Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Hallo Elly & Simon,
Zijn jullie er inmiddels een beetje uit hoe het allemaal uit komt te zien in jullie nieuwe thuis?
Hier...
Voorbeelden hoe een kastwand in een stijl rustig
kan ogen
Kleur opaal glas en
frame IKEA kast voor
aankleedruimte
Kleur vl...
Dit zou wellicht nog een goed
alternatief kunnen zijn: hier benut je de
ruimte boven en beneden het raampje.
En de vlakte ...
Deze soort oplossing voor extra
bergruimte in jullie slaapkamer
1 bijzettafel
van home24.nl
€ 129,99
Bijzettafel set
van home24.nl
€ 129,99
1 bijzettafel
van home24.nl
€ 129,99
Voorbeeld...
Met jullie leren bank wordt het
hierdoor best wat donkerder,
maar verder is de woonkamer
uiteraard licht gehouden met de
w...
Ik heb een kleurenpalet gemaakt. Inspiratiebron is de natuurfoto
(volgende dia) van de veranda. De kleurverhouding bij jul...
Lichte houten meubels
Leren zitbank en het fauteuil
Plavuizen vloer
Jullie hebben op dit moment een
ongeverfde muur in de woonkamer (bij
het raam) dat een best mooie kleur heeft
(tegenhanger...
Als jullie nog vragen hebben, schroom niet!
Ik vond het erg leuk om jullie twee te helpen met stylingadvies!
Veel succes m...
Kleiner en opgeruimd wonen
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Kleiner en opgeruimd wonen

95 views

Published on

Soms, heel soms, geeft 'designed by silence' ook advies rondom een ander interieur dan dat van een vakantiewoning. Deze opdracht was een leuke uitdaging omdat de opdrachtgevers kleiner gingen wonen en zorg wilden dragen voor een visueel rustig interieur. Dat zit dan ook in het straatje van 'designed by silence'!

Published in: Design
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Kleiner en opgeruimd wonen

 1. 1. Hallo Elly & Simon, Zijn jullie er inmiddels een beetje uit hoe het allemaal uit komt te zien in jullie nieuwe thuis? Hier ter herinnering nog eens wat tips op een rij: • Kleine ruimtes houd je het beste licht qua kleur en luchtig qua meubels. Dit geeft een ruimtelijk effect. Niet te zware meubels kiezen. Zitmeubels op pootjes zijn geschikt voor kleine woonkamers. • Geen salontafel in het midden, deze is dan erg aanwezig namelijk. Kies beter enkele (bv. 3 stuk) kleine ronde bijzettafels, die kun je gemakkelijk verschuiven waar ze nodig zijn en ze hebben minder ruimte nodig. • Zorg er goed voor dat de hoeken van kleine kamers verlicht zijn. Kies warm licht. • Multifunctionele meubels doen het goed als je kleiner gaat wonen. IKEA is hier zeker een inspiratiebron. • Werk bij beperkte ruimte met je hoogte. Kies bv. boekenplanken, houd het effect rustig door een stijl planken te kiezen. • Een riante eettafel is een statement in kleinere huizen. Zorg bij de eethoek dan nog voor sfeerverlichting (hoeken) en een mooi schilderij aan de muur. • Kastenruimte naast de slaapkamer. Ik zou hier voor een royale kast gaan die de muren maximaal benut. Het kleine raam is wel mooi qua extra licht, maar je verliest teveel kostbare ruimte als je alleen maar commodes neer zou zetten. Een geheel qua stijl en qua kast maakt een hele mooie rustige sfeer.
 2. 2. Voorbeelden hoe een kastwand in een stijl rustig kan ogen Kleur opaal glas en frame IKEA kast voor aankleedruimte Kleur vloerbedekking en rietgras bed
 3. 3. Dit zou wellicht nog een goed alternatief kunnen zijn: hier benut je de ruimte boven en beneden het raampje. En de vlakte op de lage kast waar geen raam is, kun je nog met maandjes voorzien voor meer opbergruimte.
 4. 4. Deze soort oplossing voor extra bergruimte in jullie slaapkamer
 5. 5. 1 bijzettafel van home24.nl € 129,99 Bijzettafel set van home24.nl € 129,99 1 bijzettafel van home24.nl € 129,99 Voorbeelden van bijzettafels, dit soort meubels zouden geschikt voor de ruimte voor de zitbank zijn. Ronde vormen = contrast tegenover rechthoekige zitbank Zitgedeelte woonkamer
 6. 6. Met jullie leren bank wordt het hierdoor best wat donkerder, maar verder is de woonkamer uiteraard licht gehouden met de witte muren en veel zonlicht. Volgens mij had je een vloerkleed met deze rood-oranje tinten op het oog, Elly.
 7. 7. Ik heb een kleurenpalet gemaakt. Inspiratiebron is de natuurfoto (volgende dia) van de veranda. De kleurverhouding bij jullie nieuwe huis zit wel anders (minder grijs) maar de tinten van jullie interieur zitten hier alle in. Houd rekening met het effect dat aardse tinten hebben: het oogt warm, aan de andere kant kan het ook gauw teveel worden. Het plavuizen vloer is namelijk ook licht-geel/beige. Mijn tip is om dan ook wat koele kleuren minimaal toe te passen (blauw of groen, ook grijs) als een tegengewicht.
 8. 8. Lichte houten meubels Leren zitbank en het fauteuil Plavuizen vloer
 9. 9. Jullie hebben op dit moment een ongeverfde muur in de woonkamer (bij het raam) dat een best mooie kleur heeft (tegenhanger tot de warme tinten): taupe Deze is ook op dit moment trend in het interieur. Het is een warm grijs en oogt daarom minder koel dan andere grijzen. Deze kleur zit trouwens ook in de kleurrijke kussens van de zitbank. mogelijke contrastkleuren als tegenhanger
 10. 10. Als jullie nog vragen hebben, schroom niet! Ik vond het erg leuk om jullie twee te helpen met stylingadvies! Veel succes met de voorbereidingen rondom jullie verhuizing. Hartelijke groeten, Satrina Wilske designed by silence

×