Comunicacions comercials per via electrònica

658 views

Published on

Les comunicacions comercials realitzades per via electrònica han de ser clarament
identificables com a tals i la persona física o jurídica en nom de la qual es fan també ha de
ser clarament identificable.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
658
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
291
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Comunicacions comercials per via electrònica

 1. 1. 1 Comunicacions comercials per via electrònica Segons la Llei de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic (LSSI) Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013
 2. 2. 2 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Índex 1. Règim jurídic 2. Informació exigida sobre les comunicacions comercials 3. Prohibició de comunicacions comercials 4. Drets dels destinataris de serveis
 3. 3. 3 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Règim jurídic • Les comunicacions comercials i les ofertes promocionals, a més de regir-se per aquesta Llei, es regeixen per la seva normativa pròpia i la vigent en matèria comercial i de publicitat. • En tot cas, és aplicable la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la seva normativa de desplegament, en especial, pel que fa a l’obtenció de dades personals, la informació als interessats i la creació i manteniment de fitxers de dades personals.
 4. 4. 4 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Informació exigida sobre les comunicacions comercials • Les comunicacions comercials realitzades per via electrònica han de ser clarament identificables com a tals i la persona física o jurídica en nom de la qual es fan també ha de ser clarament identificable. • En el cas que tinguin lloc per correu electrònic o un altre mitjà de comunicació electrònica equivalent han d’incloure al començament del missatge la paraula publicitat o l’abreviatura publi.
 5. 5. 5 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Informació exigida sobre les comunicacions comercials • En els supòsits d’ofertes promocionals, com les que incloguin descomptes, premis i regals, i de concursos o jocs promocionals, amb l’autorització prèvia corresponent, s’ha d’assegurar, a més del compliment dels requisits que estableixen l’apartat anterior i les normes d’ordenació del comerç, que quedin clarament identificats com a tals i que les condicions d’accés i, si s’escau, de participació siguin fàcilment accessibles i s’expressin de forma clara i inequívoca.
 6. 6. 6 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Informació exigida sobre les comunicacions comercials • El que disposen els apartats anteriors s’entén sense perjudici del que disposin les normatives dictades per les comunitats autònomes amb competències exclusives sobre consum, comerç electrònic o publicitat.
 7. 7. 7 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Informació exigida sobre les comunicacions comercials • En tot cas, queda prohibit l’enviament de comunicacions comercials en les quals es dissimuli o s’oculti la identitat del remitent per compte de qui s’efectua la comunicació o que contravinguin el que disposa aquest article, així com les comunicacions en les quals s’inciti els destinataris a visitar pàgines d’Internet que contravinguin el que disposa aquest article.
 8. 8. 8 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Prohibició de comunicacions comercials • Queda prohibida la tramesa de comunicacions publicitàries o promocionals per correu electrònic o un altre mitjà de comunicació electrònica equivalent que prèviament no hagin estat sol·licitades o expressament autoritzades pels destinataris d’aquestes.
 9. 9. 9 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Prohibició de comunicacions comercials • El que disposa l’apartat anterior no és aplicable quan hi hagi una relació contractual prèvia, sempre que el prestador hagi obtingut de forma lícita les dades de contacte del destinatari i les empreses per a la tramesa de comunicacions comercials referents a productes o serveis de la seva pròpia empresa que siguin similars als que inicialment van ser objecte de contractació amb el client.
 10. 10. 10 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Prohibició de comunicacions comercials • En tot cas, el prestador ha d’oferir al destinatari la possibilitat d’oposar-se al tractament de les seves dades amb finalitats promocionals mitjançant un procediment senzill i gratuït, tant en el moment de recollida de les dades com en cada una de les comunicacions comercials que li adreci.
 11. 11. 11 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Prohibició de comunicacions comercials • Quan les comunicacions hagin estat trameses per correu electrònic, aquest mitjà ha de consistir necessàriament en la inclusió d’una adreça electrònica vàlida on es pugui exercir aquest dret, i queda prohibit l’enviament de comunicacions que no incloguin l’esmentada adreça.
 12. 12. 12 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • El destinatari pot revocar en qualsevol moment el consentiment prestat a la recepció de comunicacions comercials amb la simple notificació de la seva voluntat al remitent. • A aquest efecte, els prestadors de serveis han d’habilitar procediments senzills i gratuïts perquè els destinataris de serveis puguin revocar el consentiment que hagin prestat.
 13. 13. 13 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • Quan les comunicacions hagin estat trameses per correu electrònic, aquest mitjà ha de consistir necessàriament en la inclusió d’una adreça electrònica vàlida on es pugui exercir aquest dret i queda prohibit l’enviament de comunicacions que no incloguin l’esmentada adreça.
 14. 14. 14 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • Així mateix, han de facilitar informació accessible per mitjans electrònics sobre els esmentats procediments.
 15. 15. 15 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • Els prestadors de serveis poden utilitzar dispositius d’emmagatzematge i recuperació de dades en equips terminals dels destinataris, a condició que aquests hagin donat el seu consentiment després que se’ls hagi facilitat informació clara i completa sobre la seva utilització, en particular, sobre els fins del tractament de les dades, d’acord amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.
 16. 16. 16 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • Quan sigui tècnicament possible i eficaç, el consentiment del destinatari per acceptar el tractament de les dades es pot facilitar mitjançant l’ús dels paràmetres adequats del navegador o d’altres aplicacions, sempre que aquell hagi de procedir a la seva configuració durant la seva instal·lació o actualització mitjançant una acció expressa a aquest efecte.
 17. 17. 17 Comunicacions comercials per via electrònica 22/11/2013 Drets dels destinataris de serveis • Això no ha d’impedir el possible emmagatzematge o accés d’índole tècnica al sol fi d’efectuar la transmissió d’una comunicació per una xarxa de comunicacions electròniques o, en la mesura que sigui estrictament necessari, per a la prestació d’un servei de la societat de la informació expressament sol·licitat pel destinatari.

×