Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 1
Entree Leerlingvolgsysteem voor MBO ni...
Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 2
Succesvolle Entree leerlingbegeleiding...
Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 3
Globale eisen aan een Entree Leerlingv...
Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 4
Diplomering, verwijzing en nazorg
De s...
Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 5
Welke eisen stelt u aan Entree leerlin...
Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 6
 Intake en dossiervorming
 onderwijs...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Entree leerlingvolgsysteem mbo niveau 1 opleidingen software leerlingbegeleiding

246 views

Published on

Entree Leerlingvolgsysteem voor MBO niveau 1

Senet | De applicatiebouwers maakt software voor intake, leerlingbegeleiding en bindend studieadvies. Samen met uw collega's automatiseren wij flowmanagement van de leerlingbegeleiding volgens afspraken en besproken budget.

MBO Leerlingvolgsysteem

Loopbaanbegeleiders van MBO Entree trajecten staan voor een grote uitdaging om dit proces in goede banen te leiden voor leerlingbegeleiding, bindend studieadvies en wettelijke verantwoording. Snelheid en overzicht is belangrijk om elke Entree student een juist traject te bieden om de student adequaat te begeleiden of te verwijzen.

Waarom software ontwikkelen voor Entree leerlingbegeleiding?

Automatiseren van de begeleiding van Entree studenten biedt voordelen op een viertal terreinen (zie uitwerking verder):

1, Intake en dossieropbouw
2, Voorbereiden bindend studieadvies
3, Diplomering, verwijzing en nazorg
4. Financiële verantwoording

Print of download de presentatie voor de beschrijving van eisen aan Entree leerlingvolgsysteem software

Reguliere leerlingvolgsystemen, zoals EduArte, Som en Magister, brengen deze informatie ten dele bij elkaar. Toch hebben zij geen module die afstemd is op het begeleiden van Entree studenten. MBO Loopbaancentra zijn daarom geholpen met een leerlingvolgsysteem dat de Entree documentenstroom ondersteunt en waarin advies en verantwoording eenduidig en juist wordt vastgelegd.

Senet | De applicatiebouwers

Senet vult graag uw kennis aan over automatisering bij de opzet van Entree trajecten en de leerlingbegeleiding die daarin zal plaatsvinden. Heeft u nu al vragen of wilt u kennismaken? Neem dan contact op met Marcel Maes. Dit kan telefonisch: 040 293 0395 of per mail: mmaes@senet.nl. We delen graag onze kennis en horen graag van u.

Print of download de presentatie voor de beschrijving van eisen aan

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
246
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Entree leerlingvolgsysteem mbo niveau 1 opleidingen software leerlingbegeleiding

