Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Termeszetes gyogymodok allergia ellen

717 views

Published on

http://www.vitaminatermeszetesgyogymod.com/termeszetes-gyogymodok-allergia-ellen/
Vannak rá természetes gyógymódok? Nézzük mi is az allergia: Nem más, mint a testünk túlzottan nagy érzékenységét jelenti a különböző allergén anyagokkal szemben.

Published in: Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Termeszetes gyogymodok allergia ellen

 1. 1. Természetesgyógymódokallergia ellen
 2. 2. Ha itt a nyár, akkor itt azallergia is! A mostanságegyre elterjedtebbnépbetegségről van szó,mivel becslések szerintminden harmadik emberallergiás. Mi is az allergia?
 3. 3.  Vannak rá természetes gyógymódok?Nézzük mi is az allergia: Nem más, mint atestünk túlzottan nagy érzékenységétjelenti a különböző allergén anyagokkalszemben. Ez lehet akár növényi, akáridegen fehérje anyag. Az emberekjelentős része beszed pár“csoda”gyógyszert, injekciós kúrára ésmás kezelésekre jár, semmit sem törődveavval, hogy ez mit tesz a szervezetével.
 4. 4.  Kutatások alapján megállapították, hogyaz orrspray-ben található tartósítószerrongálja az orr- és arcüregnyálkahártyáját. Számos nem várt panasztokozhatnak a gyógyszerek, amellékhatások között a leggyakoribbak azerős álmosságérzet, az ingerlékenység ésszédülés is, sőt a hatékonyságukat iscsökkentik a folyamatos szedésük.
 5. 5.  Nagyon fontos, hogy mesterségeskemikáliák szervezetbe való bevitelenélkül, különféle diétákkal is lehetenyhíteni, csökkenteni az allergia tüneteit.A mediterrán országokat megcélzottkutatások szerint, alacsonyabb azallergiában szenvedők száma a nagymennyiségű elfogyasztott gyümölcs észöldség miatt. Azonban vigyázni kellallergiaszezonban számos gyümölcs ésnövénnyel: dinnye, banán, uborka,napraforgómag és kamilla fogyasztás,mert ezek nagyságrendekkel növelhetik apollenallergiát.
 6. 6. Álljon itt jó pár hasznostermészetes gyógymód akínzó és folyamatosorrcsavarás és egyébtünetek kezelésére:
 7. 7.  Házi orrspray: 2 teáskanál sót oldjunk fel 250 mlvízben Tipp! (töltsük vissza egy régi orrspray-s vagycseppes dobozba, erről biztosan tudni fogjuk,hogy tartósítószer mentes). • Csalán: természetes antihisztaminokat tartalmaz,ami az allergiaelleni gyógyszerek alapja, főzhetünkbelőle teát és levest is (a gingko biloba ishasonlóan jó, mivel gátolja az allergén vegyületekműködését). • Ligetszépeolaj: a gyulladásgátló anyagokképződését segíti elő a szervezetben, mert sokesszenciális zsírsavat tartalmaz. • Papsajt: naponta 4 db papsajt elfogyasztásakiváltja a gyógyszereket szénanátha ellen (svájciorvosok kutatása szerint).
 8. 8.  Pollencsapda kirándulásra: kenjünk vastagon azorrunk alá petróleumzselét, így a pollenek jó részeebbe tapadnak bele. • Macska- és kutyaszőr ellen: lándzsás útifűbőlkészítsünk teát, naponta igyunk egy csészével. Párhét elteltével már érződik a hatása, de eztfolyamatosan kell fogyasztanunk. • Köhögésre a kakukkfű-, hársvirág-, bodzatea: hanyákos a köhögés esetén kamilla, száraz eseténpedig fehérmályva teakeveréket használjunk.Rendkívül hatékony a rendszeres fül- éstestgyertyázás is. • C-vitamin: Igen hatékony természetes gyógymódaz allergiára. Mindennapi táplálkozásodba iktasd bea C-vitaminban dús gyümölcsök/zöldségekfogyasztását. Kiemelkedő C-vitamin tartalma van azacerolának. Azok a leginkább kitettek az allergiákra,a C-vitamin hiányban szenvedők. A C-vitamin, minttudjuk, erősíti az immunrendszert és méregteleníti aszervezetet.
 9. 9.  Következő anyagok fogyasztása (hagyma, a fokhagyma, atorma, a mustár, a zsázsa, a méz és az almaecet)csökkentik a szénanátha tüneteit. • Forró és fűszeres ételek: könnyítik a légzést és vékonyítjáka nyálkahártya váladékát, így ez a párosítás ugyanolyankedvező hatással bír, mint az orrspray, különösen a csípőspaprika. • A savanyú káposzta és a joghurt: az immunrendszerterősíti és elősegíti a bélbaktériumok működését. • Ekcéma és kiütések kezelésére körömvirág: A tüneteknem kizárólag légúti és nyálkahártya irritáló lehet,természetesen bőrön kialakuló ún. ekcéma is kialakulhat.Ebben az esetben bármilyen körömvirág alapú krémajánlott illetve a kamilla és édesgyökérkrém, mivelgyulladáscsökkentő hatásuk van. Nemcsak külsőleg,hanem belsőleg is lehet kezelni az ekcémát hal- ésligetszépeolajjal. Ilyenkor ajánlott plusz E-vitamint is szedni,enyhítik a gyulladást ezáltal a viszketést, sőt antioxidáns ésbőrregeneráló hatásuk is van.
 10. 10.  Fontos figyelni arra, hogy a fent felsoroltgyógynövények, zöldségek ésgyümölcsök a gyógyszerekhez hasonlóannem megszüntetik az allergiát, hanemgyengítik a tüneteit. A két fajta kezelésimetódus egyidőben való használata nemajánlott, mivel túladagolható a bennetalálható antihisztamin, ami a tünetekgyengítéséért felelős.
 11. 11. www.vitaminatermeszetesgyogymod.comVitaminaTermészetesGyógymód

×