Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Motorul diesel

349 views

Published on

scurtumaria

Published in: Science
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Motorul diesel

 1. 1. Scurtu Maria Rodica Clasa a X a S Profesor indrumator: Apostol Ghita
 2. 2. Motorul diesel Este un motor cu ardere internă în care combustibilul se aprinde datorită temperaturii ridicate create de comprimarea aerului necesar arderii, și nu prin utilizarea unui dispozitiv auxiliar, asa cum ar fi bujia în cazul motorului cu aprindere prin scânteie.
 3. 3. Motor Diesel contruit de MAN AG in 1906 Exista patru tipuri de baza de motoare cu ardere interna dupa cum urmeaza:  Motorul Otto Motorul Diesel  Motorul cu Turbina pe gaz  Motorul Rotativ
 4. 4. Injectorul Diesel Motoarele diesel folosesc injectia directa--motorina este injectata direct in camera de combustie. Injectorul unui motor diesel este una din cele mai complexe piese al motorului si a fost subiectul multor experimente.
 5. 5. •Injectorul trebuie sa reziste temperaturii si presiunii inalte din cilindru,dar in acelasi timp sa furnizeze combustibilul intr-o cantitate si atomizare potrivita. Distribuirea uniforma a combustibilului in camera de combustie poate fi de asemenea o problema,asa ca unele motoare folosesc valve speciale de inductie,camere de pre- combustie,sau alte dispozitive pentru a distribui aerul in cilindru.
 6. 6. Motoarele Diesel contin de obiciei bujii incandescente.Cand motorul este rece, procesul de compresie s-ar putea sa nu poata ridica temperatura aerului indeajuns pentru a aprinde motorina. Aceasta bujie este de fapt un fir electric care se incalzeste cand trece curent prin el,care incalzeste camera de combustie cand motorul este rece, pentru a putea avea loc combustia.
 7. 7. Insa in motorul modern totul este controlat de calculator, care colaboreaza cu o multime de senzori, care masoara tot, de la turatia motorului, temperatura motorului, temperatura uleiului si chiar pozitia pistoanelor. Bujiile sunt mai rar folosite in motorul modern,mai ales in cele mari.
 8. 8. Calculatorul sesizeaza temperatura ambienta si intarzie injectia de motorina cu fractiuni de secunda in cazul in care este mai frig afara. Astfel aerul din cilindru este comprimat mai mult, rezultand o temperatura mai mare in cilindru. Motoarele mai mici care nu au asemenea controale avansate de computer mai folosesc bujia incandescenta pentru a rezolva problema pornirii "la rece".
 9. 9. In concluzie, motorul Diesel este mult mai economic decat motorul cu aprindere prin scanteie (Otto), avand un consum mai mic si uneori performante mai bune.
 10. 10. Va multumesc frumos pentru timpul acordat vizionarii acestui minunat proiect. 

×