  1. 1. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 1 Entree Leerlingvolgsysteem voor MBO niveau 1 Software voor intake, leerlingbegeleiding en bindend studieadvies ROC’s zijn verplicht per 1 augustus 2014 Entreeopleidingen aan te bieden, waarbij zij moeilijk lerende studenten intensief begeleiden. Loopbaanbegeleiders van MBO Entree trajecten staan voor een grote uitdaging om dit proces in goede banen te leiden voor leerlingbegeleiding, bindend studieadvies en wettelijke verantwoording. Snelheid en overzicht is belangrijk om elke Entree student een juist traject te bieden om de student adequaat te begeleiden of te verwijzen. De Entreeopleiding vervangt de huidige MBO niveau 1 opleidingen. De kwalificatie geeft mogelijkheid tot verder leren (op niveau 2) of geeft toegang tot een beroep. Het MBO niveau 1 onderwijs krijgt een eigen positie binnen het BVE bestel. Dit komt voort uit het Actieplan MBO focus op vakmanschap 2011-2015 (PDF). Waarom software ontwikkelen voor Entree Leerlingbegeleiding? Automatiseren van de begeleiding van Entree studenten biedt voordelen op een viertal terreinen (zie uitwerking verder):  Intake en dossieropbouw  Voorbereiden bindend studieadvies  Diplomering, verwijzing en nazorg  Financiële verantwoording
  2. 2. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 2 Succesvolle Entree leerlingbegeleiding Entree opleidingen vereisen een goed ingeregeld proces waarbij voortgang en verantwoording efficiënt kan plaatsvinden. Slechts in 4 maanden tijd moet elke niveau 1 leerling een passend studieadvies krijgen voor verdere scholing, zonder daarbij aan zorgvuldigheid en kwaliteit te willen inboeten. Student en docent moeten een bezwaarprocedure snel kunnen doorlopen; correspondentie, afspraken en acties moeten online beschikbaar zijn, net zoals de studieresultaten en het geregistreerde verzuim. Reguliere leerlingvolgsystemen, zoals EduArte, Som en Magister, brengen deze informatie ten dele bij elkaar. Toch hebben zij geen module die afstemd is op het begeleiden van Entree studenten. MBO Loopbaancentra zijn daarom geholpen met een leerlingvolgsysteem dat de Entree documentenstroom ondersteunt en waarin advies en verantwoording eenduidig en juist wordt vastgelegd. Senet | De applicatiebouwers Senet vult graag uw kennis aan over automatisering bij de opzet van Entree trajecten en de leerlingbegeleiding die daarin zal plaatsvinden. Heeft u nu al vragen of wilt u kennismaken? Neem dan contact op met Marcel Maes. Dit kan telefonisch: 040 293 0395 of per mail: mmaes@senet.nl. We delen graag onze kennis en horen graag van u. Lees de eisen die Entree leerlingbegeleiding stelt aan uw ICT:
  3. 3. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 3 Globale eisen aan een Entree Leerlingvolgsysteem: Intake en dossieropbouw Intake, onderwijsovereenkomst en bindend studieadvies zijn gekoppelde processen die goed te automatiseren zijn. Goede dossiervorming is daarbij belangrijk. Mogelijk bereiken studenten de Entreeopleiding zonder diploma van het voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. Het helpt de MBO student dat het dossier informatie bevat over de extra ondersteuning die hij of zij kreeg in het voorliggende onderwijs. Dossiers aanvullen kan gaandeweg, zonder dat docenten pieken krijgen in administratieve druk. Juist binnen de dynamiek van het Entreeonderwijs moet dossieropbouw zo praktisch mogelijk zijn. Voorbereiden bindend studieadvies Automatisering is nodig om de Entree leerlingbegeleiding te borgen als het gaat om de wettelijke eisen, zoals die gelden voor een bindend studieadvies. Eisen aan het bindend studieadvies (Bron: MBO-Raad):  Entree onderwijsovereenkomst waarin de gemaakte afspraken met de student staan  Aantoonbare voortgangsgesprekken met de student  Onderbouwd studieadvies, gekoppeld aan afspraken in de Entree leerovereenkomst  Ingebouwde beroepsmogelijkheid tegen het bindende studieadvies  Aanwezigheid van nazorg Al deze stappen komen via automatisering aan de orde. Dit werkt volledige documentatie in de hand, zeker wanneer de gebruikersvriendelijkheid hoog is en het team de voordelen ervaart.
