Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
designed by silence
stylingtips voor de familiekamer/vergaderruimte
document gemaakt door Satrina Wilske
Draadmandjes hebben
boerenstoere uitstraling en zijn
functioneel wat betreft het
opbergen van bvb woldekens
bij open haard
Functionele meubels door
er bvb wielen onder te
plaatsen. Kies beter grotere
wielen voor een stoere look!
Essentieel key w...
Grote ruimte indelen in “eilandjes”
L-vormige zitbank met een kant naar muur en
de andere in de open ruimte: heeft ruimtel...
Toets de kleuren van het concept en
de vorm van de meubels op je key
words (bijvoorbeeld: boerenstoer – hier
denk je minde...
Lampen kiezen: bij jouw concept passen het beste modellen die
een wat stoerdere uitstraling hebben (bvb door beton of door...
Jouw hanglampen /
kandelaars die je wilt
hergebruiken, hoeven niet
per se boven een tafel
komen te hangen. Je kunt ze
ook ...
Warme uitstraling
realiseer je door:
natuurlijke materialen
zoals vilt, hout, leer,
bamboe enz.
Sfeermakers zijn ook
comfo...
Eigenwijze/tegendraadse
styling realiseer je door
contrasten toe te passen, mix
& match en kleine details die
niet zomaar ...
Hoe kom je tot een
harmonieus kleurenpalet?
Kies een foto of een plaatje
waar je de kleuren in terug
ziet die je op het oo...
Vanuit het basis kleurenpalet kun je een accentkleur
kiezen die hier een extra toefje aan toevoegt. Bij dit
voorbeeld: cor...
Hoe begin je met inrichten?
Kleuren kiezen die matchen met kleur op muren, vloer &
plafond.
Kiezen van de grootste meubels...
Houten wijnkistjes of
andere kistjes voor
decoratieve
elementen. Je kunt,
indien je de kistjes een
kleur wilt geven, kieze...
Weet jij waar je kunt kijken naar (betaalbare) meubels of
vintage items die passen bij jouw stijl?
Hier wat voorbeelden:
L...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Stylingtips voor multifuntionele B&B kamer

138 views

Published on

Wonen, slapen, vergaderen - alles in 1 kamer? Het kan, als je het slim aanpakt. Praktische, rust biedende en sfeervolle stylingtips van Satrina Wilske, designed by silence

Published in: Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Stylingtips voor multifuntionele B&B kamer

 1. 1. designed by silence stylingtips voor de familiekamer/vergaderruimte document gemaakt door Satrina Wilske
 2. 2. Draadmandjes hebben boerenstoere uitstraling en zijn functioneel wat betreft het opbergen van bvb woldekens bij open haard
 3. 3. Functionele meubels door er bvb wielen onder te plaatsen. Kies beter grotere wielen voor een stoere look! Essentieel key word voor de meubels is flexibiliteit want dat scheelt later m.b.t. de kamer transformeren.
 4. 4. Grote ruimte indelen in “eilandjes” L-vormige zitbank met een kant naar muur en de andere in de open ruimte: heeft ruimtelijk effect Vloerkleed zet een kader onder zit gedeelte Met verlichting accentueer je de verschillende eilandjes Room divider of een boekenrek dat dwars staat Je kunt ook een wandbehang kiezen om een ruimte af te bakenen van een ander gedeelte Kies beter enkele royale meubelstukken dan veel kleine stukken (het 2e oogt sneller rommelig)
 5. 5. Toets de kleuren van het concept en de vorm van de meubels op je key words (bijvoorbeeld: boerenstoer – hier denk je minder aan iele accessoires, maar wel aan mooie gebruiksvoorwaarden met “patina”).
 6. 6. Lampen kiezen: bij jouw concept passen het beste modellen die een wat stoerdere uitstraling hebben (bvb door beton of door de vorm). Ook modellen die aansluiten bij het boerenleven zoals de hanglampen uit emaille. Of dan weer hedendaagse modellen zoals de zwarte bolle hanglamp die je mij liet zien. Je kiest het model het beste door rekening te houden met de meubels die eromheen staan. De seletti egg hanglamp vind ik ook een hele speelse vorm die best zou kunnen passen bij jouw items. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
 7. 7. Jouw hanglampen / kandelaars die je wilt hergebruiken, hoeven niet per se boven een tafel komen te hangen. Je kunt ze ook rechts of links naast een fauteuil ietwat hoger dan de hoofdhoogte van een zitten persoon plaatsen.
 8. 8. Warme uitstraling realiseer je door: natuurlijke materialen zoals vilt, hout, leer, bamboe enz. Sfeermakers zijn ook comfortabele zitbanken en aangenaam licht en uiteraard de open haard.
 9. 9. Eigenwijze/tegendraadse styling realiseer je door contrasten toe te passen, mix & match en kleine details die niet zomaar verkrijgbaar zijn op de woonboulevard.
 10. 10. Hoe kom je tot een harmonieus kleurenpalet? Kies een foto of een plaatje waar je de kleuren in terug ziet die je op het oog hebt. Filter enkele kleuren hiervan uit. Deze kleuren zet je vervolgens in m.b.t. stoffen, muurverf, accessoires
 11. 11. Vanuit het basis kleurenpalet kun je een accentkleur kiezen die hier een extra toefje aan toevoegt. Bij dit voorbeeld: coral of oker. Deze kleur pas je in kleine dingen toe. Dat maakt het geheel wat pittiger/minder voorspelbaar dan het “veilige” kleurenpalet dat alleen maar uit beige-grijze tinten bestaat.
 12. 12. Hoe begin je met inrichten? Kleuren kiezen die matchen met kleur op muren, vloer & plafond. Kiezen van de grootste meubels die in de kamer komen te staan: Zitbank, kasten, tafel, fauteuils, stoelen, lampen, enz. Dan pas het kleed, raamdecoratie en kleinere meubelstukken zoals krukjes. Accessoires aan het einde. Zitbank: kies een model dat een tijdloze uitstraling heeft. Actuele trends kun je door accessoires zoals kussenhoezen o.i.d. in het interieur brengen. Denk aan “huftersproof”. Fijn als hoezen wasbaar zijn. Voor de zitbanken van de IKEA heb je zelfs hele bedrijven (bvb soferia.nl) die zich richten op het maken van passende hoezen in andere kleuren en patronen.
 13. 13. Houten wijnkistjes of andere kistjes voor decoratieve elementen. Je kunt, indien je de kistjes een kleur wilt geven, kiezen uit schakeringen van je kleurenpalet.
 14. 14. Weet jij waar je kunt kijken naar (betaalbare) meubels of vintage items die passen bij jouw stijl? Hier wat voorbeelden: Loods5 Amersfoort Home24.nl (geen showroom, alleen maar online) Spoor 38 te Amersfoort hier mooie palet wagens: http://spoor38.nl/online-assortiment/meubels/508/art-0698/ En marktplaats.nl is ook de moeite waard Made.com Woonexpress te Utrechten vt wonen Succes met de vervolgstappen, Astrid! Het wordt vast een hele leuke accommodatie. Groetjes, Satrina designed by silence

×