Proiect sos infertilitatea pentru conferinta nationala a pacientilor 2012

1,536 views

Published on

Published in: Economy & Finance
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,536
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
20
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Proiect sos infertilitatea pentru conferinta nationala a pacientilor 2012

  1. 1. ……………………..…. Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, creat de Ministerul Sanatatii, la initiativa si cu participarea Asociatiei SOS Infertilitatea. Cand ne-am inceput activitatea de voluntariat, in 2008, eram doar cateva paciente carora, caraspuns la petitiile individuale si colective, Ministerul Sanatatii le-a transmis in scris, sub semnatura,ca infertilitatea nu este o problema in Romania (scanul raspunsului MS aicihttp://forum.infertilitate.com/viewtopic.php?f=2&t=145 ). Insa nu ne-am descurajat, am constituitAsociatia SOS Infertilitatea si am continuat campania in plan mediatic si politic, actionand si suscitando foarte mare vizibilitate publica pentru sprijinirea cuplurilor tinere care isi doresc copii, dar nu ii potavea decat cu ajutor medical. La sfarsitul anului 2010 Guvernul anunta alocarea bugetului, iar in iulie 2011 se intruneapentru prima data comisia (din care Asociatia SOS Infertilitatea face parte) care aproba dosarelepentru Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro si Embriotransfer. Pana in prezent (6 iunie 2012) un numar de 886 de dosare au fost aprobate, 886 de cupluritinere au primit o finantare partiala pentru a putea avea acces la visul de a avea un copil. Primii copiiconceputi prin fertilizare in vitro in cadrul Subprogramului se vor naste incepand cu luna iulie 2012. Si daca ar fi fost singurul nostru proiect, noi, voluntarii Asociatiei SOS Infertilitatea, am fi fostfericiti. Insa, pe langa acesta, avem si alte programe de impact, pentru care am primit numeroasepremii (a se vedea anexele), toate actiunile fiind realizate in regim de voluntariat si fara surse definantare externe.
  2. 2. Proiecte SOS Infertilitatea Subprogramul pentru Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, creat de Ministerul Sanatatii, la initiativa si cu participarea Asociatiei SOS Infertilitatea Grupurile de suport SOS Infertilitatea (Bucuresti, Oradea, Iasi) – intalniri ale persoanelor afectate de infertilitate, sub coordonarea unor psihologi Biblioteca SOS Infertilitatea – fond de carte despre in/fertilitate, reproducere asistata, adoptie, carti disponibile spre imprumut Sfaturi medicale online – sute de raspunsuri personalizate oferite de catre medici si embriologi reputati pacientilor de pe forumul SOS Infertilitatea Campania Familiile Sperantei / Special Families Campaign – proiect paneuropean in cadrul Fertility Europe, sute de mesaje de speranta de la familiile care au invins infertilitatea Campania «Vrem sa putem adopta copii!» - campanie de advocacy in domeniul adoptiei Saptamana nationala de constientizare a fenomenului social si medical al infertilitatii in Romania – eveniment anual Platforma web www.vremcopii.ro – blog, forum, newsletter, info flash, baze de date cu 6000 de destinatari target-ati, conturi foarte active pe retelele sociale
  3. 3. Premii SOS Infertilitatea 2012 Premiul al treilea la Gala Societatii Civile 2012, categoria «PROGRAME» (singurii voluntari premiati; am impartit podiumul cu: Asociatia Telefonul Copiilor, Hopes and Homes for Children – Romania, Asociatia pentru Relatii Comunitare, HOSPICE Casa Sperantei si Fundatia pentru SMURD, bugetele acestor programe fiind cuprinse intre 1.600.000 si 29.600.000 RON). 2011 Premiul intai la Gala Societatii Civile 2011, categoria «Apararea drepturilor colective si individuale» Premiul intai la Gala Societatii Civile 2011, categoria «Buget -, Eficienta +» Golden Award for Excellence – Romanian PR Award 2011, categoria «Public Affairs / Advocacy / Lobby» Silver Award for Excellence – Romanian PR Award 2011, categoria «ONG / Societate Civila» Silver Award for Excellence – Romanian PR Award 2011, categoria «Buget -, Creativitate +» Premiul al doilea la Gala Sanatatii 2011, categoria «Cea mai implicata asociatie de pacienti» Campanie premiata la Gala Premiilor Participarii Publice 2011 Campanie premiata la Gala «Zece Femei Exceptionale» 2011 Campanie premiata la «Gala Avon - 125 femei pentru schimbare» 2011 Campanie finalista (top 3) la Gala Medica 2011 - categoria «Asociatii de pacienti» Campanie finalista (top 3) la Gala Oameni pentru Oameni 2011 - categoria «Cea mai buna campanie de voluntariat public» 2010 Silver Award la Romanian PR Award 2010, categoria «Buget -, Creativitate +» Campanie premiata la Gala Participarii Publice 2010 Blog castigator al locului doi la RoBlogFest 2010 - categoria «Blog colectiv» Campanie finalista (top 3) la Gala Medica 2010 - categoria «ONG-uri de sanatate» 2009 Blog castigator al locului doi la RoBlogFest 2009 - categoria «Blog colectiv» Blog finalist (top 5) la Webstock 2009 - categoria «Blog de brand / produs» Campanie premiata cu Premiul Special la Gala Carol Davila 2009.
  4. 4. REALITATI DESPRE INFERTILITATEParlamentul European  constata ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizata Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia;  subliniaza faptul ca rata infertilitatii este în crestere, atingând în prezent aproximativ 15% din cuplurile de vârsta reproductiva;  invita, prin urmare, statele membre sa garanteze cuplurilor dreptul de acces universal la tratament împotriva infertilitatii. (Rezolutie a Parlamentului European, 2008)  Sondajele arata ca in clasamentul celor mai intense traume din viata adultilor, imposibilitatea de a avea copii este situata in primele trei locuri, alaturi de moartea parintilor si divort.  Impactul emotional al infertilitatii asupra persoanelor afectate este comparabil ca intensitate cu cel al cancerului.  Un cuplu de varsta reproductiva din sase se confrunta cu probleme de fertilitate.  Infertilitatea este o boala. Nu un capriciu, nu o alegere voluntara!

×