binnen werken. Ik zweer het je, dievrouw eet alsof ze een tienerjongen in de groei is!
 28. 28. In de tussentijd heeft Allies een date met Yllias Labbekak. Weer zo’ncombinatie waarvan ik denk: Twee vliegen in één klap!
 29. 29. Dit is dan weer minder in deze update. Alia werd opgehaald door MagereHein. Haar tijd is gekomen…
 30. 30. Christine leeft zich buiten aan in het pas aangelegde groentetuintje. Nu erdrie Sims op deze kavel wonen, moet er toch wat meer eten in huis komen.
 31. 31. Al helemaal omdat het niet lang meer duurt voor er een vierde gezinslid bijkomt. Christine is namelijk zwanger!
 32. 32. En dan het volgende tafereel: Allies’ vriend Ruben Schalmei komt langs. Hijheeft zomaar in het niets het idee om een blind date voor Allies te regelen.Of ze dat zou willen? Ach, joh, dat had nou niet gehoeven!
 33. 33. Ik vind deze Sjors een uiterst komische kerel.
 34. 34. Vooral omdat zijn achternaam “Van ‘t Haar” is. Nou, van het haar is ‘ie wel.Van de kapper minder, geloof ik!
 35. 35. De date wordt op een gegeven moment ruw onderbroken door degeschreeuw om de bevalling van Christine. En dan is daar Jaimy van derAcht!
 36. 36. Dorian is altijd voor een feestje geweest. Hij is nu dan wel vader, maar datwil nog niet zeggen dat hij niet meer van feestjes houdt. Geboorte van eenkindje? Tijd voor een feestje!
 37. 37. Allies vindt het niet erg om af en toe eens een oogje in het zeil te houdenbij de kleine. Ze is van mening dat ze prima alleen thuis kan zijn met dekleine, ook al heeft ze volstrekt geen ervaring met het verzorgen van eenbaby. Toen haar broer George bij haar introk, waren Christian en Sepp alpeuters.
 38. 38. Wat dat betreft heeft Dorian zijn opvattingen over “pedagogischverantwoord” niet van een vreemde. Hij vindt het zo leuk om te zien hoezijn vrouw hun kindje in bad doet, dat hij besluit meteen het avondetenklaar te maken. Dat het niet zo handig is om te koken met kokend water inde buurt van een baby, komt echter niet in hem op. Hij is veel te veel in dewolken om zijn prille vaderschap.
 39. 39. Echter is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn ook dingendie echt gebeuren moeten. Christine kan er echter niet echt mee zitten. Zeheeft die twee punten voor techniek echt nodig voor een promotie.
 40. 40. Allies en haar zoon Dorian werken ‘s ochtends vaak even snel het tuintjevrij van onkruid voor ze naar hun werk gaan.
 41. 41. Dorian heeft opslag gekregen, jippie! Nog even en hij heeft zijn levenswensbehaald.
 42. 42. En dan is het alweer tijd voor de kleine Jaimy om op te groeien!
 43. 43. Hij lijkt echt enorm op Dorian. Zijn persoonlijkheid is overigens04/10/09/04/01.
 44. 44. En Allies wilt het liefst dat Jaimy zo snel mogelijk leert lopen.
 45. 45. Het derde en laatste gezin van deze update alweer!
 46. 46. Begint wel meteen lekker: Nog een top van de carrière bereikt! Anne-Fay iszo in de zevende hemel dat ze zich zó kan inbeelden dat ze zich tussen dewolken bevindt. Dat het eigenlijk maar sneeuwvlokjes zijn, kan haar evenniks schelen. Ze heeft namelijk ook nog eens haar levenswens bereikt!
 47. 47. Anne-Fay en Christian hebben allebei de wens om deze gebeurtenis op eenbepaalde manier te vieren. Haar nieuwe levenswens – zes kinderen zientrouwen – is dan niet echt haalbaar meer, de manier waarop het zouhebben gekund als ze nog jonger was geweest wel!
 48. 48. Maar dan gaat het vooral weer om vaardigheden vergaren. Liam maakt zijnhuiswerk terwijl zijn moeder belt met hun nichtje, Jules. Christian probeerteen zevende punt voor schoonmaken te vergaren. Dan kan ook hijpromotie maken.
 49. 49. Die avond sluipt Liam het huis uit om op pad te gaan met zijn neef Pijke.
 50. 50. Liam wilt graag net als zijn moeder ooit wilde de oceanografie in. Echter iser meer dan je bezig houden met de (onder)-waterwereld. Op een wille-keurige avond zit de hele familie te genieten van een maaltijd die Liamheeft gekookt. Dat maaltijdje heeft hij niet zomaar klaargemaakt. Hij wiltzijn ouders namelijk een voorstel doen.
 51. 51. Om zijn kansen in de toekomst te vergroten, heeft Liam zijn moed bijeen-geschraapt en het schoolhoofd van een particuliere school uitgenodigd. Hijis erg blij dat zijn ouders hem willen steunen in zijn wens speciaalonderwijs te gaan volgen. Of hij zenuwachtig is? Wel een beetje.Kennelijk doet Liam het flink goed; bij de begroeting alleen al isschoolhoofd Bas onder de indruk!
 52. 52. De rest van het gezin heeft al gegeten, dus schoolhoofd Bas kan rustig al-leen een maaltijd nuttigen om rustig na te denken. Al heeft Liam zijn zusjeMina wel per ongeluk expres in de keuken aan het werk gezet. Hij hooptdat het een extra goede indruk maakt. En hij heeft gelijk! Zowel hij alsMina wordt toegelaten op de particuliere school.
