Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Programa definitiu jornada Joan XXIII

282 views

Published on

Abordatge integral del pacient diabètic a urgències i el seu seguiment a l’atenció primària

Published in: Health & Medicine
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Programa definitiu jornada Joan XXIII

  1. 1. Abordatge integral del pacient diabètic a urgències i el seu seguiment a l’atenció primària (014056) Informació General Dia: dijous 8 de març de 2016 Horari: de 16h a 20h Lloc: Mòdul2 de l’edifici de Docència de la URV (al davant del Cap Tàrraco) Adreçat a: Facultatius especialistes, DUI i MIR. Total Hores: 4 hores Nombre de places: 60 Inscripció gratuïta - Aforament limitat. Coordinació Dra. Ana Baguer Bascuas, facultativa especialista en medicina familiar al servei d’urgències de l’Hospital U. de Tarragona Joan XXIII, Dra. Anna Palau, facultativa especialista al servei d’Urgències de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona Organitza Serveis d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII i de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla Amb la col·laboració de: Amb el suport de Insripcions a la intranet de l’ICS Camp de Tarragona fins al dia 29 de febrer Professionals externs a l’ICS Camp de Tarragona es poden inscriure des de: https://goo.gl/NAO0tf Més informació: Departament de Formació Continuada de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII (4a planta – Ed. B) Telèfon 977295829 a/e fcontinuada.hj23.ics@gencat.cat
  2. 2. Objectius GENERAL: Actualitzar el maneig del pacient diabètic als Serveis d’Urgències. Identificar les causes d’hiperglucèmia, específicament les produïdes per corticoides, i remarcar la importància de les pautes bolus-basal per un bon control de glucèmia durant la seva estada a Urgències i en el posterior ingrés a una planta d’hospitalització o a l’alta. ESPECÍFICS:  Proporcionar al metge d’urgències una eina pel maneig del pacient diabètic al Servei d’Urgències i els coneixements necessaris per l’elaboració d’un protocol d’actuació.  Oferir eines pel maneig de la hiperglucèmia induïda per corticoides.  Aportar la visió de l'atenció primària en el maneig de la diabetis tipus 2. Programa 16h a 16:15h Entrega de documentació i Presentació de la Jornada. Dra. Carme Boqué Oliva, facultativa especialista en Medicina Intensiva i Cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII Moderació de la jornada i presentació del cas clínic Docent: Dra. Ana Baguer Bascuas, facultativa especialista en Medicina Familiar i Comunitària al Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Joan XXIII. Membre del grup de treball de diabetis de SoCMUE* i SEMES** 16:15h a 16:30h Cas clínic: primera part. 16:30h a 17:15h Maneig del pacient diabètic a Urgències. Docent: Dra. Anna Palau i Vendrell, facultativa especialista en Medicina Familiar i Comunitària al Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla. Membre del grup de treball de diabetis de SoCMUE* i SEMES** 17:15h a 17:25h Cas clínic: segona part. 17:25h a 18:15h Hiperglucèmia induïda per corticoides i tractament a l’alta. Docent: Dr. Artur Juan Arribas, facultatiu especialista. Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Jaume de Calella. President del grup de treball de diabetis de SoCMUE* i Membre del grup de treball de diabetis de SEMES** 18:15h a 18:45h Pausa-Cafè. 18:45h a 18:55h Cas clínic: tercera part.
  3. 3. 18:55h a 19:45h Seguiment del pacient per Atenció Primària. Docent: Dr. Francesc Josep Barrio Torrell, facultatiu especialista en Medicina Familiar i Comunitària a l’Equip d’Atenció Primària Sant Pere de Reus. Membre del grup de Recerca Acreditat en Prevenció de la Diabetis (IDIAP Jordi Gol). 19:45h a 20h Taula rodona i torn obert de paraula. Moderació: Dra. Ana Baguer Bascuas 20h Cloenda. Docent: Dra. Sílvia Flores Quesada, CAP del Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla. * SoCMUE: Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències ** SEMES: Sociedad Española de Medicina de Urgencias y Emergencias Metodologia Es presentarà un cas clínic lineal al llarg de la jornada. En el transcurs del mateix s'aniran fent preguntes al públic assistent, que seran contestades mitjançant un sistema de votació interactiva i que serviran d'introducció a cadascuna de les 3 ponències previstes, d'uns 45 minuts de durada cadascuna. Al final s'establirà una discussió de 15 minuts entre els assistents a l'auditori i els ponents.

×