  4. 4. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 4 Diplomering, verwijzing en nazorg De studievoortgang kan gemeten worden naar de 11 competenties die gelden voor het Entree onderwijs. Het leerlingvolgsysteem kan competenties per leerling vastleggen of koppelingen maken met andere MBO softwarepakketten of cijferregistraties. Studievoortgang kan bewaakt worden totdat de diplomering een feit is. Wanneer studievoortgang tegenvalt, kan een decaan erop inspelen, bijvoorbeeld via een MBO studiekeuzetest. Voor nazorg en verwijzing geldt dat de dossieropbouw ook hierop ingericht moet zijn, zodat contacten, documenten en afspraken goed gedocumenteerd blijven. Financiële verantwoording Bruikbare en volledige rapportages zijn het gevolg van een eenduidige digitale werkwijze. Studievoortgang en gepleegde acties worden nauwkeurig geadministreerd en zijn op elk moment opvraagbaar. Automatisering zorgt voor flowmanagement van alle documenten en gepleegde acties die samenhangen met Entree leerlingbegeleiding voor MBO niveau 1 opleidingen. Nauw afgestemd op wettelijke eisen en procedures. De werkwijze van decanen en docenten leidt zo tot een juist bindend studieadvies, actuele dossiers, afspraken en gepleegde acties die goed te rapporteren zijn. Mogelijk via een ‘rapportage tool’, die gemakkelijk aan te passen is aan de (toekomstige) wettelijke eisen.
  5. 5. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 5 Welke eisen stelt u aan Entree leerlingbegeleiding? Softwarebedrijf Senet ontwikkelt applicaties en leerlingvolgsystemen en is betrokken bij het Summa college, ROC Mondriaan, Hooghuis college, Hogescholen en diverse, andere onderwijsinstellingen. Senet bouwt modules die in relatie met grotere systemen benut kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld een verzuimregistratie gekoppeld worden aan een systeem voor leerlingbegeleiding. Het Entree leerlingvolgsysteem vult het gat in bestaande automatisering, zodat de flexibiliteit toeneemt. Gebruikersgemak Een integrale oplossing voor de begeleiding van Entreestudenten levert zowel flexibiliteit als zorgvuldigheid op. Docenten zijn niet afhankelijk van eigen systemen (zoals in Excel) of eigen notities. Een hoog gebruikersgemak maakt dat docenten als team echt online willen samenwerken. Ze hoeven niet terug te vallen op papieren administratie. De digitale leerlinginformatie is vanaf elke locatie toegankelijk. Ook bij thuiswerken is geen VPN verbinding nodig. Bijkomend voordeel is dat minder technisch onderlegde docenten hun weg zullen vinden vanwege eenvoudige dashboards en gemakkelijke toegang, ook via tablet en mobiel. Deze flexibiliteit, actualiteit en toegankelijkheid komt ten goede aan samenwerken. Entree dashboard Een Entree leerlingvolgsysteem is te koppelen aan bestaande leerlingvolgsystemen, zoals die van EduArte, Som en Magister. De beschikbaarheid van gegevens moet optimaal zijn, vandaar dat een dashboard een overzicht geeft van beschikbare informatie. In het geval van MBO Entree trajecten, gaat het om de volgende informatie die samen moet komen:
  6. 6. Entree leerlingvolgsysteem MBO niveau 1 opleidingen, http://www.senet.nl | pagina 6  Intake en dossiervorming  onderwijsovereenkomst  studievoortgang  competenties en scores  Begeleidingsbehoefte en afspraken  Documenten stroom en gepleegde acties  Verzuim en gepleegde acties  Studieadvies (negatief of positief), niveau 1 of 2  Bezwaar procedure en gepleegde acties  Verantwoording financiering  Automatische rapportages  Nazorg en overdracht Entree software of een bestaand leerlingvolgsysteem? Keuzes die binnen software te maken zijn, hangen vaak samen met organisatorische keuzes. Ongewild kan veel tijd verloren gaan aan administratie. Dit leidt tot loonkosten bij uitvoerend personeel en geeft werkdruk bij docenten en decanen. Op maat automatiseren, kan op lange termijn grote voordelen bieden. Denk aan de concurrentiekracht van de eigen MBO niveau 1 opleidingen, betere studentenbegeleiding, tijdig doorverwijzen en snelle duidelijkheid naar niveau 1 leerlingen. Decanen en docenten kunnen de Entree leerlingbegeleiding samen oppakken, waarbij rapporteren minder tijd kost en meer oplevert. Overtuig uzelf, vraag een demo aan Senet | De applicatiebouwers biedt u aan om met ons van gedachten te wisselen. Wij tonen u graag een demo rondom de automatisering van documenten en rapportages. U ziet hoe een Entree leerlingvolgsysteem kan bijdragen aan uw onderwijsvisie en uw werkwijze. Neem contact op met Marcel Maes voor informatie of een afspraak voor kennismaking: Tel.: 040 293 0395 of stuur direct een mail: mmaes@senet.nl

×