 53. 53. Op een doordeweekse dag in de slaapkamer van Anne-Fay en Christian. Hijheeft vandaag vrij genomen en omdat Anne-Fay maar drie dagen per weekwerkt, hebben de twee het rijk voor zich alleen vandaag.
 54. 54. Voor Mina naar school moet, chat ze nog even met Jona. Dat is de dochtervan Kirby en Brian Nurks, twee Sims wie een eindje verderop in de straatwonen.
 55. 55. Anne-Fay en Christian genieten van hun gezamenlijke, vrije dag. Zo vaakkomt dat immers niet voor. Sterker nog: Dit is de laatste keer dat het voorzal komen terwijl Christian volwassene is. Hij viert vandaag zijn verjaardag.
 56. 56. Meer dan zijn tweelingbroer Sepp en een vriendinnetje van Liam hoefdeChristian niet op zijn verjaardag. Zin in de vrouw van zijn broer en dienszoon had hij niet.
 57. 57. Liam gaat dan ook algauw weer “back to daily basis” zodra zijn ouders eenblokje om zijn. Hij heeft het wel erg gezellig met Christine Rossi, een damemet wie hij twee bolts heeft.
 58. 58. Tot hij de schoolbus voor de deur hoort stoppen: Mina is thuis. Zij heefthaar neefje Levi meegenomen uit school. Ze vindt het zo leuk dat hij bijnadezelfde leeftijd heeft als haar. Zo lijken ze net een tweeling, net als haarvader en zijn vader.
 59. 59. Liam baalt flink van de onderbreking van de twee luidruchtige kinderen. Hijheeft Christine uitgenodigd om later op de week, als hij alleen thuis is,terug te laten komen. Hij heeft dezelfde maaltijd gekookt waarmee heelhet huishouden én het schoolhoofd heeft weten te imponeren. Hij hooptdat het dezelfde uitwerking heeft op haar, want hij vindt haar erg leuk. endat hij geen last heeft van zijn ouders, zusje of andere familieleden is mooimeegenomen.
 60. 60. Liam heeft gelijk gekregen: Zijn kookkunsten zijn niet voor de poes. Meerdan ooit tevoren pakt hij zijn hengel erbij. Zo heeft hij tenminste een ex-cuus om een hele tijd voor zich uit te kunnen staren en nergens aan tehoeven denken. Nou ja, nergens? Aan niets of niemand anders dan dieleuke meid van zijn nieuwe school. Laten we het zo stellen.
 61. 61. Er is nóg een verjaardag later die week. Nu is het Mina’s beurt om op tegroeien. Het regent tijdens haar tuinfeest, maar dat vind ze niet erg.
 62. 62. Want daar is haar hele familie weer! Ze vindt het best spannend om op tegroeien. Maar ze redt het wel, want ze is omringd door iedereen wie zemag en om zich heen wilt hebben.
 63. 63. Niet alleen familie, maar ook haar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes –Jona Nurks en haar tweelingbroer Leroy – en haar halfnichtje Zahra.
 64. 64. De wereld ziet er heel anders uit nu ze een stuk groter is! Maar toch ookweer niet. Want dat ze een familiesim wilde worden, wist ze eigenlijk al-lang.
 65. 65. Helaas eindigt het feestje minder leuk. Wat begon als een gezellig tuinfeestmet een waterig zonnetje en af en toe wat motregen, mondde uit in eenfeest dat letterlijk en figuurlijk in het water viel. Tot overmaat van rampbegon het ook nog te onweren. Otis, hun hond, vond het al niks. Toen deboom in de fik vloog, was hij niet de enige meer wie doodsangsten uit-stond.
 66. 66. Van de boom bleef niets meer over.
 67. 67. Mina was een paar dagen van de kaart. Het durfde even voor ze met haar slevenswens naar buiten wilde treden. Elke keer als ze Otis in de ogen keek,werden haar twijfels weggeveegd. Ze ging naar haar moeder en verteldehet. Ze wilt namelijk écht 20 puppy’s en kittens opvoeden. Ze weet dat heteen hele klus gaat worden om het evenwichtig te laten verlopen. Ze hooptdat Otis geen aandacht te kort gaat komen van haar. Gelukkig zijn haarfamilieleden er ook nog.
 68. 68. Bovendien is Mina niet de enige wie het leuk vindt om er een klein beestjebij te hebben. Maxx vindt ze zelf erg schattig, maar ze heeft van Otis ookaltijd al geweten dat hij zich ergens eenzaam voelde. Ze merkte hetgewoon als ze naar het park ging met hem. Dus dat Maxx hier op zijn plekwas, was wel erg zachtjes uitgedrukt. Zoals ze er nu tegenaan keek, was zeer helemaal klaar voor om Maxx veilig te laten opgroeien. En dan nog de19 die er na hem kwamen!
 69. 69. Woaa, dat was de update alweer! Tot volgende week! Dan zijn we bij hetandere gezin Pummel: Anne-Fay´s tweelingbroer Teije, zijn vrouw Leonie,hun twee tweelingen én twee eenlingen. Of ik eraan toe kom om ook nogbij Kirby, Brian, Jona, Leroy en Oscar te spelen, weet ik nog niet. Hethuishouden van Teije en Leonie is immers erg groot, dus we gaan het zien!In elk geval tot de volgende update en bedankt voor het lezen!

×