SlideShare a Scribd company logo
1 of 15
Download to read offline
UNIVERSITETI I PRISHTINËS
STUDENTËT:
Shkumbin Muzlijaj
Ardi Alushaj
Ardit Xhaferi
Tema: “Hardanger Bridge”
“Kullat” qe ndodhen në të dy anët e urës- arrijnë mbi 200 metra
lartësi mbidetare...,
gjerësia e urës është 20 metra.
Në të dy anët përfundon me tunel...
Për tu punuar ura u përdorën materiale kombinim ku 15.000 ton
pjesë çeliku janë importuar nga vende të tjera të botës....
Vetëm dy (kabllot) që e mbajnë pezull urën peshojnë 6400 ton..
Secila kabllo ka një diametër prej 60 cm, dhe përmbanë 10,000 fije
teli të mbështjellur..
Korsitë në urë përbëjnë: 23 seksione të çelikut ku secili peshon
nga 400 ton.
Kto seksione janë importuar nga Shangai i Kinës...
Ato janë dërguar nën urë të vëndosura në anije transportuese...
Për ti ngritur lart është ndërtuar një vinq i posaqëm që ka shërbyer
poashtu për ti ngjitur pjesët në mes vete...
Hyrje në ndërtimtari punim seminarik fna
Hyrje në ndërtimtari punim seminarik fna

More Related Content

What's hot

Kohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaKohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaMenaxherat
 
Si te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimMenaxherat
 
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrate
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrateKushtet esenciale per lidhjen e nje kontrate
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrateMenaxherat
 
Vetitë mekanike-libri
Vetitë mekanike-libriVetitë mekanike-libri
Vetitë mekanike-libriRrahim Maksuti
 
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjia
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjiaMetodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjia
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjiaanele892
 
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudi
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudiPunim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudi
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudiShpejtim Rudi
 
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton Sylqa
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton SylqaStruktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton Sylqa
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton SylqaValdet Shala
 
Teoria e shpenzimeve
Teoria e shpenzimeveTeoria e shpenzimeve
Teoria e shpenzimeveShpejtim Rudi
 
Ditari i kontabilitetit
Ditari i kontabilitetitDitari i kontabilitetit
Ditari i kontabilitetitSelf-employed
 
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)guest7ebbbb
 
Pasqyrat Financiare
Pasqyrat FinanciarePasqyrat Financiare
Pasqyrat FinanciareBujar Morina
 
Letrat me vlere
Letrat me vlere Letrat me vlere
Letrat me vlere Menaxherat
 

What's hot (20)

Kohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherencaKohezioni dhe koherenca
Kohezioni dhe koherenca
 
Materialet ndertimore II
Materialet ndertimore IIMaterialet ndertimore II
Materialet ndertimore II
 
Si te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtim
 
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrate
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrateKushtet esenciale per lidhjen e nje kontrate
Kushtet esenciale per lidhjen e nje kontrate
 
Punim seminarik
Punim seminarikPunim seminarik
Punim seminarik
 
Vetitë mekanike-libri
Vetitë mekanike-libriVetitë mekanike-libri
Vetitë mekanike-libri
 
Burimet e Se Drejtes
Burimet e Se DrejtesBurimet e Se Drejtes
Burimet e Se Drejtes
 
06 doganat
06 doganat06 doganat
06 doganat
 
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjia
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjiaMetodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjia
Metodologjia dhe puna_praktike_nga_teknologjia
 
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudi
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudiPunim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudi
Punim seminarik e drejta biznesore kontraktore – shpejtim rudi
 
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton Sylqa
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton SylqaStruktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton Sylqa
Struktura organizative e ndermarrjes - ligj 4 Mr.Driton Sylqa
 
Teoria e shpenzimeve
Teoria e shpenzimeveTeoria e shpenzimeve
Teoria e shpenzimeve
 
Ditari i kontabilitetit
Ditari i kontabilitetitDitari i kontabilitetit
Ditari i kontabilitetit
 
