Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Info kids catala_ppt

388 views

Published on

Informació per pares, alumnes i professors sobre l'ús conscient i responsable de la xarxa i de les dades

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Info kids catala_ppt

 1. 1. XarxeS Socials Delictes a la Xarxa Programa Educatiu per nois/noies i joves sobre l'ús conscient i responsable de la Xarxa i de les Dades
 2. 2. Qui Sóm? Legalconsultors és un despatx d'advocats que neix l'any 1999 com a un despatx multidisciplinar. Actualment orientem la nostra feina en dues vessants destacades: a. Dret Civil i Dret Mercantil b. Dret Penal General i Dret Penal Tecnològic En sóm especialistes de la vessant de Dret Penal Tecnològica la Ruth Sala i l'Ibàn Ogazón.
 3. 3. Per què impartim aquest programa? En la pràctica judicial, ens vam donar compte que tots els delictes que pateixen els nois / noies i joves eren en un 80% induïts a les xarxes socials o als grups de missatgeria instantània. Donada la facilitat dels joves en l'accés a la xarxa i la comunicació entre ells mitjançant les Noves Tecnologies, fa que els efectes que es produeixen sobre les víctimes no "morin" d'una sola vegada, sino que els efectes d'un assetjament, per exemple, es mantenen al llarg del temps, produint en les víctimes estats d'ansietat i elevat estrés. Lluny de voler alliçonar als joves, el que volem és apropar la realitat dels casos que hem viscut de més aprop, com evitar caure-hi i com protegir-se.
 4. 4. Què és InfoKIDS ? Parlem d'InfoKIDS, com un programa ITINERANT, que es desplaça per tot el país a requeriment d'aquells que el necessitin. InfoKIDS neix per cobrir les necessitats de formació i coneixement sobre l'ús conscient i responsable de la Xarxa i de les Dades. Tractem d'introduir als joves en programes sobre els efectes que pot produir en un mateix i a tercers l'ús i l'intercanvi de dades. Treballem amb alumnes de primària (a partir de 5è) i de secundària, inclús fins als 18 anys. InfoKIDS és un programa tant per joves com pels seus Pares i pels seus Professors i Formadors que tenen sota la seva responsabilitat l'apropament dels seus alumnes a l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
 5. 5. Quins són els nostres objectius? En aquesta secció posem "sobre la taula" una descripció més o menys detallada, segons el grup, de tots els mitjans de Komunicació electrònics de que disposen els nois / noies i joves de que disposen al seu abast. Es fa un detall del que seria un ús correcte i del que seria un ús incorrecte o perillós del mateix.
 6. 6. Introduïm als nois / noies i joves en la consciència pràctica dels efectes que poden produir-se quan compartim part de la informació que emmagatzemem dins dels nostres telèfons mòbils. Parlem directament d'aplicacions de missatgeria instantània, de les fotografies, de l'ús d'algunes aplicacions, etc.
 7. 7. Descobrim als joves tot un món de possibilitats de delictes que poden patir, com a víctima o que ells mateixos poden crear com a agressors. Hem de tenir en compte que, el nostre cercle més proper d'amics és dels que més confiem i els costa, moltes vegades, identificar els seus amics com a assetjadors, per exemple. Els joves actuen sota un aparent Anonimat que pot ser descobert i portar greus conseqüències.
 8. 8. Dins d'aquest apartat fem un examen detallat de les Xarxes Socials que més hàbit tenen en fer servir i els donem recomanacions de privacitat i seguretat per unes bones i saludables pràctiques a la Xarxa.
 9. 9. Informació i consulta a: info@legalconsultors.es

×