Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Työelämäpelin esite

1,464 views

Published on

Mobiililaitteilla ja tietokoneilla pelattava Työelämäpeli löytyy osoitteesta http://www.tyoelamapeli.fi. Peli on tarkoitettu peruskoulun yläluokkien, ammatillisten oppilaitosten ja lukioiden oppilaille.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Työelämäpelin esite

  1. 1. Oletko luokkasi aivot? Oletko luokkasi aivot? Aloita pelaaminen Aloita pelaaminen Oletko luokkasi aivot? Aloita pelaaminen Laitteet Pelaaminen Tarvitset pelaamiseen vain verkkoyhteyden ja internet-selaimen. Työelämäpeli löytyy osoitteesta www.tyoelamapeli.fi ja se toimii kaikilla moderneilla laitteilla puhelimista pöytätietokoneisiin. Työelämäpelissä vastataan teemakohtaisiin kymmenen kysymyksen sarjoihin. Pelin edetessä pääset vastaamaan uusia teemoja koskeviin kysymyksiin. Samalla kysymykset vaikeutuvat. Haastaminen + 100 KYSYMYS 1/10 Voivatko 9. luokan aloittaneet Ira ja Sari solmia vakituisen työsuhteen? A Kyllä, jos saavat siihen vanhempien luvan. B Eivät, koska vakituisen työsuhteen voi solmia vain 15 vuotta täyttänyt oppivelvollisuuden suorittanut C Kyllä, jos työaika on alle 4 tuntia päivässä Lisätietoja Haasteiden avulla pelaamiseen saa lisää jännitystä ja kilpailuhenkeä. Voit valita haastettavan Työelämäpeliin rekisteröityneiden pelaajien joukosta nimen, luokan tai koulun perusteella. Teemat Palkka ja sosiaaliturva – Palkkaan liittyvät käsitteet, palkan määräytyminen, työttömyysturva, verot ja työeläke Työelämä – Työnhaku, työmarkkinat, työllisyys ja työn päättyminen Sopimukset – Työsopimus, työehtosopimus, työtaistelut ja ammattiliitot Työaika ja työsuojelu – Työaika, lomat ja vapaat, nuoria koskevat erityismääräykset, työturvallisuus ja työsuojelu Työelämäpelin teemoista löytyy myös kysymyksiä, joista selviää, mistä voit saada tietoa ja apua työelämän eri tilanteissa. Kysymyksissä tarkastellaan työelämän asioita erityisesti nuorten kannalta. Kysy Työelämäpelistä ja kerro kehitysideasi Merja Lehmussaarelle: merja.lehmussari@sak.fi, puh. 040 504 2152.
  2. 2. 2014 2014 delllla de a kau kau tlluku t uku kevä kevä taan taan s iis Jullka Ju ka peli ämä yöel T Tutustu työelämän pelisääntöihin uudella ja hauskalla tavalla. Kolme parhaiten Työelämäpelissä menestynyttä peruskoululuokkaa voittaa oppilailleen leffalippupaketit. Kilpailuun osallistuvat kaikki ne luokat, jotka ovat keränneet pisteitä 1. toukokuuta 2014 mennessä. Kerää pisteitä Haasta kaksintaisteluun Työelämäpelissä keräät pisteitä vastaamalla teemakohtaisiin kymmenen kysymyksen sarjoihin. Jos saat yli puolet vastauksista oikein, pääset vastaamaan uutta teemaa koskeviin kysymyksiin. Peli vaikeutuu, mitä pidemmälle pelissä pääset. Voit saada Työelämäpelissä lisäpisteitä haastamalla muita kaksintaisteluun. Kaksintaistelussa sinä ja haastettu vastaatte samaan kysymyssarjaan. Enemmän oikeita vastauksia saanut voittaa haasteen pisteet ja hävinneeltä vähennetään saman verran. Kasvata ryhmähenkeä Voit kerätä oman pistetilisi lisäksi pisteitä myös luokallesi ja koulullesi. Yhteinen pisteiden keruu lisää luokka- ja kouluhenkeä ja kannustaa kaikkia peliin osallistumiseen. Voit pelata Työelämäpeliä sekä koulussa että vapaa-ajallasi. Pelaa osoittee ssa www.tyoelamapeli.fi

×