Kompanite e sigurimeve
Kompanite e sigurimeveKompanite e sigurimeve
Kompanite e sigurimeve
 
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)
Analiza E Cmimeve 2008 (Fletore Zyrtare 159)
 
LIGJI I DYTË I TERMODINAMIKËS
LIGJI I DYTË I TERMODINAMIKËSLIGJI I DYTË I TERMODINAMIKËS
LIGJI I DYTË I TERMODINAMIKËS
 
Materialet ndertimore I
Materialet ndertimore IMaterialet ndertimore I
Materialet ndertimore I
 
Elasticiteti i ofertës dhe këkresës
Elasticiteti i ofertës dhe këkresësElasticiteti i ofertës dhe këkresës
Elasticiteti i ofertës dhe këkresës
 
Pasqyrat Financiare
Pasqyrat FinanciarePasqyrat Financiare
Pasqyrat Financiare
 
Letrat me vlere
Letrat me vlere Letrat me vlere
Letrat me vlere
 

Viewers also liked

Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Menaxherat
 
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02Durim Bajrami
 
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-Ndertimtari
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-NdertimtariPunim nga Fizika ndërtimore USHT-Ndertimtari
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-NdertimtariVedat Ramadani
 
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!#MesueseAurela Elezaj
 
MBROJTJE NE PUNE
MBROJTJE NE PUNE MBROJTJE NE PUNE
MBROJTJE NE PUNE SUT-FAS
 
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdim
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdimMaterialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdim
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdimMergimEmini
 
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimi
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimiPunim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimi
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimiShpejtim Rudi
 
Materialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMaterialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMergimEmini
 
Universiteti i prishtinës
Universiteti i prishtinësUniversiteti i prishtinës
Universiteti i prishtinësJeton Bytyqi
 
marketing study company
 marketing study company marketing study company
marketing study companyEgzon Deda
 
Universiteti i prishtinёs
Universiteti i prishtinёsUniversiteti i prishtinёs
Universiteti i prishtinёssebi044
 
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e Prizrenit
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e PrizrenitNdertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e Prizrenit
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e PrizrenitDurim Kërhanaj
 
Social Media marketing report on I League v/s ISL
Social Media marketing report on I League v/s ISLSocial Media marketing report on I League v/s ISL
Social Media marketing report on I League v/s ISLSocial Samosa
 
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarrit
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarritFadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarrit
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarritFadil Kastrati
 
Materiale ndertimore ii çeliku
Materiale ndertimore ii çelikuMateriale ndertimore ii çeliku
Materiale ndertimore ii çelikushkumbin muzlijaj
 
Banka Qendrore e Kosoves
Banka Qendrore e KosovesBanka Qendrore e Kosoves
Banka Qendrore e KosovesDiana Rama
 
Rryma elektrike
Rryma elektrikeRryma elektrike
Rryma elektrikeflori daut
 
Rast studimore "ProCreditBank"
Rast studimore "ProCreditBank"Rast studimore "ProCreditBank"
Rast studimore "ProCreditBank"Fitore ZEQIRI
 

Viewers also liked (20)

Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011Udhezime per pune seminarike 2011
Udhezime per pune seminarike 2011
 
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02
Konstruksionebetonii projektsemestral-131117133121-phpapp02
 
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-Ndertimtari
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-NdertimtariPunim nga Fizika ndërtimore USHT-Ndertimtari
Punim nga Fizika ndërtimore USHT-Ndertimtari
 
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!
UDHEZIME PER PUNIMIN E DIPPLOMES !!!!
 
