Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
mail@sharonrecruitment.nl
www.sharonrecruitment.nl

Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools
In de online we...
mail@sharonrecruitment.nl
www.sharonrecruitment.nl

Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools
4. Kinzaa
Kinza...
mail@sharonrecruitment.nl
www.sharonrecruitment.nl

Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools
6. Flavors
Mens...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Laat je CV opvallen tussen de menigte - 7 GRATIS Tools

7 GRATIS Tools om je CV op een visualiserende wijze te onderscheiden.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Laat je CV opvallen tussen de menigte - 7 GRATIS Tools

  1. 1. mail@sharonrecruitment.nl www.sharonrecruitment.nl Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools In de online wereld waarin we momenteel leven en veel informatie met elkaar delen zie ik veel voorbeelden voorbij komen om jezelf online te presenteren. Dat betekent dus ook dat er nu online tools voor sollicitanten zijn waardoor jij meer mogelijkheden hebt gekregen om jezelf te presenteren. Er zijn zelfs al voorbeelden van mensen die op deze wijze aan een baan zijn gekomen. Ik heb onderstaande voorbeelden zelf ook gebruikt voor Interim opdrachten. Deze tips wil ik dan ook graag delen met jou zodat jij jouw eigen CV kunt ‘pimpen’. 1. Resume Builder Het zakelijke netwerk LinkedIn biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om van je LinkedIn profiel heel gemakkelijk een CV te maken, namelijk ‘Resume Builder’. Dat kan via deze link: http://resume.linkedinlabs.com/ 2. Visualize.me Visualize.me is een app die jouw LinkedIn informatie veranderd in een mooie Infographic (grafische weergave van informatie). Nadat je een account hebt aangemaakt en de koppeling met LinkedIn hebt gemaakt, kun je aan de slag. De volgende onderdelen kun je bewerken met Visuelize.me: samenvatting, werkervaring, opleiding, links, skills, interesses, talen, statistieken, aanbevelingen en onderscheidingen. Zie hier een voorbeeld: http://bit.ly/14UH1JZ 3. Re.vu Daarnaast zijn er nog andere tools die gebruik maken van je Linkedin profiel, Re.vu doet dat ook. Het is visueel een zeer sterke app. Re.vu maakt veel gebruik van grafieken en ziet er erg leuk uit. Bekijk hier een voorbeeld: http://re.vu/SharonRecruiter of maak meteen je eigen profiel: http://re.vu/
  2. 2. mail@sharonrecruitment.nl www.sharonrecruitment.nl Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools 4. Kinzaa Kinzaa gebruikt ook de data van je LinkedIn-profiel om een mooi CV te maken. Kinzaa legt daarbij alleen wat meer de nadruk op je skills en je taken tijdens eerdere werkzaamheden dus het ziet er wat soberder uit, maar misschien kun jij het beter? Bekijk hier een voorbeeld: http://kinzaa.com/Siegfried/ 5. About.me It is all About Me! Mijn persoonlijke favoriet. Gebruikersvriendelijk en door de mooie graphics heb je in een handomdraai een eigen miniwebsite met al je Social Media profielen bij elkaar. In 1 oogopslag dus je Twitter, Facebook, Linkedin, Blog, Foursquare, LastFM, Vimeo, YouTube channel, Posterous, Tumblr, Wordpress etc, etc. Denk van tevoren goed na over je URL, dit wordt namelijk jouw website en kun je niet meer aanpassen. Door de mooie vormgeving zie je vooral veel creatievelingen op dit platform verschijnen zoals fotografen en vormgevers, maar ook werkzoekenden mogen hier niet ontbreken, dus ga meteen aan de slag! Voorbeelden genoeg, gebruik hiervoor de ‘Explore people’ button bovenin en vind je een pagina van een andere About.me gebruiker leuk of mooi? Dan kun je het ‘liken’ door het reeds bekende ’thumbs up’ aan te klikken en dan volgen er meer opties om de pagina te waarderen om de foto, de inhoud of misschien de mate van creativiteit. Klik op een van de key-words van deze persoon en je komt direct uit op een zoekactie met meerdere profielen die hetzelfde key-word heeft gekozen. Zie je mogelijkheden voor iemand binnen jouw netwerk? Deel dan deze pagina met jouw vrienden of volgers. Je kunt via jouw Dashboard inzien wie je pagina heeft bekeken, een functie die zelfs Facebook nog niet heeft. Full picture met Twitternaam en een opvallende bio vind je hier: http://about.me/melody . Maak zelf wel goede (liefst professionele) foto’s als je deze pagina groot op je profiel wilt zetten en schrijf iets persoonlijks in je bio; wat zouden jouw vrienden over jou willen zeggen? Zien we elkaar daar? http://about.me/SharonRecruiter Tip: zet in je Email handtekening je About.me link zodat je meer bezoekers naar je nieuwe ‘CV’ trekt.
  3. 3. mail@sharonrecruitment.nl www.sharonrecruitment.nl Laat je CV opvallen tussen de menigte – 7 GRATIS Tools 6. Flavors Mensen die op zoek zijn naar een manier om snel en eenvoudig een aantrekkelijk visitekaartje op het web te maken of bijvoorbeeld een event website, moeten zeker naar http://flavors.me/ kijken. Deze software biedt een aantal strakke designs als startpunt en de mogelijkheid om er een eigen draai aan te geven. De online service kent zowel een gratis als betaalde versie. Met de online software van Flavors.me kan iedereen binnen een half uur een website maken. De online software biedt de mogelijkheid om een titel, 'over mij' en een aantal links toe te voegen. Daarnaast kan bestaande data van bijvoorbeeld LinkedIN, Twitter, Youtube en Flickr worden getoond op de Flavors.me pagina. Vervolgens kan de site in real-time worden bewerkt en kan een aantrekkelijke pagina worden gemaakt., zoals onderstaande. Eerst wat inspiratie opdoen? voorbeelden van Flavors.me websites 7. Zerply Lijkt erg op voorgaande platforms, maar wat minder uitgebreid. Dus eenvoud is hierbij het sleutelwoord! Niets mis mee, want het scheelt je heel wat tijd om een profiel op te stellen. Hierbij geldt dan ook, koppel het aan jouw Linkedin profiel. Er zijn maar een aantal opties voor de keuze van je ‘look & feel’ tenzij je gaat voor de betaalde versie, dan beschik je ineens over veel meer thema’s en als extra optie kun je dan ook je domeinnaam zelf kiezen (dat heb je gratis bij About.me). Meld je aan via http://zerply.com Of vindt mijn profiel als voorbeeld hier: http://bit.ly/10QnsmK Wil je dat jouw CV er anders uitziet dan anders, dan zijn dit handige tools! Een Visueel CV spreekt tot de verbeelding en een foto erbij zegt meer dan duizend woorden. Een tip is wel om na te denken over je doelgroep, maak je CV (of mini website) relevant voor mensen aan wie jij het wilt laten zien. Jouw toekomstige werkgever misschien? We leven in een digitale wereld, dus ook op het gebied van CV's zullen er steeds meer creatieve mogelijkheden komen en misschien is dit dan wel dé manier om in jouw beroepsgroep op te vallen.

×