MBROJTJE NE PUNE
MBROJTJE NE PUNE MBROJTJE NE PUNE
MBROJTJE NE PUNE
 
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdim
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdimMaterialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdim
Materialet ndertimore I - prezentim 1 -vazhdim
 
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimi
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimiPunim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimi
Punim seminarik menaxhimi i resurseve humane-rekrutimi
 
Materialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - PrezentimMaterialet ndertimore I - Prezentim
Materialet ndertimore I - Prezentim
 
Universiteti i prishtinës
Universiteti i prishtinësUniversiteti i prishtinës
Universiteti i prishtinës
 
E-Mediat
E-MediatE-Mediat
E-Mediat
 
marketing study company
 marketing study company marketing study company
marketing study company
 
Universiteti i prishtinёs
Universiteti i prishtinёsUniversiteti i prishtinёs
Universiteti i prishtinёs
 
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e Prizrenit
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e PrizrenitNdertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e Prizrenit
Ndertimet pa leje si problem mjedisor ne Komunen e Prizrenit
 
Social Media marketing report on I League v/s ISL
Social Media marketing report on I League v/s ISLSocial Media marketing report on I League v/s ISL
Social Media marketing report on I League v/s ISL
 
Llojet e Mostrave
Llojet e MostraveLlojet e Mostrave
Llojet e Mostrave
 
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarrit
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarritFadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarrit
Fadil Kastrati,Punim seminari, Aparatet për shuarjen e zjarrit
 
Materiale ndertimore ii çeliku
Materiale ndertimore ii çelikuMateriale ndertimore ii çeliku
Materiale ndertimore ii çeliku
 
Banka Qendrore e Kosoves
Banka Qendrore e KosovesBanka Qendrore e Kosoves
Banka Qendrore e Kosoves
 
Rryma elektrike
Rryma elektrikeRryma elektrike
Rryma elektrike
 
Rast studimore "ProCreditBank"
Rast studimore "ProCreditBank"Rast studimore "ProCreditBank"
Rast studimore "ProCreditBank"
 

More from shkumbin muzlijaj

Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktiv
Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktivTeknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktiv
Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktivshkumbin muzlijaj
 
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktiv
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktivTeknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktiv
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktivshkumbin muzlijaj
 
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fna
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fnaTeknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fna
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fnashkumbin muzlijaj
 
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj shkumbin muzlijaj
 
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...shkumbin muzlijaj
 
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinës
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i PrishtinësRregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinës
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinësshkumbin muzlijaj
 

More from shkumbin muzlijaj (7)

Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktiv
Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktivTeknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktiv
Teknologjia betonit afate te zgjidhura fna konstruktiv
 
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktiv
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktivTeknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktiv
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura fna-konstruktiv
 
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fna
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fnaTeknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fna
Teknologjia betonit detyra te zgjidhura Naser Kabashi fna
 
Figurat letrare
Figurat letrareFigurat letrare
Figurat letrare
 
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj
Tërmetet -Gjeologji-shkumbin muzlijaj
 
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...
Proceset gjeologjike që ndodhin në tokë- Gjeologjia në ndërtimtari-shkumbin m...
 
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinës
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i PrishtinësRregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinës
Rregullativë Ndërtimore FNA - Universiteti i Prishtinës
 

Hyrje në ndërtimtari punim seminarik fna

 • 1. UNIVERSITETI I PRISHTINËS STUDENTËT: Shkumbin Muzlijaj Ardi Alushaj Ardit Xhaferi Tema: “Hardanger Bridge”
 • 2.
 • 3.
 • 4.
 • 5.
 • 6.
 • 7.
 • 8.
 • 9.
 • 10.
 • 11.
 • 12.
 • 13. “Kullat” qe ndodhen në të dy anët e urës- arrijnë mbi 200 metra lartësi mbidetare..., gjerësia e urës është 20 metra. Në të dy anët përfundon me tunel... Për tu punuar ura u përdorën materiale kombinim ku 15.000 ton pjesë çeliku janë importuar nga vende të tjera të botës.... Vetëm dy (kabllot) që e mbajnë pezull urën peshojnë 6400 ton.. Secila kabllo ka një diametër prej 60 cm, dhe përmbanë 10,000 fije teli të mbështjellur.. Korsitë në urë përbëjnë: 23 seksione të çelikut ku secili peshon nga 400 ton. Kto seksione janë importuar nga Shangai i Kinës... Ato janë dërguar nën urë të vëndosura në anije transportuese... Për ti ngritur lart është ndërtuar një vinq i posaqëm që ka shërbyer poashtu për ti ngjitur pjesët në mes vete...